Отидете към основна версия

1 492 5

Разрешиха на Кьовеши да напуска страната

  • лаура кьовеши-
  • румъния-
  • ес-
  • корупция-
  • съд

Отменени са всички съдебни мерки срещу нея

Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившата ръководителка на румънската антикорупционна агенция Лаура Кьовеши съобщи, че Върховният касационен съд е приел обжалването ѝ и е отменил всички мерки за неотклонение, които ѝ бяха наложени в рамките на дело, образувано срещу нея от Отдела за разследване на престъпленията в съдебната система, съобщава „Аджерпрес“.

"Прие се контестацията, която формулирах, и се разпореди да бъде премахната мярката съдебен контрол", заяви Кьовеши пред журналисти след съдебното заседание. Тя посочи, че са отменени всички наложени ѝ мерки в рамките на съдебния контрол. "Сега мога да напускам страната, отменен е съдебният контрол, отменени са всички мерки", посочи тя.

Освен да напуска страната, Кьовеши имаше и забрана да говори пред медиите за делото, по което е разследвана. Също така ѝ беше забранено да упражнява дейност като прокурор в рамките на Главната прокуратура.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно. Същевременно съдийската секция в рамките на Висшия съвет на магистратурата заяви, че има натиск от страна на европейски официални представители върху съдията, който разглежда обжалването на Лаура Кодруца Кьовеши срещу наложения ѝ съдебен контрол.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: