Отидете към основна версия

5 206 52

За ГЕРБ е най-добре да поиграе на "отговорна и загрижена" опозиция

  • опозиция-
  • герб-
  • власт-
  • управление

Роля като онази, която игра ГЕРБ след първата оставка на Борисов, днес няма да им свърши работа

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-добрата тактика на Бойко Борисов към настоящия момент е смирено да излезе в опозиция. Но опозиция, играеща го отговорна, диалогична, конструктивна, загрижена. Да подкрепи премиер и кабинет - когото и какъвто предложат.

И колкото предложенията са по-комични и безпомощни, толкова по-добре за ГЕРБ. Ако пък се наложи да даде на консигнация десетина депутати за мнозинство, още по-хубаво - ще демонстрира и великодушие и широкоскроеност. Нищо, че подобна търговия с хора звучи отвратително, това са си техни отношения, там така са свикнали.

Хората на Борисов просто трябва да сочат грешките на новата власт и ясно да натъртват какво биха сторили на нейно място в идентична ситуация.

Роля като онази, която игра ГЕРБ след първата оставка на Борисов, с цирковете с "поръчката" му от Доган и бойкота на парламента, днес няма да им свърши работа. Бойкотът е неуместен, народът няма да излезе с тях на площада. Това е в сферата на мокрите сънища. Пък и хората, които в годината на Орешарски питаха "Кой?", "Кой?", "Кой?" по софийските улици, сега са парламентарно представени.

Щом толкова в ГЕРБ се страхуват от служебен кабинет на Радев, да подкрепят, както казва Андрей Райчев, и магаре за премиер. Какво толкова им причини предният служебен кабинет та сега мира нямат при мисълта за нов? Нищо. И е напълно възможно всичко това да е просто удобна поза и подобно развитие - кабинет на Радев и служебни избори - да е сред приемливите за тях.

Борисов се отказа от присъствие в следващия парламент. Разбира се, за срасналия се с едноличната власт сегашен премиер ще е безкрайно унизително да ходи на работа там, пък и той е показвал многократно, че това е институция, която не значи нищо за него. На всичкото отгоре всеки ден ще го сочат от трибуната като човек, съсипал страната. Оттегля се, за да гледа сеир.

Да крои планове и да чака провала на новите.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 36 гласа.

Свързани новини