Отидете към основна версия

15 267 119

Царю, с крадците на народната пара ли да се обединим?

  • симеон сакскобурготски-
  • обръщение-
  • 22 септември-
  • ден на независимостта на българия

Несъмнено някои ще го направят, защото не издържат повече в опозиция на злото и порока

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В навечерието на иначе значимия 22 септември - Ден на независимостта на България, Симеон II излезе с обръщение по случай празника, в което прави обективен и точен анализ на социално-политическата обстановка в общата ни Родина. Ала, както обикновено някои мъдреци, които някога са ни разочаровали и дори предали, и Кобургота ни зове да се хвърлим в поредната смъртоносна прегръдка със собствения ни душманин. Понеже: ''Само обединени сме били успешни''. Което не е лъжа, но днешната реалност е съвършено различна и крайно неприятна.

Царю, с крадците на народната пара ли да се обединим ''в името на България''? Несъмнено някои ще го направят, защото не издържат повече в опозиция на злото и порока. Гладни са и ще се превъплътят в новите рупори на клиентелизма, който от ГЕРБ така умело изградиха. Често повтаряме и това, че тази клиентелистка система се възпроизвежда.

Царю, с наследниците на тези, които са унищожили Царство България, а после и като цяло България и българите, ли да се обединим? Вие го направихте, а Вашият баща, безкрайно уважаван и обичан от българския народ, едва ли би се очаровал от това. И ние не бяхме очаровани, меко казано. Поради това и днешните Ви съвети не са изненадващи, но българският народ няма нужда от илюзии и лъжливи надежди.

И с ченгетата на злостния комунистически режим ли да се обединим, царю? Не бива. Впрочем, тяхната продължаваща вредна дейност в епохата на прехода ни отне независимостта от едни две азиатски държави. Вие управлявахте с едно такова (ченге), Сава са му викали. Всъщност, Вие го върнахте в играта, от която Костов го бе изкарал, за да гледаме днешния модел, срещу който меко се изказвате сега. Да, Вие носите сериозна вина, персонална, включително и за вкарването в държавната администрация на днешния ни министър-председател, когото мнозина наричат ''мутра''.

И кариерното развитие на един медиен магнат започва под шапката на Вашата партия. А именно с него се свързват проблемите в съдебната система, за които Вие говорите. Но каква нелепица само, цар да прави партия. Дано поне съжалявате.

Така че, царю, май е по-добре да сведете глава и просто да замълчите. Хубаво е, разбира се, да ни честитите празници. Но не е хубаво да ни вкарвате в мантрата за диалога с оцапани до лактите хора, които за гражданското общество несъмнено са престъпници.

Честит празник!

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 193 гласа.

Свързани новини