Last news in Fakti

8 Януари, 2014 10:15 909 0

Акциите на Nintendo рекордно поскъпнаха

  • nintendo-
  • япония-
  • конзоли

Ограничението беше в сила от 14 години. То беше въведено през 2000 г., че застрашава духовното здраве на подрастващите

Акциите на Nintendo скочиха с 11% на борсата в Токио. Това става ден след като Китай обяви, че вдига забраната пред чуждестранни производители на геймърски конзоли за местния пазар, съобщава агенция Блумбърг.

Следствие на това акциите на Nintendo скочиха с 11% до 15,85 йени. Това е най-високата стойност за последните две години и половина.

Китай е третият по големина пазар по приходи за видео игри след САЩ и Япония, смятат от PriceWaterhouseCoopers.

Китай отвори пазара си за производители на игрални конзоли, предаде Би Би Си. Ограничението беше в сила от 14 години. То беше въведено през 2000 г., че застрашава духовното здраве на подрастващите.

С премахването на забраната пазарът на поднебесната империя се отваря за производители като Nintendo, Sony и Microsoft.

Анализатори отбелязват, че либерализирането на пазара на Китай крие потенциал от десетки милиарди долари ръст. На проведената през декември конференция на китайската организация за игрални конзоли беше отбелязано, че пазарът е отбелязал ръст от 13%, достигайки 83 млрд. юана ($13 млрд).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА