28 Ноември, 2018 12:20 5 141 11

Тръмп готви голям удар за "Дженерал мотърс"

  • доналд тръмп-
  • субсидии-
  • дженерал мотърс

Президентът на САЩ е готов да спре субсидиите за компанията

Тръмп готви голям удар за "Дженерал мотърс" - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще премахне субсидиите за „Джнерал мотърс“, съобщи CNBC.

По-рано от компанията обявиха, че планират съкращаване на хиляди работни места, които са много важни в политически план. Това веднага предизвика недоволството на Тръмп.

„Много съм разочарован от „Дженерал мотърс“. САЩ ги спасиха и сега виждате какви благодарности получаваме. Проучваме премахването на всички субсидии за компанията. В това число влизат и субсидиите за електрически автомобили“, заяви Тръмп.

Тръмп обвини компанията, че има сериозни инвестиции в Китай и че така пренебрегва американските работници. От там планират съкращения от 6% до 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    43 3 Отговор
    Тъй, тъй! Да гледат нашите и да се учат как се защитава националния интерес!
  • 2 скоро

    7 36 Отговор
    Кенеди го убиха комунистите, но Тръмп може и американците да го свитнат. Тоя верно работи за СССР, ама американците сами са си виновни, че ги крепят от един век.

    Коментиран от #6

  • 3 123

    5 12 Отговор
    Тоя хептен изтрещя! Като няма кой да им купува талигите какво да правят! явно не могат да го играят социален патронаж и стават още по-неконкурентни.

    Коментиран от #5

  • 4 Иванов

    4 8 Отговор
    Бог ги наказва, че закриха Деу заради боклуците на Опел.
  • 5 Д. К. Д

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Конкуренция американците имат особени разбирания по въпроса!!!
  • 6 goni

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "скоро":

    Или, не си пиеш хапчетата, или пиеш прекалено много!:) САЩ скоро не са имали такъв президент! Той работи прекалено много именно за народа си! СССР отдавна не съществува! Абе...!
  • 7 сойкаПрисмехулка

    2 10 Отговор
    Докато не съсипят всички автомобилни марки в името на Тесла, няма да мирнат.
  • 8 kjl

    0 1 Отговор
    И GM и чичо Сам са потънали до брадичката в заеми и кредити, ама на чичо Сам все още му позволяват да си печата лихвите в мазето, а на GM не. Така че има рзалика и чичо Сам още може да дрънка, дори и глупости. Ами нали като спре дотирането на величествената икономика, всички останали ще останат на улицата, а Китай ще си го премести. Както междувпрочем и аз.
  • 9 самовар

    1 0 Отговор
    Естествено, президентът не може да прилага нещо подобно само за една фирма.

    И крайно време е хората да разберат, че фирмите не инвестират в работни места, а в това, което ще донесе по-дори финансови резултати. В производството инвестициите са в средства за производство, материали, нови разработки, маркетинг. Сглобяването на автомобили става все по-автоматизирано.
  • 10 Кибик

    2 0 Отговор
    Президентът голям го вади, ама само пред Мелания. Истината е че Джи Ем не получава почти никакви субсидии, така че нека обясни какво точно ще спре. Всичко е театър, бомбастични популистки изхвърляния които минават пред дебилните му избиратели
  • 11 Кибик

    2 0 Отговор
    Специално за субсидиите за електрическите автомобили, те са утвърдени от Конгреса, така че нека си проучва, нека се изхвърля, истината е че не може да ги пипне