Отидете към основна версия

9 029 18

Русия приема на въоръжение собствен тейзър

  • парализатор-
  • тейзър-
  • taser-
  • електрошок-
  • електрошоков пистолет

Поделенията на военна полиция в Белгородския гарнизон на Източния военен окръг са първите силови структури в Русия, които получават на въоръжение електрошокови пистолети "Парализатор", съобщава телевизионният кана "Звезда". Несмъртоносното оръжие е еквивалент на американския Taser, представен през 1993 г.

"Парализатор" може да се използва както за обезвреждане чрез директен контакт, така и чрез изстрел от къси разстояния. Прицелването се улеснява от лазерен мерник, а случайното сработване се осуетява от специален предпазител с индикатор.

Руският електрошоков пистолет има ергономична ръкохватка. В предната част са монтирани електроди и гнезда за сменяеми пълнители, наречени не без ирония "Тонус". Захранването се осигурява от вградена батерия. Предвидена е възможност за добавяне на екран, който да показва нивото на заряда и изстрелите.

При попадение изстреляните електроди подават към мишената импулсен ток с висок волтаж, който предизвиква силни несъзнателни контракции на мускулатурата и води до временна парализа без загуба на съзнание. За да не вреди на здравето на човека, "Парализатор" е настроен да пуска ток само за кратко време.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 25 гласа.

Свързани новини

  • Електрошоков пистолет за народа

    Американската компания Taser International, чието име се е превърнало в нарицателно за електрошоково оръжие с несмъртоносно действие за правоохранител ...
    25.01.2016
    60 326
    18
  • Електрошокова ръкавица за самозащита

    Изобретател с никнейм GreekGadgetGuru модифицира стандартна ръкавица, като интегрира в нея електрошоково устройство. За целта GreekGadgetGuru изпол ...
    15.01.2014
    3 895
    1