Отидете към основна версия

53 331 85

Всичко за клитора

  • клитор-
  • секс-
  • оргазъм

И защо е важно да го знаете

Снимка: Shutterstock

Време е да обърнем специално вниманието на инструмента, който може да отведе една жена право при оргазма буквално за минути и за който почти никога не се говори - клиторът.

Някои лекари споделят, че много жени не обръщат внимание на клитора си, защото е скрит между срамните устни, и апелират да не спирате да изучавате тялото си и да експериментирате. Също така трябва да сте много добре запознати със собствената си физика, преди да се впуснете в сексуални преживявания с друг човек, пише woman.bg. Ако знаете какво ви харесва, то ще дадете шанс на бъдещия си партньор да бъде по-добър любовник.

Какво е клиторът и къде се намира той?

Клиторът е малка и много чувствителна част от гениталиите на жената, която се увеличава при възбуда, благодарение на усиления приток на кръв. Всяка жена би могла да достигне до върховното удоволствие в секса, ако му обръща повече внимание и го докосва по време на половия акт. Клиторът е женският еквивалент на пениса. Той крие в себе си 15 хиляди нервни окончания. Не целият клитор се вижда на повърхността, той има и по-скрита част и крачета, които стигат до външните срамни устни и са изключително чувствителни по време на възбуда.

Клиторът се намира точно над уретрата. Много е важно да го откриете и да не се притеснявате да го докосвате, защото единствено ще спечелите от това. Търсете различни начини да го стимулирате и разберете кой ви харесва най-много. Винаги нанасяйте лубрикант върху ръцете си, когато го докосвате, като за начало опитайте да го стимулирате с движения по посока на часовниковата стрелка. Можете да го направите и докато си взимате вана и изобщо във всеки един момент, в който почувствате желание за това.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини