Отидете към основна версия

2 854 12

Георги Самандов пред ФАКТИ: Ние, за разлика от другите, даваме решения и ще продължим да налагаме прагматичен подход

  • георги-
  • самандов-
  • български възход-
  • избори

Виждаме и едно разочарование от политиците, казва кандидатът за депутат от „Български възход“ и енергиен експерт

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Партия „Български възход“ е на границата, за да влезе в парламента. Ето какво каза за цялата предизборна кампания пред ФАКТИ Георги Самандов, който е кандидат за депутат.

- Г-н Самандов, според първите екзитполове „Български възход“ е на границата, за да влезе в парламента. Какво очаквахте като резултат и към момента как гледате на нещата?
- Доволни сме, защото сме новосъздадена политическа сила, на която се наложи да влезе в кампанията, както се казва, веднага и на крак . Имаме резултат, който само ще надграждаме.

- Как гледате на вота на хората днес и виждате ли потенциални партньори?
- За да направим пълноценен анализ, трябва да имаме цялостен поглед върху резултата от вота. Но въпреки това има няколко важни послания, които избирателите дават с тази ниска избирателна активност. Отчасти това е липсата на истински политически дебати и състезание на идеи. Имаше остър дефицит на експертни разговори - това е усещането, с което оставам от тази кампания. Въпреки че енергийната криза доминираше като тема, така и не се проведе задълбочен дебат, на който да бъдат чути вижданията на партиите. В ситуацията, в която се намира България и предизвикателствата пред страната ни, ние, като политици, нямаме лукса да си избираме партньорите. За нас водещи ще са интересите на българския народ.

- Кампанията как я определяте…
- Нашата кампания бе изцяло позитивна. Тя бе базирана на експертизата и на даването на решения. И това ни различава от другите партии, които разчитаха на нападки и констатации на тежкото време, в което живеем. Ние, за разлика от тях, даваме решения и ще продължим да налагаме прагматичен подход.

- Но хората явно не припознават вижданията си в лицето на партиите, защото избирателната активност спада…
- Хората са решили, че не трябва да гласуват. Това е тяхно право и те имат своите аргументи. Всички субекти на политическия терен ще трябва да си направят своите изводи. Едва 1/3 от имащите право на глас са отишли до урните. Този факт не трябва да се замита. Една от верояните причини е негативна кампания, на която бяхме свидетели. Липсваше какъвто и да било конструктивен диалог.

- Как определяте шанса за съставянето на кабинет…
- Към момента, защото резултатите още не са много точни, ще се въздържа от прогноза. Нека да видим окончателните резултати и тогава нещата ще са по-ясни.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.

Свързани новини