Отидете към основна версия

3 209 28

Лекарите в болницата във Велинград готови с колективна оставка

  • велинград-
  • лекари-
  • оставка

Персоналът на болницата настоява за ясни правила как да се лекуват болните в малките общински болници

Работещите в МБАЛ Велинград са готови да подадат колективна оставка. Те са алармирали за това местните власти.

Основните мотиви на хората в бели престилки са "непрекъснатото променящи се заповеди, указания, правила и инструкции на МЗ, РЗИ и НЗОК относно лечението и поведението спрямо болни с Covid-19".

В самата болница няма условия за лечение на коронавирус и заради малкия състав не може да се разделят потоците - както за прием на самите пациенти, така и на лекарите. Болницата няма и не може да има инфекциозно отделение, а един лекар поема няколко линии. Самите лекари не искат оставката им да се тълкува като отказ да поемат своите отговорности и страх. Те подчертават, че в момента в болницата се лекуват 7 болни с доказан COVID-19 и се наблюдават още 5 съмнителни пациенти. Това е при общо 5 разрешени легла за заболяването по спецификация.

Персоналът на болницата настоява за ясни правила как да се лекуват болните в малките общински болници и правила за превеждаме на тежкоболните пациенти в по-големите болници с възможности за лечение на заболяването.

Управителят на болницата Жеко Чешмеджиев подкрепя колегите си. Пред микрофона на БиТиВи той посочи, че вчера, след много уговорки, са успели да преведат пациент към болницата в Пловдив в тежко състояние.

Самата болница обслужва спешната помощ на три общини.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини