Отидете към основна версия

8 362 11

След спечелването на Студената война, САЩ губят дългата война

  • спечелването-
  • студената война-
  • сащ-
  • дългата война
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"САЩ и техните съюзници водеха продължилата десетилетия студена, а понякога и гореща война, срещу комунизма с всичките му тоталитарни проявления, и победиха Съветския съюз", пише Л. Тод Ууд в анализ за вестник "Вашингтон таймс".

"За съжаление, ние губим дългата война. По ирония на съдбата, САЩ сега е на едно ниво с Русия във формата на държавно управление, приемайки нов мек тоталитаризъм, маскиран с думите на демокрацията. Това е свят, в който "върховенството на закона съществува" само за масите", един свят, в който елитът е свободен да се произнася с укази, както и с правила, които важат само за малките хора, които не разполагат с власт, пари или връзки. Левите марксисти умело изтласкаха този нов режим на Запад. Първо те проникнаха в образователната система и промиха мозъците на новото поколение по отношение на принципите на марксизма, като в същото време демонизираха свободата и капитализма"- казва Л. Тод Ууд.

"Добавете към това десетките милиони американци, които живеят от социални помощи, и като резултат половината от населението по един или друг начин зависи от правителството. Всяка мисъл за лична отговорност или опора на собствените сили е изгубена", твърди авторът.

"Ако сте приятел на Путин, вие сте над закона. Точно както, ако вие сте приятел на президента Обама или Клинтънови, законите няма задължително да се прилагат към вас", казва Л. Тод Ууд.

"Партията, която влиза в Белия дом, ще положи всички усилия, за да коригира предстоящите избори, за да запази контрола си върху лостовете на властта. Президентството на Тръмп - това е екзистенциална заплаха за новия мек тоталитаризъм, която левите не могат да допуснат. Руснаците искат да наблюдават ноемврийските избори в САЩ. Може би трябва да им разрешим", обобщава авторът.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини