Отидете към основна версия

3 740 7

Заразеният българин с коронавирус в Сингапур бил предложен за вицепремиер от Борисов през 2010 г.

  • илиян михов-
  • икономист-
  • сингапур

Икономистът Илиян Михов е декан на престижното бизнес училище INSEAD

Икономистът Илиян Михов е българинът, заразен с коронавирус в Сингапур, за когото по-рано съобщи МВнР. Михов се намира в стабилно състояние и в добро настроение, уточняват от престижното бизнес училище INSEAD, които посочиха името на българина.

Той е декан на висшето учебно заведение в Сингапур. В негово отсъствие зам.-деканът и декан по иновациите Петър Земски ще изпълнява длъжността. В момента Михов е отделен в изолация в болница в Сингапур. В пълно съответствие с установените процедури за проследяване на контакти, всички, които са били в близък контакт с Михов, са пуснати в задължителен отпуск. За последно Михов бил в кампуса на INSEAD на 9 март, след което пътува до Франция.

До 12 март той е бил в европейския кампус на вуза във френския град Фонтенбло. Пътувал обратно от Франция до Сингапур в петък, 13 март. В събота Михов започнал да изпитва леки симптоми и веднага отишъл да си направи тест в Националния център по инфекциозни заболявания в Сингапур. В неделя излязъл положителен резултат за COVID-19.

В съответствие с местните разпоредби във Франция, европейският кампус е трябвало да бъде затворен към понеделник, 16 март, заедно с училища и университети в цялата страна. Персоналът и преподавателите в INSEAD преминават към дистанционна работа. Всички, които са били в контакт с Михов там, също са инструктирани да следят внимателно температурата и здравето си през следващите седмици.

През 2010 Илиян Михов беше предложен за вицепремиер от Бойко Борисов, но след атака от Иван Костов, Михов се отказа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини