Last news in Fakti

23 Юли, 2023 18:00 3 154 14

Ивайло Михайлов: 38500 срещу Новите хора

  • местни избори-
  • вили лилков

Къде обаче е логиката, успял професор с няколко издадени книги, да настъпи за втори път мотиката?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Само преди седмица написах едно мнение, че ние, родени и възпитавани по времето на комунизма, сме малко или повече изкривени, че ние в сегашния момент се явяваме „Бившите” хора. Разбира се, двайсетина хейтъра ме обругаха, доказвана ми какъв антикомунист се явява като кандидат за кмет срещу детето на ДС, имаше и хумористични коментари – човек на Съхраненото ДС (СДС) срещу дете на ДС?

Искаха от мен да пиша точни имена на селото, от където е рода ми, или на оня мой състудент, от наистина репресирана фамилия, който имаше крайно малки, лично фамилни привилегии при социализъма. Смешни хейтъри, сигурно ще поискат и моето ЕГН, както и адреса ми в Германия?! Апропо, аз, като Гражданин на Европейския съюз, не считам за важно къде живея, ще се радвам, когато финансово, социално, а и във всякакъв друг аспект, няма да намираме разлики между България, Германия или Латвия нпр. И за това се боря.

Благодаря за коментарите, но да се върна на темата, защото явно не бях разбран. Кмет на София е изключително важна позиция. Само човек визионер, с дълбоки познания в бизнеса, и задължително с екип, подготвен и готов да се хвърли в битка, от която никой не е излязъл „победител” , „облагодетелстван” или забогатял, би бил привлекателен, да дам своя глас. И да, скъпи хейтъри, има лоукост авиокомпании, летя до София за 20 ЕВРО… И ще гласувам.

И как бихте обвързали темите за визионер и екип с кадидата Лилков? Антикомунист е жестоко, велико! Ама аз мисля, че избираме кмет за работа, а не само по дух?! С кого ще работи вече 12 годишният общински съветник? С другите „антикомунисти” от ГЕРБ??? Ама само на мен ли ми е смешно?! Къде му е програмата? Ма то не е толкова важно, кога ли герб са си изпълнявали предизборни обещания?!

Та тези 38500 гласа е получил кандидата за кмет на София Вили Лилков през далечната 2015… В същата кампания работихме заедно, аз се кандидатирах за кмет на Люлин от РБ. При мен беше малко смешно, не ми достигаха 400 гласа за балотаж, а имаше 420 невалидни бюлетини… на Вили не му достигаха само 300000 (триста хиляди) гласа… но няма лошо, винаги е възможно да се изложиш два пъти.

Къде обаче е логиката, успял професор с няколко издадени книги, да настъпи за втори път мотиката? Някой Айнщайн беше казал, че да повториш същото, и да очакваш друг резултат си е жива лудост, и си мисля, че професора я знае тази сентенция. Та тогава какво се случва?

Оппааа, загрявам… аз съм прост, и вие сте прости, накъм тая сентенция ме води ситуацията. Онази значка на ревера на ББ, символичното от началото на прехода… И не се налага да помним какво се е случило преди 8 години, а за преди 15 да не говорим.

И пак повтарям – защото сме бивши хора. Заровени в миналото си, без перспектива и визия за бъдещето. А това са те – Новите хора, преминали 60-те години през пустинята…
И само това ни е Надеждата.

Автор на текста: Ивайло Михайлов,финансов експерт, живеещ в Германия


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    33 4 Отговор
    Гледай си залязващата Германия и не си мисли,че ще спасиш агонизираща България.
  • 2 честен ционист

    23 3 Отговор
    "ще се радвам, когато финансово, социално, а и във всякакъв друг аспект, няма да намираме разлики между България, Германия или Латвия." Този явно вижда вече Ваймарската 2
  • 3 Иво

    31 3 Отговор
    Човече ти не си прост но не мога да разбера след като живееш в Германия защо се кандидатираш за кмет на Софийски район.
  • 4 Какви комунисти бре?

    27 2 Отговор
    Те истинските измряха отдавна! Тия сега са лъже-комунсти, на които бащите и дядовците им крадяха като побъркани, а бай Тошо ги наричаше - факири.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 пропагандата се втвърдява

    22 2 Отговор
    Да си личен свидетел на две напълно ралзични исторически епохи с напълно различни митове, заблуди, положитлени и отриателни страни, те прави по-знаешщ и мъдър, не "изкривен".
    Да наречеш някой, който знае от личен опит изтината за отминала епоха "изкривен" е същото като да наречеш обективната историческа истина неудобна или дори нежелана.

    Изкривени ли са били Левски, Ботев, Стамболов, Каравелов и пр, защото са били родени по време на Отоманската империя? Изкривени л иса били родените през 20-те и 30-те години на 20 век?
    Може би за някои политически ченгета - да.

