Отидете към основна версия

7 937 31

Сигнал към ФАКТИ: Общинари “решават” проблемите на децата от луксозен хотел в Слънчев бряг?

  • община родопи-
  • пловдив-
  • общински съвет-
  • общински съветници-
  • пътна инфраструктура-
  • локви

"Това е срамота - да не можеш да създадеш нормални условия за децата, а да се вееш по курортите", пише ни нашият читател

Илюстративна снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Докато децата от общината газят в локви пред детските градини и общинарите не могат да се погрижат за тях, в същия момент си организират сесии на общински съвет в петзвезден хотел на морето“.

За това сигнализира читател на ФАКТИ.

„Това е срамота - да не можеш да създадеш нормални условия за децата, а да се вееш по курортите, за да им решаваш” проблемите!“, пише ни нашият читател.

Става дума за Община „Родопи“, Пловдивска област.

Снимката, която нашият читател ни изпраща е от село Крумово. Локвите, които виждаме, се намират точно пред детската градина в селото.

Казусът е следният: сесията на общинския съвет на Община „Родопи“ за 4 юни ще бъде изнесена в петзвезден хотел в Слънчев Бряг. За това съобщи регионалната медия Марица.бг преди дни.

По информация на Марица.бг общинските съветници ще прекарат в Слънчев бряг две нощувки, а спането, изхранването и пътуването с автобус ще е безплатно за общинските съветници. Информацията на регионалната медия е, че администрацията на Община Родопи е договорила преференциални цени от 55 лева на човек за нощувка и ол инклузив изхранване. Проверка на ФАКТИ установи, че най-евтината стая в хотела е между три и четири пъти по-скъпа при редовна цена.

Дневният ред на заседанието на 4 юни обаче все още не е наличен в сайта на Община „Родопи“. Пак там липсва информация за заседание в Слънчев бряг.

От ФАКТИ се опитахме да се свържем с Община „Родопи“, за да разберем дали такова заседание от Слънчев бряг ще има. От общината обаче не отговориха на телефонните ни обаждания. Този начин на „изнесена“ работа обаче не би бил прецедент за общинския съвет. През 2019 година същият състав общински съветници заседаваха в бутикова винарска изба, която се намира на територията на Община „Родопи“.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.

Свързани новини