Last news in Fakti

24 Юли, 2019 17:16 17 418 35

Христо Иванов за Гешев: Много власт, малко задръжки и разум (ВИДЕО)

  • христо иванов-
  • иван гешев-
  • главен прокурор

Иван Гешев замете делото "КТБ", припомни съпредседателят на Демократична България

Христо Иванов за Гешев: Много власт, малко задръжки и разум (ВИДЕО) - 1

При номинацията на Иван Гешев за главен прокурор имаме качествено по-голям проблем в сравнение с предложението Делян Пеевски да оглави ДАНС през 2013 г. Главният прокурор е висш държавен служител с мандат от 7 години. Той не просто има много голяма концентрация на власт при пълна безконтролност, той има репресивна власт. Става дума за изключителна овластена фигура, ако насочи своята злонамереност към някого, то може да има разрушителни последствия. Никой не е защитен. Това каза в студиото на ФАКТИ бившият правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов.

"Цацаров действаше по списък, Гешев е доста импулсивен човек, който не е много в състояние да се контролира. Не съм сигурен доколко може да изчислява последиците от едни други свои действия, съдейки по приказките му, това не му се отдава много добре. Не блести с особен интелект. Това може да бъде много опасна комбинация: много власт, малко задръжки и малко разум", коментира Иванов.

Относно намека на Гешев, че Христо Иванов стои зад хакерската атака на НАП, бившият министър коментира, че тези обвинения вече стават банални. Той припомни, че миналата година коалицията е публикувала много подробен документ, който диагностицирал проблемите на киберсигурността на държавнивните системи и давал рецепти.

"Ако бяхме чути тогава, вместо да ни замерят с кал, сега нямаше да има срив в НАП. Ще има следващи сривове, тези хора не взимат никакви мерки", заяви Иванов.

"Виждаме една низходяща спирала в събитията в съдебната власт, виждаме засилени репресивни тенденции, олицетворение до голяма степен на г-н Гешев. Свързваме го с две неща: той е човекът, който 4-5 години размотава делото за КТБ, без то да стигне до политическите кукловоди и поръчителите, които направиха възможно възникването на тази "банка" и нейното насмукване с кръв като кърлеж. Второто нещо е изключително шокиращия начин, по който бяха арестувани Десислава Иванчева и нейната заместничка. Независимо дали са виновни, това няма как да бъде правосъдие и тази бруталност беше показна за всички нас", каза той.

Целия разговор с Христо Иванов гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Гешев

    93 24 Отговор
    е възможно най-лошия вариант за главен прокурор, този човек е непочтен и корумпиран.
  • 2 Коментатор

    75 45 Отговор
    Хр. Иванов е може би най-адекватният политик засега.

    Коментиран от #8, #28

  • 3 Точно такъв човек като Гешев ни трябва

    31 55 Отговор
    Да отваря и Белене. Много сган има.

    Коментиран от #23

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 СоцБоц

    45 15 Отговор
    Като се има в предвид колко е проста Тиквата,съвсем нормално е герберастката простотия да е повсеместна.Тия хора нямат срам и свян, това са алчни крадци които ги вълнува само собственото им оцеляване и преяждане!
  • 6 Да взема да питам

    43 11 Отговор
    Абе, някой разбра ли къде отиде правовата държава? Възстановяването на ранно болшевишки форми на правораздаване е нормален завършек на демонтирането на държавата и пълната й комунизация. Проблемът даже не е персонален - щом такова нещо като Д.Кирилов може да е правосъден министър, защо този ...... да не Гл.прокурор? И Цецка - президент!

    Коментиран от #35

  • 7 Лили Пенчева

    12 4 Отговор
    И утре в 9 часа

    Коментиран от #10

  • 8 ПАРОДИЯТА ХР ИВАНОВ

    20 32 Отговор

    До коментар #2 от "Коментатор":

    НА 180 ГРАДУСА ТИ Е ГРЕШЕН КОМПАСА, ХРИСТО ИВАНОВ ОТ 3-4 ГОДИНИ НАСАМ САБОТИРА ПРАВИТЕЛСТВОТО, И НЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪЗГЛЕДИ. И АЗ НЕГО ХАРЕСВАХ МНОГО ГЕШЕВ , АМА ЩОМ ХР. ИВАНОВ ГО ХУЛИ ЗНАЧИ Е СВЕСТЕН ! ! !
  • 9 Гледна точка

    12 17 Отговор
    То и за теб Христо Иванов, може да се каже същото. Само дето не си превзел властта ти /все още/.
  • 10 6 без 6

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Лили Пенчева":

    А днес, в колко часа беше ?
  • 11 Страх лозе пази

    21 33 Отговор
    Щом тези го плюят значи Гешев е точният човек.Страх ги е защото не му пука дали е милионер или шеф арестува си ги и не му пука прави каквото трябва.Страх ги е защото ще им разбие рекетьорския бизнес точно на тези от които тръгна разбиването на икономиката и грабежа.А тия едно време подслушваха главния прокурор и не само него
  • 12 Бесен

    39 14 Отговор
    Хилди пъти съм теглил майни на Христо Иванов и да българия, но не мога да си кривя душата, когато някой е прав! Изключително точно описание на Гешев!

    А в момента със сагата НАП имате възможност да видите как същия този Гешеве спретва "Иванчева 2" в жалък опит с този цирк за бавноразвиващи се да се докаже като деен и достоен за поста главсек!

    Отвратително!
  • 13 Тръмп

    9 26 Отговор
    Мачкай Гешев!!!:):):)
  • 14 468

    37 7 Отговор
    Когато Иванчева осъди България в Страстбург а КТБ стигне до давност Гешев ли ще плати парите както ония глупак прокурора дето караше арестуваните да лягат на земята
  • 15 Бавно

    32 7 Отговор
    Бавно България върви към тотална диктатура, като Тошовото време ще е нищо в ставнение с Боковото. Този е много по-прост и нагъл, изключително алчен и злобен! Нишо хубаво не очаква България, понеже това чучело е хванато за камбаните от господарите му зад океана и те са му дали пълна власт да дерибейства! Жалко за хубавия ни народ! 30 години лишения и мъчения, за да избягаме от комунистическа дикататура и да се наденем на мутренската! Не знам какво да се направи вече! Няма спасение! Има отчаяние!

    Коментиран от #31

  • 16 Анонимус

    19 5 Отговор
    Последно, апартаментите Ваклин на Гешев ли са или му ги приписаха, за да не пипа ББ и сие
  • 17 Зайко Байко многознайко

    5 15 Отговор
    Гешев " най-добрата " препоръка???😷😤😬
  • 18 Кой68

    6 3 Отговор
    Ти ли ми говориш за интелект😱😱😱😱😱?Погледни се в огледалото преди да даваш за някой мнение и определения.....
  • 19 А БЕ

    8 7 Отговор
    Умен човек за другите не говори !

    Коментиран от #26

  • 20 май-май...

    16 23 Отговор
    абе щом мафията толкова квичи срещу тоя гешев.. дали пък това не е точния човек
  • 21 СссереМ

    14 16 Отговор
    Щом червените кюфтета пристанаха на агнешките главички значи българия върви на добре, всички ги е страх че Гешев ще им приключи рекетьорския бизнес и ще отидат при хайванчева.
  • 22 Руски паШапорт

    12 14 Отговор
    Христо да си извади съветския паШапорт и да бяга в Москва като дядо си, а от там те ще го извозят за Сибир 😂
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 отегчен

    11 3 Отговор
    Доста хора са в паника.На мен не ми пука кой ще е главен прокурор защото не съм крал . Да му мислят крадливите политици.
  • 25 безпартиен

    5 3 Отговор
    Медиите могат да създадат по поръчка герой или злодей!Въпросът винаги е бил:"Кой има полза"?Та и Гешев и този дето го критикува са просто един продукт на медиите.Кой щеше да го знае този Гешев ако само си беше работил тихо и упорито,всички дела по които е работил са завършили с осъдителни присъди,без да се появява в интервюта по телевизиите?Колко от лицата които е обвинил са осъдени,с конфискувано незаконно придобито имущество?Та кой има полза?
  • 26 Христо

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "А БЕ":

    Гледам, че най-редовно коментираш другите, троле. Значи не си от умните.
  • 27 Мордекай

    5 1 Отговор
    Кой беше тоя , лъжливото овчарче , не беше ли замесен с някакви агнешки главички и тем подобни престъпни елементи. Никакъв политик не е този , това е лайномет , добре е че хората го виждат колко му е капацитета на Христо и каква му е душицата отвътре , мазна,мазна , и много лъже. Никой не го подкрепя , няма го в зара , каква политика ще прави това човече , глупости.
  • 28 Меги

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Коментатор":

    Колко да е адекватен, като беше правосъден министър се провали. То като си в опозиция е много лесно да храниш тези, които са на власт. Но когато от теб зависи нещо, тогава е важното какво ще направиш. А той нищо не направи. И сега го е ударил на критика по другите.

    Коментиран от #29

  • 29 Коментатор

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Меги":

    Мисля, че по-правилно е твърдението, че си подаде оставката като министър на правосъдието, след като правителството и НС бламираха предложената от него реформа в съдебната власт.
  • 30 Nik

    4 0 Отговор
    Със сигурност мога да ви кажа,че Христо Иванов и "Да България"са свързани с "Отворено общество" на Джордж Сорос!Факт!От тук следва съждението,че "Да България"работят против интересите на България,опитвайки се да "рушат"институциите!Този,с чиста съвест бих го обвинил в "държавна измяна"!
  • 31 ДДимитърддд

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бавно":

    Господарите им не са зад океана, а се намират в Русия или по точно Кремъл? Истинските кукловоди са Кремъл и руското посолство. Като един от шефовете на партийното строителство в България е кагабееца и бивш резидент на КГБ в България Леонид Решетников.
  • 32 ДДимитърддд

    1 0 Отговор
    Ник ти българин ли си или руснак? Да защитаваш върховенството на закона и демократичните порядки в България откога се нарича рушене бе зомби. Вие изобщо в състояние ли сте да мислите или само пишете глупости под влияние на хибридните новини разпространявани от медиите на Доган и Пеевски и техните руски партньори.
  • 33 блаблабла

    0 1 Отговор
    тиквата ще си назначи кратуна нищо ново
  • 34 filo

    1 0 Отговор
    Хр. Иванов е известен със своята неизвестност и ако не беше Бойко никой нямаше да е чувал за него. С две думи храни куче да те лае.
  • 35 Хелиос

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Да взема да питам":

    Спокойно Христо Иванов и коалиция Демократична България влизат в парламента ГЕРБ и ВМРО могат ли да се коалират с ДПС отговорете? БСП и ВМРО могат ли да се коалират с ДПС И двете големи партии които се коалират с ДПС ги чака (Орешарски)Радев се усети всички те увисват САЩ нямат нужда от тях F16 са платени Ахмед Доган става ненужен за това те се опитваха да разтакават започва чистка няма го ЦВ ЦВ да прави совалки до САЩ Боко сам си отряза главата отстранявайки го Гешев ще се наложи да мачка тях след разговори в САЩ нима мислите че някой ще го остави без контрол той го знае това и ще защити себе си става интересно