Отидете към основна версия

49 619 103

"Кремиковци" става завод на Volkswagen?

  • volkswagen-
  • skoda-
  • кремиковци-
  • завод-
  • автомобили

Въпреки че преди време се появи информация, че Volkswgen е пренебрегнал България и е избрал Турция за нов завод на марката Skoda, сега спекулациите по темата продължават. Една от тях е, че България продължава да е една от страните, които Volkswagen AG разглежда като потенциално място за нов завод на Skoda. Това твърди авторитетното германско издание Handelsblatt.

Срокът за разглеждане на местата за новия завод е до края на месец февруари, а VW все още не са се спрели окончателно на локация, твърди още немското издание. Според информация на "Капитал" пък, от българска страна е предложен бившият комбинат "Кремиковци", който се намира непосредствено до столицата и от години е нефункциониращ.

Германският гигант потвърди преди няколко месеца, че търси локация в Югоизточна Европа, където да изнесе производството на някои модели от силно претоварения завод в Квасини, Чехия. Според информацията на "Капитал", договорката с Турция е отпаднала заради усложнената политическа обстановка между Европа и Южната ни съседка и сега България отново е в играта.

За новия завод обаче ще трябва да се борим със Сърбия, Румъния и Словакия, офертите на които също не са за пренебрегване. Освен "Кремиковци" край София, сега собственост на Първа инвестиционна банка, можем да предложим на VW и терени от индустриалната зона на Пловдив.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини