Отидете към основна версия

3 774 56

Бивш офицер от военното разузнаване на САЩ: В НАТО тайно мразят и не уважават украинския президент Володимир Зеленски

  • украйна-
  • война -
  • русия-
  • сащ-
  • володимир зеленски -
  • киев-
  • скот ритър-
  • йенс столтенберг-
  • генерален секретар на нато

Бившият офицер от разузнаването на въоръжените сили на САЩ Скот Ритър обяви скрита омраза към Зеленски сред страните от НАТО

Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Страните от НАТО тайно мразят и не уважават украинския президент Володимир Зеленски, така че надеждите на Киев да се присъедини към алианса са илюзорни. Това съобщи в ефира на YouTube канала "U.S. Обиколка" бивш офицер от разузнаването на армията на САЩ Скот Ритър.

Според американския офицер Зеленски не само живее в измислен свят и храни илюзии за членство в алианса, но и не разбира истинското отношение на западните държави към него.

Той не разбира ли, че Украйна никога няма да стане член на НАТО? Никога!

Скот Ритър, бивш офицер от американското разузнаване

Прогнозите на Зеленски

Преди това Зеленски призна, че Украйна няма да влезе в НАТО до края на спецоперацията. Той посочи, че Киев няма да въвлича никоя от страните от алианса във военен конфликт и следователно няма да стане член на военния блок, докато конфликтът не приключи.

Държавният глава също така увери, че Украйна не търси заместител на Северноатлантическия алианс, смятайки го за най-добрата гаранция за сигурността на страната.

Ние не търсим заместител на НАТО. Но ние сме адекватни хора и разбираме, че няма да въвлечем нито една страна от НАТО във война. Затова разбираме, че няма да сме членове на НАТО, докато се води тази война.

Владимир Зеленски, президент на Украйна

В същото време украинският лидер се надяваше да получи гаранции за сигурност от Запада, преди да влезе в НАТО. Под тях Зеленски очерта санкции срещу Русия, финансиране на Киев и доставка на оръжие.

На 1 май на срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова президентът на Украйна от името на народа и войниците заяви, че надеждите за членство на страната в НАТО стават все по-далечни.

"Членството на Украйна не е на дневен ред"

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че въпросът за присъединяването на Украйна към НАТО по време на конфликта не се разглежда. Той добави, че "единственият въпрос е какво ще стане, когато конфликтът приключи".

Мисля, че всички вече разбраха, че въпросът за членство в НАТО в разгара на конфликт не стои на дневен ред

Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО

В същото време през април Столтенберг увери, че „пълноценното място на Украйна е в северноатлантическото семейство“, следователно с времето и благодарение на подкрепата на алианса тази цел ще бъде постигната. Според него всички съюзници в НАТО са съгласни Украйна да стане член на блока.

Източник: Лента.ру

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 43 гласа.

Свързани новини