Last news in Fakti

13 Юли, 2016 01:00 8 361 11

След спечелването на Студената война, САЩ губят дългата война

  • спечелването-
  • студената война-
  • сащ-
  • дългата война
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"САЩ и техните съюзници водеха продължилата десетилетия студена, а понякога и гореща война, срещу комунизма с всичките му тоталитарни проявления, и победиха Съветския съюз", пише Л. Тод Ууд в анализ за вестник "Вашингтон таймс".

"За съжаление, ние губим дългата война. По ирония на съдбата, САЩ сега е на едно ниво с Русия във формата на държавно управление, приемайки нов мек тоталитаризъм, маскиран с думите на демокрацията. Това е свят, в който "върховенството на закона съществува" само за масите", един свят, в който елитът е свободен да се произнася с укази, както и с правила, които важат само за малките хора, които не разполагат с власт, пари или връзки. Левите марксисти умело изтласкаха този нов режим на Запад. Първо те проникнаха в образователната система и промиха мозъците на новото поколение по отношение на принципите на марксизма, като в същото време демонизираха свободата и капитализма"- казва Л. Тод Ууд.

"Добавете към това десетките милиони американци, които живеят от социални помощи, и като резултат половината от населението по един или друг начин зависи от правителството. Всяка мисъл за лична отговорност или опора на собствените сили е изгубена", твърди авторът.

"Ако сте приятел на Путин, вие сте над закона. Точно както, ако вие сте приятел на президента Обама или Клинтънови, законите няма задължително да се прилагат към вас", казва Л. Тод Ууд.

"Партията, която влиза в Белия дом, ще положи всички усилия, за да коригира предстоящите избори, за да запази контрола си върху лостовете на властта. Президентството на Тръмп - това е екзистенциална заплаха за новия мек тоталитаризъм, която левите не могат да допуснат. Руснаците искат да наблюдават ноемврийските избори в САЩ. Може би трябва да им разрешим", обобщава авторът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 brao

    6 1 Отговор
    Най-накрая нещо стойностно.... само за Тръмп не съм сигурен.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "brao":

    Точно така. Полека лека почват да признават, какво представлява демокрацията.

    Коментиран от #4

  • 3 Carfen

    2 2 Отговор
    Това не е демокрация, а колониален капитализъм, прикрит като демокрация. Всички морални "ценности" на демокрацията полека-лека минават под сянката на капитала. Независимо дали говорим за съдебна система, здравеопазване, спорт, музика, или образование, винаги капиталът доминира при вземането на решения и при крайния резултат. Вече всичко е стока и всичко е пари.

  • 4 Ушанко

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Човека писал статията казва, че демокрацията бива покварена от банда алчни болшевики правещи се на демократи.Толкова ли си ....... та не разбираш за какво става въпрос?Не ми отговаряй, знам отговора.Всички червенотиквеници сте такива.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Интересно

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ушанко":

    Значи ти така ги разбираш нещата, а? То да си манипулатор не е толкова елементарна дейност, мой човек. Трябва и малко образование и други такива неща, които при теб май липсват, а?
  • 6 кроко

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ушанко":

    Уши, вярно че и така може да се интерпретира казаното от автора, ама по същата логика на мен тия думи ми мязат на нещастни оправдания на жалките "демократи" Само заблудени ушовци, като теб могат да вярват, че демокрацията сега е по-разлина от демокрацията преди.
  • 7 Morgoth

    0 2 Отговор
    Братята хамериканци здраво са се хванали за гушите покрай президентските избори. Не им е лесно, не са свикнали на такава кална кампания.
  • 8 THAAD

    1 2 Отговор
    Чудите ли се още защо демокрацията не успя, а беше саботирана?Съветските червенотиквеници няма да се спрат докато не извадят България от ЕС и НАТО. Ето един полезен линк със сечение на живите агенти на тоталитарните служби и влиянието което имат. Зад тази статистика стоят реалните им досиета в служба на комунистическите служби.
    http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes

    Коментиран от #10

  • 9 КГБ

    0 2 Отговор
    Всичко което пише в статията е ВЯРНО с малка забележка!!! Сащ е много по тоталитарна държава от Русия към днешна дата и ако продължава със същите темпове скоро ще стане по тоталитарна от СЪВЕТЦКИЯ СЪЮЗ! Относно хората живеещи на социялни помощи да кажем че във Великобритания вече над половината от населението живее на соц. помощи както и това че има трето поколение хора които никога не са ходили на работа! Сокоро и западният комунистически и тоталитарен режим ще рухне!
  • 10 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "THAAD":

    И Путин ги командва всичките включително и тези които гласуваха брекзита. Пуууу неграмотни непеончета.
  • 11 Монго

    0 0 Отговор
    Къде са троловете на Козяк?