Отидете към основна версия

1 741 14

Павлов: Единствената възможна коалиция ГЕРБ – Реформатори

  • юлий павлов-
  • единствената-
  • коалиция-
  • герб – реформатори

Ако я няма тази коалиция ще има правителство на малцинство, заяви социологът

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако няма коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок ще има правителство на малцинството. Това прогнозира за Факти. БГ социологът Юлий Павлов в отговор на въпрос възможна ли е коалиция ГЕРБ – Реформатори. Най-логичният вариант за ГЕРБ e или коалиция с РБ или правителство на малцинството, тъй като няма спор, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила и ще има над 100 депутати, уточни Павлов.

Естествен партньор на ГЕРБ е Реформаторски блок, но Реформаторите поставят някакви абсурдни условия. Предполагам, че след изборите все пак двете партии ще се договорят, тъй като и от страна на „Европейска народна партия“ (ЕНП) също има съвети да бъде намерено някакво разбирателство между тях, смятам, че след изборите то ще бъде постигнато, каза Павлов.

Обществото е чувствително към коалиции между взаимно - противоречиви субекти и поради тази причина не смятам, че те ще се случат, заяви Павлов в отговор на въпрос дали са възможни и други коалиции освен ГЕРБ и Реформаторите. Според него коалиция на ДПС, с която и да е партия, не е възможна, тъй като имиджа на ДПС в обществото е вече такъв, че в този мандат движението няма да участва в управлението на страната.

Социологът прогнозира, че АБВ няма да влязат в парламента, а БСП няма да имат повече от 60 депутати, затова те също няма да ни управляват.

Базирайки се на изследване от месец юли, Павлов заяви, че четири партии са сигурни в новият парламент и има няколко, които са близо до бариерата.

Кои са над и кои под нея то ще може да каже с точност в средата на следващата седмица, след като излязат резултатите от последното му проучване. Категоричен е обаче, че четирите сигурни партии са ГЕРБ, БСП Лява България, ДПС и РБ. „Засега поне РБ, макар и не с голям процент, стоят стабилно над бариерата“, твърди той.

Съдейки по данните от юли, Павлов прогнозира, че резултатът на Николай Бареков на тези избори няма да е толкова добър колкото на европейските. „Още повече, че ги напусна и ВМРО“, коментира Павлов.
В изследването от месец юли коалицията на Бареков се намира около бариерата, но предстои да видим с точност как са се развили нещата за този един месец и половина, заяви още социологът.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини