Отидете към основна версия

4 278 70

След белия мъж идва жената

  • олимпиада-
  • емил йотовски-
  • жени-
  • мъже-
  • спорт

Спортисти плуват в Сена, която въпреки страстната пропаганда си е един огромен лайнарник

Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Олимпиадата в Париж е олимпиадата на бъдещето. Шизоидията, наречена неолиберален свят е победила. Радваме се на тотален диктат на малцинствата, подкрепени от корпорациите и официалната власт. Последната отдавна е загубила легитимността си, но продължава да се нарича „демократично избрана“.

Спортисти плуват в Сена, която въпреки страстната пропаганда си е един огромен лайнарник. Жалко за милиардите, които не я изчистиха. Оправданието, че лодките били разбъркали тинята и всичко щяло да се оправи като погрее малко слънце и изпепели бактериите на повърхността е толкова тъпо, че е чак мило. Но клетите спортисти се подчиняват, защото принадлежат на организации и федерации, които могат да ги разкарат от спорта с едно мръдване на малкия си пръст. Всъщност същото е и при журналистите, но за това друг път. Да се върнем на протокола. Олимпийския комитет заяви, че нямало да разглежда жалбите срещу боксьорките с тестиси. (Нека ги наричаме така, за да не се обидят.) Олимпийският комитет се позовава на своя регламент и документи.

В случая документите са дълбоко ментално несъвместими, но всичко е по устав. Идеята е, че щом в паспорта пише – жена! Жена е! Има ли документи? Има! Законно ли е? Законно е! Край!!!

Олимпиадата ни показва как въпросът дали един човек е мъж или жена може да се решава по бюрократичен път. Посланието е просто - ние не гледаме какъв си, а какво пише. Не се интересуваме от твоите хромозоми а от мокрия печат в паспорта.

Сега затворете очи, отпуснете се и си спомнете за нещо уж напълно безобидно, което само лекичко и по документален път щеше да „пооправи разбиранията ни“. Точно така досетливци. За Истанбулската конвенция говоря. Започвате ли да разбирате защо е този див устрем да се пробута един документ, в който няма нищо опасно? Защото това е документ, с чиято помощ ще ви побъркат. Ако беше документ, който да пази жените от насилие щеше да бъде дълъг три изречения а не петдесетина страници.

Всъщност тази олимпиада ни показва точно това, което ще се случи в розовото бъдеще. Интелигентността ще отстъпи на бюрокрацията, а колкото до женското насилие… жените първи ще ядат бой. Не защото мъжете са им виновни, а защото жените не са малцинство. Не са правилните и прогресивните по Маркузе и са враг на новия строй.

След белия мъж идва бялата жена.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 146 гласа.

Свързани новини