Last news in Fakti

10 Юни, 2020 19:00 3 108 27

Изпадналите от еволюцията

  • еволюция-
  • николай николов

Кой направляваше нашето стадо към провала?

Изпадналите от еволюцията - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не може вечерта да си легнеш австралопитек, а на сутринта да разтъркаш очи и доволен да откриеш, че си се преобразил в достоен представител на рода на разумните човеци, опрятен, любещ околните и изкарващ с честен и упорен труд своята прехрана... В природата такива чудеса не са възможни. В обществено – икономическото развитие – също. Действащите там закони не позволяват да прескочиш част от предначертания от еволюцията път. Тази печална констатация ние си я мъкнем като тежък кръст на гърбовете. През тридесет – четиридесет години опитваме да прехвърлим товара си на чужди плещи, вричайки се във вярност на поредния покровител, но вече комай дотегнахме на света с хленча, че други са виновни за душевната ни недоразвитост.

Онзи велик Трети март ни дари избавлението от тъпия и жесток поробител, но не запълни душите с гордостта, че сме стопани на своя живот и на богатствата на българската земя... Не бяхме дозрели за това. Дори сега телата на хората от двадесет и първи век са обитавани от слабия дух на безправните феодални селяни, за които не е имало особено значение дали ще работят ангария на друговерец, или на роден душегубец. Отрокът, набутан в капитализма или социалиазма, си остава изтърсак. Той със себе си не е наясно, та камо ли с отговорностите спрямо обществото. Озовал се незаслужено в своето бъдеще, граби с пълни шепи де що̀ види, не щѐ и да знае, несретникът, че е равен сред равни. Всички закони и морални норми се свеждат до личното оцеляване. Затуй в сегашните съдбоносни, възможно – последни за държавата години, нищо не стряска мнозинството.

Вече е късно за констатации. По-интересен е следният въпрос: «Кой направляваше нашето стадо към провала?». Ясно е, че не са лицата във властта, подкрепяни от немски и американски фондации... Изключваме президента, Народното събрание и останалите партии... Също и бандитските групировки... Петстотинте семейства, представляващи класата на богатите и всесилните, са само марионетки. А чии ли са ловките пръсти, подръпващи конците им? Нашенец ли е? Или е някой от Анкара, решил, че е време да се върнем обратно в историята?


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    28 1 Отговор
    И да изкупува бългсрските земи на безценица, за да е България на българите съкратена до Пловдив.? Спи, Народе..
    Внуците ни ще ги срам от нашето поколение!
  • 3 Дарвин пияният масончик

    27 12 Отговор
    Теорията за еволюцията е Пунтамара, от там и целия ти анализ. БГ е последна дупка на кавала. Без Русия БГ е обречена на закриване.

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Маллиии

    6 2 Отговор
    Пепел ти на устата!!! Пфу ,пфу , пфу!!!
  • 6 нашия

    5 0 Отговор
    не е една личност едно действие-използван е цял букет от похвати за манипулация
  • 7 Тока

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "кака радка":

    Ама трябват компенсации ,че заради техния труд някои бели държави са на върха!!И това ще се лучи !!ФАКТ!!!
  • 8 Варварин

    10 1 Отговор
    Авторът,хората в България проспаха последните 10 год,които ги превърнаха в Австралопитеци,факт.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Така е...

    20 3 Отговор

    До коментар #3 от "Дарвин пияният масончик":

    Единственият гарант Бългаия да остане цяла в бъдещето ,това разбира се е Русия. Янките ще ни подарят на турците. Колкото и да квичат хранениците на козяк това е положението, пак ще има " Здраствуйте братушки!" .

    Коментиран от #14, #21

  • 11 До питащата риба

    6 0 Отговор
    Системата, Николайчо. При тази система банално и досадно за повтаряне, повтарям, големите риби изяждат малките.

    Обясни да детето си, преди да го чипират.
  • 12 Хехех

    2 5 Отговор
    Ясно е, че не са лицата във властта, подкрепяни от немски и американски фондации... Изключваме президента, ....................................
    Инженерчето, я не се занимавай с политика!!!!!!!
    Не говори за немски и американски фондации,щото българския политик за едната комисионна, прави чудеса от родоотсъпничество,и каквото и да са се облагодетелствали чужди ,са се със съдействието на българин!!! И защо изключваш президента!!!?????Той,последно да питам, щатски възпитаник ли е или руски застъпник,щото нещата много се омешаха!!!!??,Ай поучи още малко, може и да стане от тебе тирол!
  • 13 Несъстоялата се еволюция

    2 1 Отговор
    Абе от кога ви разправям, че за българите еволюцията още не е започнала...
  • 14 Да да ама точно така е

    5 8 Отговор

    До коментар #10 от "Така е...":

    Тя русия не даде Тракия на гърците, не даде западните покрайнини на сърбите, не даде северна Добруджа на румънците, запази ни цяла, а пък по време на османската империя не живеехме всички българи в една държава......нали.....?

    Коментиран от #19

  • 15 Матей

    3 0 Отговор
    Не всички се превърнаха в изроди,само които се увълчиха в търсене на изобилна и лесна плячка,от мерак да станат чорбаджии-изедници.И станаха,питекантропи,по погледите им ще ги познаеш,смразяващи,канибалски.
  • 16 Мадрид

    10 3 Отговор
    Аз протестирах и бях много активен в началото на прехода, но бързо разбрах накъде тръгнаха нещата, бих си камшика, заселих се в Испания и си оправих живота. Днешна България е населена с поне 80% австралопитеци, така че оправия отвътре няма, а никой отвън не се е засилил да ги “освобождава”
  • 17 Грешка

    1 0 Отговор
    От юдео-хазарите е.
  • 18 Циганин

    1 0 Отговор
    Абе уйка, я да обясниш на нас от простолюдието що е то опрятен. И упорен труд що значи. Ама да отговориш в коментар а не да изтриеш моя чу ли
  • 19 Опаааа

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "Да да ама точно така е":

    Русия е едно,а ссср друго ,ама ти не правиш разлика между двата щата,нали? Би ли споделил, след втората световна война, колко щеше да остане от България ,ако не беше чичко ти Сталин .
  • 20 сноу

    5 0 Отговор
    Рядко срещана и интелигентно обрисувана реалност...
  • 21 Дедовия

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Така е...":

    А бе все някой да ви спасява и да ви дава нали! Авторът е много прав за австралопитеците или по точно балканопитеците! Истината е че в България няма народ а население и когато станем народ ще се спасяваме сами и ще избираме бъдещето си! Дотогава балканопитеците ще определят на кой да се кланяме и кой да ни "спасява"!

    Коментиран от #26

  • 22 Абе ,то хубаво ,ама.....

    3 0 Отговор
    И как да се спасим сами!? С какво!? Армия- няма, оръжие-старо ,кораби - йок, танкове -същата работа ,ракети-нема,самолети-болна тема,главнокомандуващ шкембе войвода. Ако утре турците окупират България ,тогава кво правим!? НАТО няма да си мръднат пръста( Кипър).Нямаме шанс сами. В такъв момент само Русия ще ни помогне. И няма нужда да обиждаш .

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Айде сега

    0 0 Отговор
    Не врат а шия.
  • 24 А според теб

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Абе ,то хубаво ,ама.....":

    НАТО защо трябва да си мърда пръста за кипър?
  • 25 Дедовия

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Абе ,то хубаво ,ама.....":

    А бе ти явно не понимаеш. Само мрънкане и Русия та Русия, пак ще ти повторя българите трявба да да еволюираме и да станем народ първо и всичко ще си дойде на мястото! Колкото на някой му е пртрябвало да превзема страна с 150 мил. алкохолици толкова и някой да иска да превземе държава с 5-6 милиона крадливи мрънкакала! Не си ли си задавал/а въпроса защо сериозни западни компания избягват да инвестират в България?
  • 26 Jack Bauer

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дедовия":

    Абсолютно си прав. След като все още чувам думи от сорта: "Аааа така не се говори за Властта. Дай да седнем с Кметицата да обсъдим нещата тя жената ще каже какво може и какво не...". Кметицата със завршено средно образование, до преди 8 години барманка на селското барче, е абсолютно в схемата "Герб-Бсп-Дпс", а "народа" даже се възмущава когато попитам "Моите данъци за какво се харчат и правилно ли е така да се харчат?".
  • 27 Бедна мизерна душица

    0 0 Отговор
    Ами като няма кой да дойде и да ни спаси. Вие какво искате? Сами ли да си оправим работите? От къде на къде?