Last news in Fakti

4 Април, 2019 09:19 1 446 5

Разрешиха на Кьовеши да напуска страната

  • лаура кьовеши-
  • румъния-
  • ес-
  • корупция-
  • съд

Отменени са всички съдебни мерки срещу нея

Разрешиха на Кьовеши да напуска страната - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившата ръководителка на румънската антикорупционна агенция Лаура Кьовеши съобщи, че Върховният касационен съд е приел обжалването ѝ и е отменил всички мерки за неотклонение, които ѝ бяха наложени в рамките на дело, образувано срещу нея от Отдела за разследване на престъпленията в съдебната система, съобщава „Аджерпрес“.

"Прие се контестацията, която формулирах, и се разпореди да бъде премахната мярката съдебен контрол", заяви Кьовеши пред журналисти след съдебното заседание. Тя посочи, че са отменени всички наложени ѝ мерки в рамките на съдебния контрол. "Сега мога да напускам страната, отменен е съдебният контрол, отменени са всички мерки", посочи тя.

Освен да напуска страната, Кьовеши имаше и забрана да говори пред медиите за делото, по което е разследвана. Също така ѝ беше забранено да упражнява дейност като прокурор в рамките на Главната прокуратура.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно. Същевременно съдийската секция в рамките на Висшия съвет на магистратурата заяви, че има натиск от страна на европейски официални представители върху съдията, който разглежда обжалването на Лаура Кодруца Кьовеши срещу наложения ѝ съдебен контрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мятай мятай

    5 0 Отговор
    Сега вече тя щяла да ги мята.Е,малко по-подир де.
  • 2 Лаура Кьовеши

    16 0 Отговор
    е заплаха за Националната сигурност на България, защото искала да разследва престъпленията на Шайката ГЕРБ.
  • 3 Треперете Герберунги

    16 0 Отговор
    Лаура Кьовеши ще бъде новият Гл. Прокурор на ЕС
  • 4 7777

    14 0 Отговор
    Тъпото мамалигарско правителство с последните си действия затвърди избора на Лаура за европейски прокурор. Няма европеец който да не е на нейна страна.

    Коментиран от #5

  • 5 възторжени суициди

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "7777":

    Отново ни налагат да избираме между "гадост1" и "гадост2". Сорос има дълъг опит как да си пробутва протежетата така, че овците сами да си сложат хомота. Целия европейски съюз е един фарс. И данданията с тая коза е е едно стандартно "бутане в тълпата" за да не разберем от къде ще ни "бръкнат под полата". Ако трябва да избирам между герб и сорос почвам да се замислям дали да не пропагандирам отказа от ходене по избори. Ако изборната активност е прекалено малка дали има клауза изборите да се заклеймят като нелегитимни? Май няма такава щото пречи на сороската демонокрация.
Новини по държави: