Last news in Fakti

31 Май, 2019 23:10 6 167 34

Кьовеши пред българска телевизия: Румънските политици не смеят да ми звънят

  • лаура кьовеши-
  • интервю-
  • българска телевизия-
  • сашо диков-
  • владимир береану-
  • борба с корупцията

Свикнали сме с медийния и всякакъв друг натиск, не обръщаме внимание

Кьовеши пред българска телевизия: Румънските политици не смеят да ми звънят - 1
Източник: БГНЕС

''Има три важни неща за успешна борба с корупцията: независимостта на прокурорите, добро законодателство и ефективност на работата. В Румъния никой от висшите политици не може да се меси в делата. Само през тази година започнахме дела срещу 11 министри и 6 членове на парламента. Доверието към нашата институция от страна на гражданите е много важно, това заяви кандидатът за нов главен европейски прокурор Лаура Кьовеши в интервю за ТВ Евроком, излъчено в предаването ''ЕвроДикоФ'' и осъществено от журналистите Владимир Береану и Сашо Диков. Интервюто е направено във времето, когато Лаура Кьовеши все още беше ръководител на румънската антикорупционна агенция.

''Свикнали сме с всичко това. Всички, които са разследвани от нас използват медиите и различни форми за натиск. Нашите прокурори разследваха един медиен магнат, те опитваха да окажат натиск, но прокурорите не обръщаха внимание и си вършеха професионално работата'' отговори Кьовеши на въпроса на Диков, който я попита как успяват да издържат на критиките и натиска от определени медии.

''Независимостта на нашата институция е много важна за да се получат нещата в борбата с корупцията. Когато имаше доказателства за корупция от страна на брата на президента, ние се организирахме много бързо и си свършихме работата, в момента делото е в съда'', сподели пред двамата българи Лаура Кьовеши.

''Няма политик в Румъния, който да ми се обади по някакво дело. Ние следваме закона! Най-важното за нас е да имаме доказателства, така отговаряме на критиките. В нашите дела се стига до присъди, имаме успеваемост до 93%. Никога не са се опитвали да ме купят. Мисля, че е много важно, какво е лицето ти, какво си обявил в началото. Ако има нещо такова, бих го оповестила в медиите и бих започнала разследване. Аз никога няма да влезна в политиката, искам да работя в областта на правосъдието. Всичко зависи от това, което решиш сам. За мен е важно да правя това, което мога, това, което учих в университета'', каза още Кьовеши в интервюто излъчено по ТВ Евроком.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заключение

    80 5 Отговор
    Нашите политици са "хора от народа". Те знаят поговорката, че " ако мечката играе в двора на комшията, ще дойде и в твоя"! Точно затова няма да я подкрепят !

    Коментиран от #15, #32

  • 2 Искаме

    71 10 Отговор
    Искаме шайката ГЕРБ да върнат парите от пътищата, парите от държавните поръчки, парите от апартаментите, парите при ощетяване на държавата, като Ало Банов съм, кметовете им продават общински земи за стотинки, застроиха черноморието до морето и да кажат от къде имат милиони в офшорките им.

    Коментиран от #3, #12, #26

  • 3 Име

    53 3 Отговор

    До коментар #2 от "Искаме":

    Доброволно никога няма да го направят, така че правете си сметката какво трябва да стане за да върнат краденото.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 запознат

    28 4 Отговор

    До коментар #4 от "ИЗБУХНА Световен скандал ВИЩЕ":

    То всички са наясно ,че краваро негърската нация не е кацала на Луната , но и всички си мълчат !
    Ако беше успяла , отдавна да е построила нещо там , въобще не са имали подобни технологии , но Холивуд е добър , спор няма !
  • 6 Клюкар

    31 6 Отговор

    До коментар #3 от "Име":

    Във името на НАРОДА,Ви осъждам на СМЪРТ,ЧРЕЗ РАЗСТРЕЛ. Е това трябва да стане.
  • 7 среднощен

    18 1 Отговор
    Твърде рано е за "ръкопляскания"..! Една голяма част от съвременната политика работи благодарение подкрепата на "задкулисието". Задкулисието и сивият сектор /около 30% от икономиката/ осигуряват най-сигурният инструмент в ръцете на службите... Корумпирайки политиците на по-малките страни и икономики, великите сили си осигуряват лобита и механизми за влияние..! Къде точно в този стройно подреден "организъм" ще пипа Кьовеши..? Ще изгорят отделни политици, но системата няма да бъде засегната... В този свят може да има относително справедливо общество ако е изградено на основите на християнския морал... Това, обаче, означава скромни материални претенции, което противоречи на пазарната икономика..? Политиките на "отвореното общество" не целят силна държава. Кьовеши ще бъде "употребена" в "автоимунното" заболяване на обществото - наречено "демотивация" на местните национални лидери да поемат политическа отговорност..! Ще се наложи да ни бъдат "предоставени" такива лидери - но пак от "великите сили"..!! Колко познато звучи..!!
  • 8 Усмивката

    20 1 Отговор
    Трябва по често да се пише за случващото се в нашета съседка.На Дунав има желязна завеса.БТВ,НОВА БНТ новините са за Венецуела,Севрна Корея,наводнения в Бразилия,търговската война САЩ КИТАЙ,русофилските забежки наПрезидента и ни дума за Румъния.А ....казаха че флота по Дунава им бил пълна трагедия и последния трагичен инцидент със издавени и загинали.Ей тоа е положението другари и другатки

    Коментиран от #10

  • 9 Оооо

    36 3 Отговор
    В България всичко е спокойно,
    Всички гласуват за ГЕРБ и Методиев Бойко.
    Или ходят на плаж в Гърция.
  • 10 Име

    18 3 Отговор

    До коментар #8 от "Усмивката":

    Именно, да ни дезинформират с новини за на майна си райна е част от соросоидната тактика за затъпяване на населението. Заедно с подмяна на историята и обезличаване на смейството и въобще всички традиционни ценнсти.
  • 11 Гост

    19 1 Отговор
    Евала, ето това е магистрат ако така работят и нашите ще доживеем и ние равенство пред закона и справедливост. Нашите прокурори само по заплити са равни с румънските с нищо друго.
  • 12 Да не забравяме и

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "Искаме":

    2-та милиарда от измисленото саниране на няколко сгради, от които повече от 70% са откраднати и усвоени от определени богоизбрани гербери, а това с страшно много пари!
  • 13 До #12

    3 0 Отговор
    'са
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Я питайте Ким 😂😂

    9 0 Отговор
    Как решава корупцията в с корея и дали има почва това нещо там😂😂😂😂😂и дали са чували политиците там за това😂😂😂😂

    Коментиран от #21

  • 17 Зайко Байко многознайко

    19 3 Отговор
    Кражби безмилостни на всички нива, доведоха до просешка тояга, нашата страна. Пенсионери гладни мъждукат през ноща и не знаят, дали ще срещнат сутринта. Болни умират навред, пари за операции няма ,потънали незнайно къде без отчет. Откраднаха живеца на нашата страна скопците в Парламента и на меките бюра! Нямам нищо против Цецо КрадецО да има дом, но да направи така, че ние да не живеем в този облом! На Тиквоций Едно остров пожелавам не само един , но да мисли ( ако има с какво) ний живота тежък, как ще продължим!?!
  • 18 Зайко Байко многознайко

    23 2 Отговор
    Нагъл, отвратителен, ушав шлифер с особена форма на главата тип каунЬ, Цецо Крадецо върни заграбеното, плати си данъците. Нареди се в списъка на най-отвратителните крадци в новата история на България, като почнете от Гоце, Р.Овч., Костов аборигенният индо-европеец, великият приватизатор, "Царят" нашия пъдар, който така ни оправи за 800 дни, заедно с неговата кохорта от крадливи юпита, че още не знаеме на къде вървим, Доган На@ран, другият специялист по " художествена гимнастика" , специялист в състезанието с обръчи, Р. Овч. "великият енергиен гуру" на бедната ни Родина, Пикащият във фонтаните с вторият си псевдоним, Маджо Вика Румен, изключително отвратителен нагъл номенклатурчик, безгръбначното мекотело мистър Бийн, Соломон Трабантски, Московския "изключителен" ваксинален комбинатор, " майката" на нацията , жената Шива, стругар, министър и неуспял кандидат президент, забравих хубавото и крадливо Наде, комунистката крадла Елена Поппарфюмеровна , не на последно место Тиквоций Едно, доказан бандит, който управлява държавата, както са го управлявали него във времето на групировките. Всички заедно с трътляците в Парламента във затвора. Това са крадливи, национални предатели!
  • 19 СссереМ

    4 4 Отговор
    Като е казала А,да каже и Б и защо я изгониха.
  • 20 Лимана

    8 2 Отговор
    Шайката Герб и "боркините за справедливост сега" Милиончева и Импексова ...алоооо другари с тая мантра още много години занапред ще предъвквате пожарникарския маркуч ! Ами да ви е сладко !
  • 21 Тотал

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Я питайте Ким 😂😂":

    И в Северна Корея има много корупция. Само в Китай постъпват правилно. Ако се докаже и на стадиона.... Няма министър, няма Господ, щом се докаже и разстрел. Така се гради България, а не като крадците на постове тук.Където властта дели хората на наши и ваши по облаги, цсправедливост няма, а корупция и крадци. Не е само у нас. Как мислиш бюджета за F-35 набъбна до над трилион??? И там по веригата яко се лапка.
  • 22 Бачо Киро

    17 1 Отговор
    Докъде сме стигнали... Да се радваме и да величаем една нормална жена, която просто си върши работата съвестно... До къде сме паднали смятайте... Какво чудо ни се струва - ето един човек, който прави нещата правилно...
  • 23 ВИщЕ 😂

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "ИЗБУХНА Световен скандал ВИЩЕ":

    Посмях се от сърце! Дано им плащат добре за тия "теории", защото психотерапията е скъпа и не се покрива от Здравната каса!
  • 24 незнайко

    11 2 Отговор
    Лаура Кьовеши не могат да я купят а нашия Сотир Цацаров се продава много хитро !!! Затова успеваемоста на знаковите дела в БЪЛГАРИЯ е на това ниво . Развяваха Иванчева като ГОЛЕМИЯ успех който САМИ си скалъпиха, но излезе "апартаментгейт" на показ а никой няма
    осъден !!!
  • 25 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "ИЗБУХНА Световен скандал ВИЩЕ":

    Искам всички краварски подлоги да реват, колко е измислено от Асанж, как наистина са кацнали и колко руснаците са зле! Техния рев ще му достави неописуемо удоволствие! Благодаря за линка!

    Коментиран от #30

  • 26 Пътник

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Искаме":

    Още нещо: забрана на офшорките в България.
  • 27 1944

    7 0 Отговор
    ние пък си имаме султански цацарор. яде непослушни деца , затова е с голям тумбак.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бай Хой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ИЗБУХНА Световен скандал ВИЩЕ":

    Е гааахти и световния скандал, от заранка счупих тв пулта да прелиствам каналите, че да чуя някакви подробности за тоз гооолем световен скандал, ама никой нищо не каза бе човек, даже и по руските централни тв канали една дума не обелиха дори. Поредното жълто пате е този твой световен скандал !
  • 30 Бай Хой

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Ти също ли клъвна на празна кукичка и повярва в световния скандал ?
  • 31 Госあ

    0 1 Отговор
    Идеята на капитализма е че всички трябва да са продажни и всичко да се продава. Ще цитирам и тая знаменита фраза "трябва да се продадеш скъпо" . Та в голяма степен много хора по света са продажни,като истински капиталисти,но това наш'то никъде го нема
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 от БТК

    0 0 Отговор
    Не се чувствай пренебрегната,не тъжи,защото нашите ще ти скъсат телефона от звънене.
  • 34 яяохох

    1 0 Отговор
    За да има по-малко работа румънската прокурорка,трябва депутатите да намалеят до 150 хрантутници,вижте колко са ни евродепутатите-толко пропорционално трябва да останат,но няма кой да го гласува,всички си пазят местенцата на държавната софра--ако има справедливост,трябва но вип затвор за политици
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове