Last news in Fakti

25 Юли, 2019 17:37 9 396 43

А Вие ще дадете ли детето си на Гешев?

  • протест-
  • иван гешев-
  • главен прокурор

Омагьосаният български кръг в действие

А Вие ще дадете ли детето си на Гешев? - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Иван Гешев като главен прокурор е по-опасно явление от това Делян Пеевски да е председател на ДАНС, каза вчера в студиото на "ФАКТИ" Христо Иванов. И няма как да не се съгласим. Без никакво значение от политическа или някаква друга принадлежност. Подобни неща се усещат с моралната сетивност, ако имате такава. Ако ги имате първите 7 години.

Защото днес се опитват да ни откраднат именно тях. Поредните първи седем години на младата България, все още незавършила своя преход. Тези обаче ще са фатални. Ако България е едно дете, което ние всички българските граждани отглеждаме, колко от вас биха го поверили на Иван Гешев? Или за да не е толкова абстрактен въпросът, колко от вас биха поверили своите деца да ги възпитава Иван Гешев? Да ги научи на морал, поведение, справедливост, ценности. Да ги научи на правилно и неправилно. Подозирам, че такива биха били много малко. Може би и тези от "ПИК", които днес го защитаваха, не биха го пуснали в дома си. Защото всички много добре усещаме, че нашата България, възпитавана от Гешев, ще се превърне в един свиреп гамен. В един 7-годишен малчуган, който ще тормози другите деца, ще налага физическо превъзходство, ще им се подиграва, ще ги заплашва. Всеки един от нас е имал такъв съученик в училище. Всеки един от нас, който има дете, го е страх от такъв негов съученик в училище. Защо тогава днес искаме да направим България едно такова дете? Което после с репресия ще тормози нашите, ще ги унижава, ще отнема правата им, ще задава дневен ред, който е неправилният. Ще ни върне 20 години назад в мрачните мутренски времена, които Слава Богу позабравихме. За да приветстваме днешните мутри с костюми и зад парламентарни банки. За да роди симбиозата от последните три десетилетия в България главния прокурор Иван Гешев. Време е за излизане от омагьосания кръг.

Не слушайте какво ви казват и ще ви кажат повечето медии. Днешният протест е огромен успех. Успех е, че изобщо в България започва да се мисли, да се дискутира, да се взима позиция по наистина важни обществени теми, които доскоро бяха табу. Никой не е протестирал, когато избираха Сотир Цацаров, Борис Велчев, а основания бол. България бавно създава своето гражданско общество, което иска да отгледа една здрава, принципна, морална и истински свободна демокрация. Която няма
право да пропусне най-важните години от своето възпитание. Силно се надявам, че днешният протест ще е само началото. Защото както в България се създаде солидна група млади, мислещи хора, които не могат да издържат и ден, в който са управлявани от БСП и ДПС, така сега няма как да се издържи и ден, в който си гражданин на държава с главен прокурор Иван Гешев. И това трябва да бъде разбрано много добре от кукловодите на този процес.

Особено приятно бе да се видят физиономиите на протеста днес. Не са много публичните прояви в България, на които да видите хора на всякакви възрасти с интелигентен вид. Хора, които действат мирно, не се поддават на провокации, не искат насилие. Антипод на всичко, което Гешев символизира. Не си струва, но нека отделим няколко думи и за контрапротеста в подкрепа на Гешев срещу Иво Прокопиев и Лозан Панов. Без да имаме какъвто и да било интерес да защитаваме когото и да било. В този контрапротест участвал почти целия екип на сайта "ПИК". Да, това е нормално в държава, в която гласеният за главен прокурор казва, че не вярва в разделението на властите. Дотолкова, че е прибавил и четвъртата в този пъзел. Защото едва ли сте чули някъде цяла медия под строй да иде да защитава зам.-главен прокурор. Изводите ще оставим на нашите читатели. Вярваме, че те са от тези, които са запазили моралната си сетивност.

Плашещо е и мълчанието на големите партии по темата. Като по този начин си признават, че са част от онзи, другия морал. Затова подобни протести са и срещу тях. Срещу широко затворените за всичко очи на ГЕРБ, срещу несъжаляващата за миналото си БСП, срещу проруските фанатици от "Атака", срещу олигархичната ДПС. От тези помощ в отглеждането на детето не очаквайте. Това е наша работа. И бягството също не е изход. Изходът е по улиците и площадите, смело, обединено. Сигурен съм,
че много хора подкрепят протестиращите, но вкъщи пред телевизора. Това вече не е опция, играта е друга, методите са други. Става дума за бъдещето на вашето дете. Днешната битка е за живот и смърт. Защото този живот, който ни готви Гешев за всички почтени хора е равен на смърт.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Румен Радев

    72 20 Отговор
    Надявам се че сините ще си дадат поне малко сметка колко ценен президент е Румен Радев и ще спрат да се дърлят с него. Защото когато президента се опита да повдигне в обществото интереса и дискусия по избора на нов главен прокурор, сините се спукаха да му обясняват че е никой и не можело да се бърка. Ама сега лаят срещу Гушев. Дано не сме толкова разделени и да успеем да се преборим с избора на дебелян и тиквата.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    41 85 Отговор
    Аз на Гешев ще си дам детето,но на Христо Иванов никога! Ице,за нищо не ставаш бе брато,дори да се сбиеш бе човек ,не си кадърен.

    Коментиран от #14, #25

  • 8 Путкин

    32 25 Отговор
    А бе Гост аз за теб и матреял не бих хабил. Кофти си се получил.....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 цвцв

    70 24 Отговор
    с гешев народа ще плаща заради измислените му акций като с Иванчева
  • 11 Един от многото дебили

    18 32 Отговор
    Бих дал двете си дъщери на Гешев да ги подготви за живота

    Коментиран от #16

  • 12 Behemoth

    21 18 Отговор
    Гешев е пазител на съвременна България ,както оня Гешев е пазител на оня рай преди 1944 г...

    Коментиран от #33

  • 13 Ventura

    29 9 Отговор
    Със ШРЕК напред към блатото!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ангелина

    26 56 Отговор
    Бай Ганю,не иска истината.Гешев е подходящ ТОЧНО за тази работа.Престанете да плюете по човека,само защото си гледа работата.Бог да го пази!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 XXXL

    22 38 Отговор
    Абре Ристо то Гешев ще става ГЛАВЕН ПРОКУРОР няма да отваря детска градина! Къкво е това заглавие АЗ пък НЕбих си поверил децата на Румен Радев!
  • 19 360

    24 29 Отговор
    ХРИСТО ИВАНОВ ОТ 3-4 ГОДИНИ Е ПЛАТЕН ДА САБОТИРА ПРАВИТЕЛСТВОТО

    Коментиран от #22

  • 20 реалист

    19 30 Отговор
    Треска ги тресе щом от сега лумпените негодуват това е точния човек

    Коментиран от #27

  • 21 onq s konq

    14 22 Отговор
    Христо Иванов твърди,че ГЕШЕВ ЯДЕ ДЕЦА.Не ги изрежда поименно обаче...сигурно защото са МНОГО!Всъщност ОСВЕН ТОВА ОБВИНЕНИЕ,КАКВО ДРУГО ИМАТ Х.ЕВАНОВ И ПАРТИЯТА МУ срещу Гешев? И да съм ясен:НЕ СЪМ "ГЕШЕВИСТ" и изобщо не ме вълнува "Гл.Прокерор" - просто питам ОТ ЛЮБОПИТСТВО:)
  • 22 Онзи

    21 16 Отговор

    До коментар #19 от "360":

    ТИ СИ ПЛАТЕН БЛЮДОЛИЗЕЦ НА ГРУПИРОВКАТА гроб !!!!!!!!!!
  • 23 Гумен Гадев

    15 8 Отговор
    Оооо , как се мобилизираха верните момченца на Пеевски , то протести , то кадри с "многохилядни" протестиращи , то малки деца и майки в първите редици , още малко и послушния президент - нашия бе , оня с ушите - ще излезе и ще легне героично на някоя трамвайна линия- не в метрото,те червените го бойкотират - пълен цирк бе другарко нинова.А пък как си личи и в новинарската секция този сайт КОЙ дава парите и казва какво да се пише. Голям страх,големи писъци (ама в софия само) , явно ще има доста тупане на догански&пеевски оод.

    Коментиран от #35

  • 24 ОВЧАР

    20 10 Отговор
    ПРЕДПОЧИТАМ ДА ДАМ ДЕЦАТА СИ НА МЕРКЕЛ И НА МАКРОН
    ВИЕ ОСТАНЕТЕ С ПЕЕВСКИ И ГЕШЕВ В КОШАРАТА ЗАЕДНО С БАТБОЙКО И ОВЦЕТЕ
    ПОЛОЖЕНИЕТО Е НЕСПАСЯЕМО
  • 25 Какво дете?

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Нали сте джендари - еднополови, нямате и не можете да имате деца.
  • 26 Фигаро

    11 9 Отговор
    Подобни излияния се завършват с нармалния поздрав: Ротфронт и високо вдигнат юмрук. Отдавна не бях чел такава манипулативна статия в стил Народен съд. Едно време комунистите така обработваха хората за да поискат смъртни присъди за съдените от Народния съд. И успяха. Една мижава партия нямаща нищо общо с демокрацията надмина комунистическата пропаганда . Харесвам Иван Гешев, но по никакъв начин не бих взел отношение по професионалния му път. Но недоразумението Христо Иванов показа що за фигура е .

    Коментиран от #34

  • 27 Ха ха

    12 7 Отговор

    До коментар #20 от "реалист":

    Щом сороспиите вият, значи Гешев е точният човек!
  • 28 Голям с разширени вени

    7 2 Отговор
    Нещо някой червени олигарси взеха да усещат приятния гъдел и какъв голям хур се е задал да ги пори отзад както Митю Пищова манекенки
  • 29 Мнение

    8 4 Отговор
    Христо е прав. Длъжността главен прокурор е може би най важната в държавата. Защото на България и е оставено единствено сама да си организира и изпълнява правосъдието, всичко друго ни се диктува от вън, няма какво да се заблуждаваме от нашите политици и управници нищо не зависи. Ето защо гражданското общество трябва да се концентрира единствено и само към съдебната система. Ако тя стане действаща и независима поне ще можем да ползваме ограниченият ресурс който ни се разрешава от САЩ , ЕС и Русия по справедливо и много по-правилно.
  • 30 я па тоя

    4 1 Отговор
    Гражданско общество не означава мекеретата на дедо.Защо някой не излезе и да направи протест за жизненото равнище на българите които са на последно място в класациите в ЕС защо ве, нЪл уж се е пробуждало гражданското общество ма вашите грантове не са спрели да идват ей за това ?!
  • 31 Кико

    5 4 Отговор
    Ах Ице, ще се намери все някой да ти потърси сметка за твойте акробатични номера!
  • 32 Цурко

    4 4 Отговор
    Бандитската групировка герб /шапавото правителство/започва австеназия на свинете разбирай българския народ ако им позволим да ни загробят!!!!!!!!!
  • 33 Верно

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    Никола Гешов, Иван Гешев ... Фашизма и Царизма се върнаха със страшна сила...
  • 34 Ееей

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Фигаро":

    Не убивайте вестоносеца ! Христо Иванов е само вестоносец. Важна е информацията, която дава.
  • 35 Плуйо

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Гумен Гадев":

    Не всички ходят на протест само за пари, като тебе...кьорав ! Не виждаш ли, че се вършат пълни гадости - с децата, със здравето, парите, домовете и сигурността на народа...свине чумави.
  • 36 Реалист

    1 1 Отговор
    33 прав си Демокрацията в БГ от 2009 е в другата си форма на управление фашизъм. ГЕРБ е тази партия част от БКП, която е ПК Звено. БКП е сбор от БРП+БЗНС+ПК Звено. Идеологията и е фашистка и корпоративна. Точно тези Комунисти извършват национализацията на собствеността в БГ след 1949г. БРП които са днешните БСП са били за комбинирано частно и държавно стопанство. Хора разграничение кои "КОИ СА" и правилно гласувайте.
  • 37 Владо

    4 1 Отговор
    Хора гласувайте за - Да България, БСП, Демократична България, но не и за фашистките (комунисти) партии - Герб, ДПС, Вмро, Някакви Патриоти. ББ пак ще започне комунистите убиха дядо ми, взеха имуществото ни и така нататък. Не вярвайте гласувайте мислейки реално.
  • 38 До 36

    3 0 Отговор
    Прав си Тодор Живков, навремето каза.
    Прехода трябва да се извърши, като се създадат смесени дружества по модела на ФРГ и беше снет от власт от комунистите - фашаги верни на Горбачов. Да изчистим името на Тодор Живков.
  • 39 Илхан

    2 1 Отговор
    Гошев трябва да държи българите под похлупак и да затвърди властта на Ромската партия ГЕРБ.
  • 40 КОНСТАНТИНОВ

    1 1 Отговор
    На тоя боклук му липсва само униформа с пречупен кръс на ръкава
  • 41 Чичолина

    2 1 Отговор
    Моето дете ще го дам на Виктор Орбан да го възпитава и да го направи истински политик.Вън от България!
  • 42 блаблабла

    1 2 Отговор
    аз на гЕШЕВ бих дал друго ама на живо
  • 43 Протестиращата

    1 1 Отговор
    Да аз бях на марш - а за Гешев, да аз не съм платена, да аз не съм циганка... аз съм млад и мислещ човек . Жалко, че медиите не ви показаха истинското лице на хората пред парламента, жалко че ви промиват мозъците. Лесно ви водят за носа. Гешев - главен прокурор.