Отидете към основна версия

9 740 15

Пийте това всяка сутрин и няма да пипнете рак

  • напитка-
  • кафе-
  • полезно-
  • рак-
  • тумор-
  • здраве

Тази напитка може да предпазва и от сърдечни заболявания, както и диабет

Снимки: Shutterstock

Ефикасен и лесно достъпен начин за удължаване на живота е да пиете редовно напитка, която почти всички консумираме на закуска. Този навик ви помага да живеете по-дълго, като намалявате риска от диабет тип 2, сърдечни и мозъчни заболявания и някои видове рак.

Диетологът Алина Петре от Националната здравна служба на Великобритания говори пред Healthline за способността на напитката да влияе на продължителността на живота. 

Според специалиста, редовната консумация на кафе е свързана с намален риск от сърдечни заболявания, както и някои видове рак. Според преглед на изследване на BMJ кафето съдържа много съединения с противовъзпалителни ефекти - благодарение на това напитката намалява риска от развитие на меланом, левкемия, простатна жлеза, ендометриум. 

Данните, получени от експерти от Университета в Южна Калифорния, показват, че хората, които пият кафе, имат 26% по-малко вероятност да страдат от рак на дебелото черво, отколкото тези, които не го правят.

Като цяло хората, които консумират повече от 2,5 чаши кафе на ден, са 54% по-малко вероятно да страдат от злокачествени тумори, казват учените.

„Това е една от най-добрите напитки, която ни помага да живеем по-дълго. Ако пиете кафе на закуска, тогава поради неговите антиоксиданти, можете да намалите риска от преждевременна смърт поради развитието на не само рак, но и диабет тип 2, деменция, болести на Паркинсон и Алцхаймер ", казва Петре.

Експертът заявява: полезно е да се консумират до 400 mg кофеин на ден; което е еквивалентно на около четири чаши. Лекарят обаче напомня, че тонизиращият ефект на кофеина върху тялото може да продължи повече от шест часа. Следователно, напитката трябва да се пие, така че да не пречи на вашия сън. В това отношение тя е идеална за закуска. Неправилната консумация на кофеин увеличава шансовете за развитие на тревожност, безсъние, които пък водят до увеличаване на нивата на хормона на стреса, а това също е опасно. Полезно е да се намери личния здравословен баланс.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 33 гласа.

Свързани новини