Отидете към основна версия

3 961 60

Homo sapiens: Еволюция на възпроизводствения процес

  • homo sapiens-
  • еволюция

През ХХ век възникват първите обществени движения за промяна на отношението към хомосексуалистите

Снимка: Shutterstock.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на „Родител“

От Адам и Ева до наши дни …

„И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.“

„И благослови ги Бог, като им рече: плодете се и множете се, пълнете земята …“

Хилядолетия наред само разнополовите двойки (мъж и жена) следват Божията заръка.

Хомосексуалните мъже (педерасти) и жени (лесбийки) не участват във възпроизводството на човешкия род.

Дълго време хомосексуалистите са обект на презрение, унижение и дори гонения в (преобладаващо) хетеросексуалното общество.

През ХХ век възникват първите обществени движения за промяна на отношението към хомосексуалистите и защита на техните граждански права. Намесва се и държавата! Създават се множество неправителствени организации, организират се различни събития и прояви, социалните мрежи кипят от енергия и ентусиазъм.

Прекаленото фокусиране на съвременното общество върху „неволите“ на хомосексуалистите (съзнателно или не) води до „предобряне“ – в някои отношения хомосексуалистите стават „по-равни“ от другите!? (този феномен може да се наблюдава с просто око в бита и на други малцинства).

Държавата узаконява съжителството между хора от един и същ пол (Австрия, Унгария, Чехия, Естония, Италия, Малта, Словения, Хърватия, Гърция, Кипър, Швейцария и др.) и еднополовите бракове (Германия, Франция, Белгия, Люксембург, Великобритания, Испания, Португалия, Дания, Норвегия, Швеция, Финландия, САЩ, Канада, Мексико и др.).

Държавата узаконява правото на еднополови двойки и семейства да осиновяват деца (в т.ч. пълно право на осиновяване: Дания, Белгия, Холандия, Швеция, Норвегия, Исландия, Испания и др.; осиновяване на дете, върху което партньор от същия пол вече има родителски права: Германия, Финландия, Израел и др.). В книжарниците по света отдавна се продават детски книжки със заглавия „Мама, мама и аз“ и „Татко, татко и аз“!

В училищните регистри думите „майка“ и „баща“ се заменят с „родител 1“ и „родител 2“ (през февруари 2019 г. депутатите от Националното събрание на Франция приеха на първо четене съответните промени в училищните формуляри).

Какво следва оттук нататък?

Френският пример заразява останалия „прогресивен“ свят!?

Думите „майка“ и „баща“ се заменят с „родител 1“ и „родител 2“ във всички граждански регистри!?

Думите „майка“ и „баща“ се изтриват от речниците!?

Държавата въвежда ограничения върху естественото създаване на деца от разнополови двойки и семейства (мъж и жена) и насърчава изкуственото възпроизводство на човешкия род.

Държавата забранява естественото създаване на деца от разнополови двойки и семейства (мъж и жена). Всички хора си поръчват потомство в специални фабрики за деца, така както си поръчват пица за вечеря!? Ражда се нов (обещаващ) бизнес! Най-сетне и възпроизводството на Homo sapiens е поставено на пазарна основа!

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Homo sapiens: Еволюция на Възпроизводствения процес – ЧАСТ II

    Проф. д-р Румен БРУСАРСКИ Преди 5 години (21.02.2019 г.) публикувах „Homo sapiens: Еволюция на възпроизводствения процес“. ...
    13.03.2024
    2 883
    3
  • Кога човекът започна да пее и защо

    За птиците и китовете пеенето е нужно, за да оцеляват - когато си търсят интимен партньор, общуват с други себеподобни или преценяват с помощта на зву ...
    02.03.2024
    1 880
    24
  • Защо продължаваме да ядем месо?

    Хората ядат месо още от праисторическата епоха, а с течение на времето консумацията му се увеличава. Тенденциите в храненето не показват никакви призн ...
    23.08.2022
    3 629
    74
  • Еvolutio hominis: Нomo covidus???

    Коментар на Георги Димитров във "Фейсбук" Бях разказвал за изложбата на Джакомети в парижкия музей "Майол" и специално за шедьо ...
    07.11.2020
    3 976
    10
  • Изпадналите от еволюцията

    Не може вечерта да си легнеш австралопитек, а на сутринта да разтъркаш очи и доволен да откриеш, че си се преобразил в достоен представител на рода на ...
    10.06.2020
    3 122
    27