    Да видиш, усетиш и разбере 2 исторически епохи е привилегия. Привилегияв, платена с много социално страдание в общия случай.
  • 7 хихи®

    17 3 Отговор
    Пич, ти не знаеш ли, че в България няма/ не можеш да намериш човек професионалис(успял в професията си), който да иска да се занимава с политика!!!!
    Професията му дава лично удовлетворение, добри доходи и бъдеще, Политиката му ги взема и ако не краде няма шанс и запо големи доходи....
    Питай министърпредседатялят по какво е академик и как е станал....и кога
  • 8 ха ха

    12 2 Отговор
    А това са те – Новите хора, преминали 60-те години през пустинята…
    И само това ни е Надеждата./ не бе , Не , Надежда Всяка Оставете , за тея изградени от арогантните родители ли говорим , одрали кожите на цяло поколение пред очите им ? обучили ги на мутрашки номера и милиционерски похвати ? по добре ядрени бомби
  • 9 Авторе

    11 2 Отговор
    Авторе, май само на теб ти е смешно, от собствените ти измишльотини. Много е жалко, когато само разказвачът се смее на собствения си виц.
  • 10 Някой разбра ли

    5 4 Отговор
    Какво иска да каже този
  • 11 ТрампЛин

    2 2 Отговор
    Няма две мнения, че поколението израснало и възпитано преди 1990 е в мнозинството си с промито съзнание. Голямото ми дете е родено през 1983, беше на девет годинки когато бяхме на гости у наши познати в Канада и я попитах дали и харесва, отговори ми-Ама това не е нашата родна Родина. Беше завършила само втори клас, но знаеше една дузина руски песнички, знаеше за партизаните и за Митко Палаузов, знаеше за Дядо Иван и турското робство…това само за една година в детска градина и две години в училище. Разбира се че днес знае Истинската ни История, говори перфектно английски и си остана само с детските руски песнички!!!

    Коментиран от #14

  • 12 Демократ

    3 2 Отговор
    Тези ДС терзиевци щяха друг път да станат успели бизнесмени в България без татко, батко,дядко и т.н.Лицето Васил Терзиев, милото ,няма нищо общо с ДС. Истината е публично достъпна- фирмата" Кимкорп" е майката на Телерик ,създадена е през 1990 г. от приватизирания държавен завод за производство и търговия с високотехнологични оръжия от таткото ,който е бил от висшия ешелон на ДС и е отговарял за тази дейност, след като натрупва милиони ги прехвърля на новосъздадената фирма Телерик през 2005 г. Дружината около него са все деца на ДС клана. "Прогрес" е компания с 40-годишна история на световния пазар и влиза в България в края на 2014 г. с придобиването на българската "Телерик". Как-купува я за 240 млн. долара. Компанията създава продукти за разработка, пускане и управление на бизнес приложения, които се ползват от организации като Microsoft, NASA и Световната здравна организация. В София се намира най-големият офис на Progress с близо 600 служители, сред които са екипи по разработка на продукти, управление на продукти, дигитален маркетинг, продуктов маркетинг, продажби и много други. Доказателствата за момчето,което само ,с едно бюро и 4 стола става милионер са публично достъпни и това е върха на цинизма на ДС мафията,която лъсна в политиката и нагло иска да ни наложи включване на децата си. Освен това това момче не е избрано от хората отдолу, което е демократично, а наложено отгоре, внезапно, неочаквано за хората, жертви на същата репресивна структура ДС.
  • 13 Ам чи

    2 1 Отговор
    КОЕ НЕ РАЗБИРАШ НЕ МИ ПУКА НИТО ЗА ЛИЛКОВ НИТО ЗА ДС ГЕНЕРАЛСКОТО ОТРОЧЕ А ЗА ПРОТОКОЛА ТОВА МОМЧЕ Е ЗАПОЧНАЛО КАРИЕРАТА СИ С ИЗМАМА И НЯМА НАЧИН ДА НЕ Е В ЗАВИСИМОСТ ТОВА Е ПРОБЛЕМА ЩОТО КАТО СТАНЕ КМЕТ НА СОФИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА ВРЪЩА УСЛУГАТА СЪЩО КАТО КИРЧОКОКОРКОВЦИ И БОЙКИКЕВЦИ А И ДРУГО ТИ С КАКВА АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ СИ НЕМСКА ИЛИ В СОФИЯ ЩОТО СЪМ СИГУРЕН ЧЕ КАРАШ КОЛА С НЕМСКИ НОМЕРА И ПЛАЩАШ ДАНЪЦИ В ГЕРМАНИЯ ТА КАТО КАКЪВ ЩЕ ГЛАСУВАШ НЕ ЧЕ НЯМАШ ПРАВО НО ДАЛИ ИМАШ ОЧИ ДА ГО ПРАВИШ
  • 14 Сандо

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "ТрампЛин":

    Дано да знае колко пола има и да не се чуди към кой е.