Отидете към основна версия

25 600 29

Ето как живеят обикновените хора в Емирствата (СНИМКИ)

  • обикновени-
  • нормални-
  • живот-
  • хора-
  • оае-
  • обединени арабски емирства-
  • дубай

Сред лукса, парите и разкоша има и съвсем обикновени хора, които водят нормален начин на живот

Снимки:Shutterstock

Обединените Арабски Емирства са една от най-богатите страни в света. Неслучайно Дубай привлича цялата златна младеж на света, а в града са създадени всички условия за почивка и за харчене на огромни суми.

Но как живеят обикновените хора в Емирствата? Дали и за тях всичко е така лъскаво или действителността е съвсем различна?

Нека първо започнем с нещата, които те не могат да правят. За арабите социалните мрежи са забранени, наркотици - също, както и навсякъде, но също така не им е разрешено да пътуват на автостоп.

В тази държава те не могат да танцуват на улицата, не могат да се прегръщат и да се целуват пред хората, могат да сключат брак само с хора, избрани от родителите им. И, разбира се, жените трябва да се примирят с това, че няма да са единствените. Но наред с всичките тези минуси има и много плюсове. И те не са никак малко.

Държавата всячески се опитва да поддържа гражданите си и им гарантира добър начин на живот. Например, като подарък за сватбата, държавата дава на младоженците до 20 хиляди долара, а при раждане на син добавя още 50 хиляди.

Когато детето порасне и започне да учи в университет, образованието се плаща отново от държавата. Това правило включа както местните образователни учреждения, така и чуждите.

В страната има много ниска престъпност, тя е почти нулева. Може би, защото там всички живеят добре и хората просто няма защо да крадат. Заплатите в ОАЕ според нашите разбирания са много високи. Например обикновеният чиновник там получава 10 хиляди долара, а мениджър в хотел -. 15 хиляди.

В страната има много мигранти от бедни държави, които отиват там, за да изкарат пари. Те не са толкова добре заплатени като местните, но също не получават лоши пари.

В Емиратите се спазват много строги правила по отношение на дисциплината. Например ако в метрото мъж реши да седне на места, предназначени за жени или деца, ще трябва да заплати глоба в размер на 27 долара. Това е най-малката глоба в страната. При пушене в метрото се плаща глоба от 200 до 500 долара.

Властите следят много строго за спазване на правилата за движение. Нарушенията наистина се наказват строго - с глоби от по 800 долара.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Амбициите на една свръхбогата страна

    Обединените арабски емирства дълго време бяха страната, в която мнозина биха искали да живеят. Но напоследък се замесиха в твърде много конфликти, а т ...
    06.08.2019
    3 176
    4