Отидете към основна версия

9 405 43

А Вие ще дадете ли детето си на Гешев?

  • протест-
  • иван гешев-
  • главен прокурор

Омагьосаният български кръг в действие

Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Иван Гешев като главен прокурор е по-опасно явление от това Делян Пеевски да е председател на ДАНС, каза вчера в студиото на "ФАКТИ" Христо Иванов. И няма как да не се съгласим. Без никакво значение от политическа или някаква друга принадлежност. Подобни неща се усещат с моралната сетивност, ако имате такава. Ако ги имате първите 7 години.

Защото днес се опитват да ни откраднат именно тях. Поредните първи седем години на младата България, все още незавършила своя преход. Тези обаче ще са фатални. Ако България е едно дете, което ние всички българските граждани отглеждаме, колко от вас биха го поверили на Иван Гешев? Или за да не е толкова абстрактен въпросът, колко от вас биха поверили своите деца да ги възпитава Иван Гешев? Да ги научи на морал, поведение, справедливост, ценности. Да ги научи на правилно и неправилно. Подозирам, че такива биха били много малко. Може би и тези от "ПИК", които днес го защитаваха, не биха го пуснали в дома си. Защото всички много добре усещаме, че нашата България, възпитавана от Гешев, ще се превърне в един свиреп гамен. В един 7-годишен малчуган, който ще тормози другите деца, ще налага физическо превъзходство, ще им се подиграва, ще ги заплашва. Всеки един от нас е имал такъв съученик в училище. Всеки един от нас, който има дете, го е страх от такъв негов съученик в училище. Защо тогава днес искаме да направим България едно такова дете? Което после с репресия ще тормози нашите, ще ги унижава, ще отнема правата им, ще задава дневен ред, който е неправилният. Ще ни върне 20 години назад в мрачните мутренски времена, които Слава Богу позабравихме. За да приветстваме днешните мутри с костюми и зад парламентарни банки. За да роди симбиозата от последните три десетилетия в България главния прокурор Иван Гешев. Време е за излизане от омагьосания кръг.

Не слушайте какво ви казват и ще ви кажат повечето медии. Днешният протест е огромен успех. Успех е, че изобщо в България започва да се мисли, да се дискутира, да се взима позиция по наистина важни обществени теми, които доскоро бяха табу. Никой не е протестирал, когато избираха Сотир Цацаров, Борис Велчев, а основания бол. България бавно създава своето гражданско общество, което иска да отгледа една здрава, принципна, морална и истински свободна демокрация. Която няма
право да пропусне най-важните години от своето възпитание. Силно се надявам, че днешният протест ще е само началото. Защото както в България се създаде солидна група млади, мислещи хора, които не могат да издържат и ден, в който са управлявани от БСП и ДПС, така сега няма как да се издържи и ден, в който си гражданин на държава с главен прокурор Иван Гешев. И това трябва да бъде разбрано много добре от кукловодите на този процес.

Особено приятно бе да се видят физиономиите на протеста днес. Не са много публичните прояви в България, на които да видите хора на всякакви възрасти с интелигентен вид. Хора, които действат мирно, не се поддават на провокации, не искат насилие. Антипод на всичко, което Гешев символизира. Не си струва, но нека отделим няколко думи и за контрапротеста в подкрепа на Гешев срещу Иво Прокопиев и Лозан Панов. Без да имаме какъвто и да било интерес да защитаваме когото и да било. В този контрапротест участвал почти целия екип на сайта "ПИК". Да, това е нормално в държава, в която гласеният за главен прокурор казва, че не вярва в разделението на властите. Дотолкова, че е прибавил и четвъртата в този пъзел. Защото едва ли сте чули някъде цяла медия под строй да иде да защитава зам.-главен прокурор. Изводите ще оставим на нашите читатели. Вярваме, че те са от тези, които са запазили моралната си сетивност.

Плашещо е и мълчанието на големите партии по темата. Като по този начин си признават, че са част от онзи, другия морал. Затова подобни протести са и срещу тях. Срещу широко затворените за всичко очи на ГЕРБ, срещу несъжаляващата за миналото си БСП, срещу проруските фанатици от "Атака", срещу олигархичната ДПС. От тези помощ в отглеждането на детето не очаквайте. Това е наша работа. И бягството също не е изход. Изходът е по улиците и площадите, смело, обединено. Сигурен съм,
че много хора подкрепят протестиращите, но вкъщи пред телевизора. Това вече не е опция, играта е друга, методите са други. Става дума за бъдещето на вашето дете. Днешната битка е за живот и смърт. Защото този живот, който ни готви Гешев за всички почтени хора е равен на смърт.

  • Поставете оценка:
    Оценка 4.6 от 24 гласа.

    Свързани новини