5 Септември, 2014 16:08 1 729 14

Павлов: Единствената възможна коалиция ГЕРБ – Реформатори

  • юлий павлов-
  • единствената-
  • коалиция-
  • герб – реформатори

Ако я няма тази коалиция ще има правителство на малцинство, заяви социологът

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако няма коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок ще има правителство на малцинството. Това прогнозира за Факти. БГ социологът Юлий Павлов в отговор на въпрос възможна ли е коалиция ГЕРБ – Реформатори. Най-логичният вариант за ГЕРБ e или коалиция с РБ или правителство на малцинството, тъй като няма спор, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила и ще има над 100 депутати, уточни Павлов.

Естествен партньор на ГЕРБ е Реформаторски блок, но Реформаторите поставят някакви абсурдни условия. Предполагам, че след изборите все пак двете партии ще се договорят, тъй като и от страна на „Европейска народна партия“ (ЕНП) също има съвети да бъде намерено някакво разбирателство между тях, смятам, че след изборите то ще бъде постигнато, каза Павлов.

Обществото е чувствително към коалиции между взаимно - противоречиви субекти и поради тази причина не смятам, че те ще се случат, заяви Павлов в отговор на въпрос дали са възможни и други коалиции освен ГЕРБ и Реформаторите. Според него коалиция на ДПС, с която и да е партия, не е възможна, тъй като имиджа на ДПС в обществото е вече такъв, че в този мандат движението няма да участва в управлението на страната.

Социологът прогнозира, че АБВ няма да влязат в парламента, а БСП няма да имат повече от 60 депутати, затова те също няма да ни управляват.

Базирайки се на изследване от месец юли, Павлов заяви, че четири партии са сигурни в новият парламент и има няколко, които са близо до бариерата.

Кои са над и кои под нея то ще може да каже с точност в средата на следващата седмица, след като излязат резултатите от последното му проучване. Категоричен е обаче, че четирите сигурни партии са ГЕРБ, БСП Лява България, ДПС и РБ. „Засега поне РБ, макар и не с голям процент, стоят стабилно над бариерата“, твърди той.

Съдейки по данните от юли, Павлов прогнозира, че резултатът на Николай Бареков на тези избори няма да е толкова добър колкото на европейските. „Още повече, че ги напусна и ВМРО“, коментира Павлов.
В изследването от месец юли коалицията на Бареков се намира около бариерата, но предстои да видим с точност как са се развили нещата за този един месец и половина, заяви още социологът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ана

    1 1 Отговор
    Ама, ние това много добре си го знаем...
  • 2 Иво

    1 0 Отговор
    Реформаторите само се правят на ощипани, ако въобще влязат в парламента, веднага ще клекнат на ГЕРБ.
  • 3 Ангел

    0 1 Отговор
    Единствената възможна? Как така ? Като се има предвид ,че хората надали ще искат това как ще стане ? Или да не ги питаме хората ?
  • 4 Жоро

    0 1 Отговор
    А, що, ГЕРБ-ДПС също е възможна.
  • 5 Ина

    0 1 Отговор
    Да, еднакво продажни!
  • 6 Красимир

    0 1 Отговор
    ГЕРБ са лицемери и ще направят всякаква безпринципна коалиция, която ще им позволи да властват!
  • 7 Вальо

    1 1 Отговор
    Мутрите и продажниците ще се съберат. Въпросът е, какво мислим ние! На 05.10. ще им покажем, че вече са аут от политиката!
  • 8 Стоян Колев

    0 0 Отговор
    Павлов да си каже директно за кого работи или да спре да манипулира хората с неговите платени проучвания и коментари.
  • 9 Трррррр

    0 0 Отговор
    ГЕРБ няма да състави правителство на малцинството, защото след изборите политическата ситуация ще бъде още по-голям лайнарник. Правителство ще има с мандата на комунягите: всички партии (без ГЕРБ) ще се обединят - любимите представители на народа няма да пропуснат келепира, защото при последващи избори може да не попаднат в зоологическата. От мамонците друго не може да се очаква!
  • 10 Autohouse Randm

    1 0 Отговор
    ina joro krasi i valio sa edin trol.xaxa kakvo neshto praviat parite.
  • 11 Димитър Костов-отвратен

    1 0 Отговор
    И какво стана!?Отново същите тъпаци и същата схема.Какво стана с новият изборен закон,мажоритарното гласуване и необходимите промени?Жална ни майка!!!Отврат!Веднага насочвам децата си навън.А тук,последният м...л/кръвен или душевен/ да дръпне шалтера.ОЧЕН СОРИ!!!!
  • 12 Гоце

    0 1 Отговор
    Няма да е правителство на малцинството, защото в момента и Плевнелиев, и Близнашки, и ЦИК уйдурдисват нещата така, че ГЕРБ да си има едно много стабилно мнозинство. А реаниматорите няма да влязат в парламента.

    Коментиран от #13

  • 13 Autohouse Randm

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гоце":

    a pa goce tvoiat idul poneje ne postiliashe na stanishev cifra godini
  • 14 Мони НСА

    0 0 Отговор
    които подкрепя бсп или е на хранилка там или е душевно болен