Last news in Fakti

7 Януари, 2014 13:51 1 517 0

Китай отвори пазара си за игрални конзоли

  • игрални конзоли-
  • китай-
  • sony-
  • nintendo

Nintendo, Sony и Microsoft получават възможност да се състезават за пазар от десетки милиарди долара годишно

Китай отвори пазара си за производители на игрални конзоли, предаде Би Би Си. Ограничението беше в сила от 14 години. То беше въведено през 2000 г., че застрашава духовното здраве на подрастващите.

С премахването на забраната пазарът на поднебесната империя се отваря за производители като Nintendo, Sony и Microsoft.

Анализатори отбелязват, че либерализирането на пазара на Китай крие потенциал от десетки милиарди долари ръст. На проведената през декември конференция на китайската организация за игрални конзоли беше отбелязано, че пазарът е отбелязал ръст от 13%, достигайки 83 млрд. юана ($13 млрд).

Започва състезание, което ще покаже, който ще отхапе лъвския пай от огромен пазар на стойност десетки милиарди долари. Анализаторът Крис Грийн от Davies Murphy Group, смята, че Microsoft все пак ще получи предимство пред конкурентите от Sony и Nintendoto.

Трите компании трябва да имат свои фабрики в свободната търговска зона в Шанхай, за да продават гейм конзоли в Китай. Sony и Nintendoto имат свои производствени мощности, а Microsoft може да аутсорсне свои продукти за производство от местни китайски компании.

През 2013 г. продажбите на Playstation 4 и Xbox One прехвърлиха по 2 млн. бройки, отбелязва Ройтерс. Отварянето на китайският пазар може да се окаже златен шанс за една от двете.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА