20 Февруари, 2014 11:50 1 966 0

Образование и щедри стипендии в Тайван

  • тайван-
  • образование-
  • студенти-
  • стипендии

Министерството на образованието предлага на чуждестранни студенти шансът да опознаят Тайван

Министерството на образованието в Тайван предлага две много щедри стипендии за студенти, които искат да научат повече за културата, хората и езика на страната и да доразвият своите знания и възможности. Huayu Enrichment Scholarship (HES) предлага стипендии за краткосрочно езиково обучение, а Taiwan Scholarship Program предлагат щедра финансова помощ за продължаващо образование.

Първата програма е насочена към чуждестранните студенти и има за цел да насърчи младежите да се обучават на територията на Република Китай (Тайван), да им осигури възможност да натрупат знания за тайванската културата и обществото и да насърчи взаимното разбирателство между Тайван и тяхната общност.

По програмата е осигурена стипендия от 610 евро месечно.

Тя обхваща летния семестър (юни и юли или юли и август) и включва и кратък допълнителен курс. Цялостното обучение по програмата може да продължи 3, 6 или 9 месеца до една година. С изключение на летните класове, по принцип, продължителността на стипендията е от 1 септември до 31 август.

Кой може или не може да кандидатства? Международните кандидати над 18-годишна възраст, които притежават диплома за средно образование или по-висока степен и са показали отлични академични постижения. За стипендията обаче не могат да кандидатстват младежи, които отговарят на следните характеристики: китайски студенти завършили в чужбина или граждани на Китай, студенти, които в момента са регистрирани към езиков център Мандарин или имат диплома от университет или колеж в Тайван; студенти, които вече са получавали една от двете предложени стипендии; студенти на обмен, които в момента на обучителния период се намират в Тайван т.е. ако в момента получават финансови ползи от тайванското правителство или друга образователна институция.

Вижте повече информация за стипендията тук.

Втората стипендия е насочена към международни студенти, които искат да получат висшето си образование в Тайван или да повишат образователната си степен. Тя има за цел да покаже академичната среда в Тайван и да насърчи комуникацията, разбирателството и приятелските отношения между Тайван и страни от целия свят.

Стипендията предлага покриване на студентските такси - всеки семестър се отпускат до 960 евро (1880 лева). Ако общият размер на тези такси надвиши сумата, остатъка ще бъде покрит от съответното учебно заведение. Стипендията обаче не покрива административните такси, застрахователни премии, настаняването. Допълнително се отпускат 360 евро на месец на студенти бакалаври, а на тези, които са решили да запишат следдипломна квалификация - 480 евро.

Колко продължава обучението? Максималният срок на всяка стипендия е четири години за бакалавърски програми, две години за магистърски програми, както и четири години за докторантски програми.

Кой може или не може да участва? Кандидатите трябва да са чуждестранни студенти с диплома от гимназията или след завършване на средно образование; с отлична академична справка. За стипендията обаче не могат да кандидатстват младежи, които отговарят на следните характеристики: китайски студенти завършили в чужбина или граждани на Китай, студенти, които вече имат статус на студенти в университет или колеж в Тайван; студенти, които имат диплома от университет или колеж в Тайван със същата степен, за която в момента възнамеряват да кандидатстват; студенти, които са записани в програма за академично сътрудничество между техния университет и някоя тайванска образователна институция; студенти, които вече са получавали стипендия за повече от общо 5 години; са получавали една от двете предложени стипендии; студенти, които са получатели друга стипендия или субсидия, предлагана от държавни или образователни институции в Тайван.

Вижте повече информация за стипендията тук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА