Отидете към основна версия

1 213 8

Влюбени двойки „заключват“ любовта си за новата година в Плевен

  • плевен-
  • мост на влюбените-
  • катинари

На перилата на "Мостчето на влюбените" до езерото с лодките в парк "Кайлъка" двойките закачат катинари като символ на любовта им

Снимкa: Shutterstock

Ентусиастите от най-голямата плевенска фейсбук група "Забелязано в Плевен" продължават с мисията си по освежаването на Моста на влюбените в парк "Кайлъка" /до езерото с лодките/, пише plevenutre.bg.

В рамките на два уикенда доброволците го преобразиха в цветовете на любовта - червено и бяло, а скоро ще влезе в сила и обичаят двойките да слагат катинари на него. Идеята е да ги заключват, като знак за вечна вярност.

Мястото още отсега привлича погледите на плевенчани и със сигурност ще се превърне в атракция за всички местни влюбени двойки, а и за гостите на града ни.

На перилата на "Мостчето на влюбените" до езерото с лодките в парк "Кайлъка" в Плевен, влюбени двойки вече "заключват" любовта си с катинари. На някои от тях са гравирани и буквите на влюбените.

Ритуалът за "заключването" на любовта го има и в други градове у нас. Той е много разпространен и на различни места по света.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини