Отидете към основна версия

962 3

Меджидиев: Подсигурени са екипи за първия медицински хеликоптер

  • д-р асен меджидиев-
  • хеликоптер-
  • covid-19

Министърът припомни, че първият хеликоптер предстои да бъде доставен у нас през 2023 г., а следващите пет – през 2025 година

Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването е готово с екипи, които да подсигурят първия медицински хеликоптер. Това заяви пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, във връзка със системата за въздушна медицинска помощ, която страната ни предстои да изгради по Плана за възстановяване и устойчивост.

Министърът припомни, че първият хеликоптер предстои да бъде доставен у нас през 2023 г., а следващите пет – през 2025 година.

Министърът коментира още, че спешни екипи от София вече оказват медицинска помощ по Черноморието по време на туристическия сезон. Такива има в Несебър и Приморско, а от Бърза помощ – Варна има подсигурен и спешен екип в Златни пясъци, стана ясно от думите на министъра.

За следващия сезон правим проект да може да се осигури по-адекватна помощ по тези курорти. Населеността в тях през летните месеци се увеличава около десет пъти, обясни Меджидиев.

Във връзка с отпадането на задължителното носене на предпазни маски в градския транспорт от днес, министърът заяви, че ситуацията с COVID-19 у нас донякъде е овладяна.

Асен Меджидиев посети изнесената база на Центъра за спешна медицинска помощ-София в УМБАЛ "Св. Анна", за да се запознае на място със създадената организация за работа на спешните екипи.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Руски хеликоптер се разби в Турция

    Двама души загинаха и петима бяха ранени днес при катастрофа на руски хеликоптер за гасене на пожари в Западна Турция, предаде днес турската държавна ...
    21.09.2022
    3 132
    34