Отидете към основна версия

4 202 6

Ето какво заменя ол инклузива в Турция

  • бюфет-
  • ол инклузив-
  • хотел-
  • почивка-
  • турция-
  • пътуване-
  • море-
  • храна-
  • сервиз

Системата ол икнлузив ще бъде променена тази година

Снимка: Shutterstock

На 12 май турският министър на туризма Мехмет Нури Ерсой официално подписа документ за критериите за сертифициране на съоръжения за настаняване, които експертите коментираха предния ден пред местните медии.

Наблюдателите отбелязват, че одобрената версия на мерките включва изпълними изисквания. Те включват и отговорът на един от най-важните въпроси за туристите и индустрията на хотелиерството в Турция: ще бъде ли съхранена системата на на ол инклузив. Той ще бъде запазен до известен смисъл. Във всеки случай, предишните стандарти на all inclusive няма да бъдат предлагани на гостите, докато коронавирусът е основният фактор за ограничения в света.

Според одобрените правила, хотелите ще могат да предоставят храна по системата „всичко, което можете да изядете“, но храната вече няма да е достъпна за всеки гост. На хотелите се нарежда да я държат зад стъкло на бюфета, а на сервитьорите - да я подредят за гостите. Храната ще бъде сервирана от сервитьорите.

Машините за чай, кафе и други напитки, охладители за вода, не трябва да бъдат в общите части - възможно е само индивидуално обслужване на всеки гост.

На хотелите се препоръчва да използват прибори за сервиране за еднократна употреба. Новите правила ги задължават да поставят маси в хранителни зони на разстояние най-малко 1,5 метра един от друг, а столове - най-малко 60 сантиметра.

Мебелите, бурканите за захар, сол, подправки, салфетки, менюта ще бъдат обработвани със силни дезинфектанти след употреба от всеки гост.

Петзвездните хотели в Турция вече се готвят да посрещнат туристи. Турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой също е собственик на емблематичните хотели Maxx Royal и Voyage. Най-вероятно те ще бъдат първите, които ще преминат сертификация, като по този начин покажат на своите колеги „образцовия“ ред и готовност да приемат гости. В хотел Rixos Premium Belek ще бъдат въведени и нови правила за обслужване.

Други представители на хотелиерския бизнес обаче в кулоарите казват, че за много хотели тази година е по-лесно да не се отварят, отколкото да се изпълнят всички точки за сертифициране на загуба.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Турция обяви нови мита

    Правителството на Турция обяви, че въвежда допълнителни мита за голям брой продукти, съобщи агенция Анадола. Миналата седмица бяха обявени нови мит ...
    20.05.2020
    2 522
    20