Отидете към основна версия

2 652 17

Германският канцлер Олаф Шолц лично ще следи случая с Тил Линдеман

  • тил линдеман-
  • рамщайн-
  • обвинение-
  • олаф шолц-
  • канцлер

Канцлерът следи отблизо ситуацията и обвиненията срещу фронтмена на "Рамщайн"

Снимка: Shutterstock

Германският канцлер Олаф Шолц ще следи отблизо скандалния случай с фронтмена на „Рамщайн“ - Тил Линдеман, който бе обвинен в сексуално насилие от няколко жени, присъствали на концертите на бандата съобщи ДПА, позовавайки се на говорителя на германското правителство Щефен Хебестрайт.

Канцлерът следи темата през последните няколко дни, поясни Хебестрайт, цитиран от БТА, на пресконференция в Берлин. Той спомена за обвинения, „които трябва да бъдат изяснени“.

На въпроса дали Шолц смята, че са необходими промени в музикалната индустрия, говорителят каза, че дебатът по тази тема трябва да се проведе в самата индустрия.

Няколко жени повдигнаха обвинения срещу Тил Линдеман в началото на европейското турне на бандата в края на миналия месец, което започна в Мюнхен тази сряда. Твърди се, че млади жени са били избрани по време на концерти и канени да отидат на афтърпарти след изявата на "Рамщайн". Според някои от жените тези партита са включвали участието им в сексуални актове.

Адвокатите на Линдеман твърдят, че ще предприемат юридически действия срещу обвинителките.

„В социалните мрежи, особено в Инстаграм, Туитър и ЮТюб, различни жени отправиха сериозни обвинения срещу нашия клиент“, заявиха по-рано берлинските адвокати Симон Бергман и Кристиан Шерц. „Например, многократно се твърдеше, че жени на концертите на „Рамщайн“ са били упоявани с помощта на дрога или алкохол, за да може нашият клиент да извършва сексуални действия с тях. Тези твърдения без изключение са неверни.“

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.

Свързани новини