Отидете към основна версия

6 784 20

Служители на Apple призоваха да не се купуват стоки на компанията

  • apple-
  • служители-
  • бъдни вечер-
  • подаръци-
  • стачка

Те обявиха стачка

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Част от служителите на Apple призоваха колегите си да напуснат работа, а клиентите да бойкотират продуктите на Apple на Бъдни вечер, съобщи интернет порталът Business Insider. „До всички служители и клиенти на Apple: На 24 декември, служителите на Apple ще започнат стачка с искане за по-добри условия на работа“, пише в акаунта на Apple Together в Twitter. В описанието на акаунта се посочва, че той представлява „работници, корпоративни служители, които са се събрали, за да променят компанията“.

„Ние сме Apple, заслужаваме да се отнасят с уважение на работното ни място, платен отпуск по болест, застрахователно покритие, психологическа помощ. Изисквайте имиджа на компанията да корелира с вашия портфейл. Не купувайте в магазини, не купувайте онлайн, “ се казва в призива.

Много клиенти купуват подаръци на близките си за Коледа "в последния момент", подобен бойкот в навечерието на празника теоретично може да навреди на продажбите на компанията. За момента обаче не е ясно колко души ще се включат в тази инициатива.

Порталът AppleInsider пише, че по-рано въпросната група служители на компанията пуснаха сайт, където техни колеги могат да съобщават за случаи на дискриминация и тормоз на работното място.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 38 гласа.

Свързани новини