Отидете към основна версия

6 056 12

Ревизоро: Министър „трите милки” печели от местенето на Агенция „Митници”

  • емил димитров-
  • ревизоро-
  • министър "трите милки"-
  • митници

Въпросният човек направил в кабинета си зоокът за кучето на любовницата си…

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Министър, който сред служителите на Агенция „Митници” е известен с прозвището „трите милки” (бел.ред. жаргонна дума, означаваща милион), ще спечели от преместването на институцията в Русе. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия бившият директор на агенцията Емил Димитров-Ревизоро.

Той не разкри името на въпросния член на правителството, но каза, че в кабинета си той имал „зоокът за кучето на любовницата си”.

„То е някакъв малък помияр, който вкарват през топла връзка и заден вход”, каза още Димитров.

Той определи като „опит да се съсипе цяла една институция” намеренията на властта на премести Агенция „Митници” в Русе.

„Петима директори се бориха да съберат всички служители в една сграда, която сега искат да подаряват”, коментира Ревизоро.

Той разкритикува остро отстраняването от работа на митничари, само защото нямат висше образование.

„Някой е решил да ги притиска и затова ги уволнява, докато върви стачката. Едни и същи хора от агенцията преди година и половина назначиха служители, които сега уволняват”, каза Димитров.

Според него уволненията в митниците са като камикадзе – отиват и разрушават една агенция. Емил Димитров заяви, че хората, които са в заварено положение, може и да останат на работа, нищо че нямат висше образование. „Та ние скоро и професори ли ще искаме да работят там. Нима в МВР всеки водач на куче има висше образование”, запита Ревизоро. Във връзка с уволненията в агенцията той заяви, че в момента работят около 4000, но към момента 1200 са уволнени, като до края на мандата ще бъдат уволнени около 2000.
По повод заплащането в агенцията, Емил Димитров заяви, че в момента висшето ръководство получава по 60-70 хил. лв. годишно като допълнително материално стимулиране (ДМС). „Със сигурност те взимат в пъти повече от редовите служители, които преди дни протестираха”, посочи още Ревизоро.
Той призна, че живее добре, с достатъчно средства, но не се определя като богат човек.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини