Отидете към основна версия

3 186 14

Ивайло Михайлов: 38500 срещу Новите хора

  • местни избори-
  • вили лилков

Къде обаче е логиката, успял професор с няколко издадени книги, да настъпи за втори път мотиката?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Само преди седмица написах едно мнение, че ние, родени и възпитавани по времето на комунизма, сме малко или повече изкривени, че ние в сегашния момент се явяваме „Бившите” хора. Разбира се, двайсетина хейтъра ме обругаха, доказвана ми какъв антикомунист се явява като кандидат за кмет срещу детето на ДС, имаше и хумористични коментари – човек на Съхраненото ДС (СДС) срещу дете на ДС?

Искаха от мен да пиша точни имена на селото, от където е рода ми, или на оня мой състудент, от наистина репресирана фамилия, който имаше крайно малки, лично фамилни привилегии при социализъма. Смешни хейтъри, сигурно ще поискат и моето ЕГН, както и адреса ми в Германия?! Апропо, аз, като Гражданин на Европейския съюз, не считам за важно къде живея, ще се радвам, когато финансово, социално, а и във всякакъв друг аспект, няма да намираме разлики между България, Германия или Латвия нпр. И за това се боря.

Благодаря за коментарите, но да се върна на темата, защото явно не бях разбран. Кмет на София е изключително важна позиция. Само човек визионер, с дълбоки познания в бизнеса, и задължително с екип, подготвен и готов да се хвърли в битка, от която никой не е излязъл „победител” , „облагодетелстван” или забогатял, би бил привлекателен, да дам своя глас. И да, скъпи хейтъри, има лоукост авиокомпании, летя до София за 20 ЕВРО… И ще гласувам.

И как бихте обвързали темите за визионер и екип с кадидата Лилков? Антикомунист е жестоко, велико! Ама аз мисля, че избираме кмет за работа, а не само по дух?! С кого ще работи вече 12 годишният общински съветник? С другите „антикомунисти” от ГЕРБ??? Ама само на мен ли ми е смешно?! Къде му е програмата? Ма то не е толкова важно, кога ли герб са си изпълнявали предизборни обещания?!

Та тези 38500 гласа е получил кандидата за кмет на София Вили Лилков през далечната 2015… В същата кампания работихме заедно, аз се кандидатирах за кмет на Люлин от РБ. При мен беше малко смешно, не ми достигаха 400 гласа за балотаж, а имаше 420 невалидни бюлетини… на Вили не му достигаха само 300000 (триста хиляди) гласа… но няма лошо, винаги е възможно да се изложиш два пъти.

Къде обаче е логиката, успял професор с няколко издадени книги, да настъпи за втори път мотиката? Някой Айнщайн беше казал, че да повториш същото, и да очакваш друг резултат си е жива лудост, и си мисля, че професора я знае тази сентенция. Та тогава какво се случва?

Оппааа, загрявам… аз съм прост, и вие сте прости, накъм тая сентенция ме води ситуацията. Онази значка на ревера на ББ, символичното от началото на прехода… И не се налага да помним какво се е случило преди 8 години, а за преди 15 да не говорим.

И пак повтарям – защото сме бивши хора. Заровени в миналото си, без перспектива и визия за бъдещето. А това са те – Новите хора, преминали 60-те години през пустинята…
И само това ни е Надеждата.

Автор на текста: Ивайло Михайлов,финансов експерт, живеещ в Германия

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 45 гласа.

Свързани новини