Last news in Fakti

8 Март, 2015 09:23 7 499 14

7 коли спукаха гума в една и съща дупка на Автомагистрала "Тракия" (обновена)

  • язовирите-
  • пътищата-
  • опасност-
  • смолян-
  • кърджали-
  • автомагистрала "тракия"-
  • спукаха гума

Няма опасност от преливане на язовирите Кърджали и Студен кладенец

Положението в страната във връзка със силния сняг все още не се е нормализирало. Остава аварийната ситуацията предимно в областите Пазарджик, Смолян, Кърджали, Пловдив и Хасково. Бедствено положение е обявено в Рудозем, Смолян, Мадан и Неделино.  

Електрозахранване има в по-голямата част от населените места от общините Смолян, Чепеларе Пампорово и Девин, в останалите общини повечето населени места са без ток.  Тежка е обстановката в общините Баните и Борино, съобщи Нова тв.

Няма опасност с язовирите „Студен кладенец” и „Кърджали”. И в двата водоема има осигурени резервни обеми и на този етап няма пряка опасност за хората, увериха от областната управа.
Продължава да вали сняг в региона. Кърджали е една от 4-те областите, в които беше обявен оранжев код за снеговалежи наред с Пазарджик, Пловдив и Смолян. Там има и опасност от поледици. Прогнозите са снежната покривка да се увеличи с 20-30 см.

Тежка е пътната обстановка по пътя между Хасково и Кърджали. Има закъсали коли и тирове. Разчиства се, но с бавни темпове.

Все още е затворен пътят между Момчилград и Крумовград, разчиства се този към Ардино, който е затворен.
В цяла южна България главните пътища са проходими само с вериги. Третокласните пътища в района на Кърджали и Смолян останаха затворени до 7:00 ч. тази сутрин. Разчистването им със снегорини тепърва започва.

Десетки дървета паднаха в района на Пловдив и Смолян тази нощ. Пожарникарите се отзоваха на всички сигнали, при които клоните препречваха движението на автомобили.

Голямо дърво падна на пътя до Овощарския институт в посока Околовръстното шосе в Пловдив. Екип на пожарната отстрани опасните клони и разчисти терена.

На магистрала "Тракия" в посока от София за Пловдив на 500 м преди разклона за Калугерово, седем коли спукаха гума по едно и също време в една и съща дупка, съобщи за куриозния инцидент ТВ7.

През целия ден вчера екипи на Пътната агенция са работили, като проблем е създавала липсата на ток, тъй като на места клетките на мобилните оператори не са функционирали и не е имало комуникация. Поради липсата на електрозахранване не са работели и бензиностанциите и аварийните групи не са можели да зареждат.

Аварийните екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи още снощи възстановиха електрозахранването на над 30 000 клиенти в 140 населени места в областите Габрово, Велико Търново, Търговище и Шумен, съобщиха от дружеството. Селата останаха без ток поради множество аварии, които падналият тежък, мокър сняг предизвика. Екипите на електроразпределителното дружество възстановиха десетки скъсани проводници и повредени изолатори.

Без електрозахранване снощи бяха останали около 60 села, като броят им постоянно намалява. От тях голямата част са в областите Габрово и Велико Търново, 10  села са на територията на Търговищка област.

Това са населени места, чиито захранващи електропроводи преминават през пресечени, труднопроходими терени. Най-засегнатите райони са в област Габрово, където ЕНЕРГО-ПРО Мрежи съсредоточи допълни ресурси.

Екипите продължават да работят и отстраняват щетите по съоръженията на електроразпределителната мрежа, като се стремят максимално бързо да възстановят електричеството на всички населени места. Компанията поддържа постоянен контакт и работи синхронизирано с общинските и областните власти.

Четирима са загинали, а 22-ма души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В страната са станали 14 тежки пътно-транспортни произшествия. На територията на столицата са регистрирани 2 тежки инцидента, при които има 7 пострадали, станали са и 123 леки автопроизшествия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гери

    1 1 Отговор
    До кога дупки по магистралата? Алоооо АПИ?
  • 2 Лъчо

    2 0 Отговор
    Държавата ни може да е бедна , но няма оправдание за дупка на пътя.Става въпрос само за една кофа асфалт та не може да се оправдават с липса на средства.Има една дупка на главния път за София която стои вече 5 години и н икой не я запушва а така е навсякъде в страната ни.Докато не започнем да ги вкарваме в затвора за безхаберие май няма да се оправят нещата.Всеки ден стават катастрофи с жерттви заради такива дупки а за щетите по колите си да не говорим.
  • 3 хахах

    1 0 Отговор
    ХАХАХА ТОЛ ТАКСИ ТОЛ ИСКАТ ВАЩА МАМА
  • 4 Рени

    1 0 Отговор
    Правилно! Само затвор за крадците от АПИ!
  • 5 Кобрата

    1 0 Отговор
    Ами така стана след като частни фирми се намърдаха да смучат пари и не спазват никакви гаранции, а също така получават парите си преди да са свършили работата...
  • 6 1234

    1 0 Отговор
    Защо има дупки по магистралите,нали все магистрали правите какви са тези дупки,защо на всяка бензиностанция няма задължително АГРЕГАТ ,че при бедствено положение да могат хората да зареждат горива,защо това не е прието като закон за бензиностанциите,защо до всяка бензиностанция по магистралите няма поне по един снегорин поне зимно време,и докога,ще има оправдания,ама шефа ми не е наредил да чистя снега,това са престъпни оправдания,и ако наистина има шефове които не разрешават на работниците се сами да вземат решения в кризисни моменти,да бъдат отстранявани завинаги от ръководни длъжности,не може работника да седи и да чака кефа на началника да рине или да не рине,това е престъпно бездействие.Не си чоплете носовете в народното събрание ами мислене с главите си такива закони и наредби,които да дават право при бедствия и аварии и работниците да вземат решения.

    Коментиран от #8

  • 7 1234

    1 0 Отговор
    До кога ще има дървета на по малко от 5 метра от пътищата,да не пътуваме с коне и магарета,че да им правим сянка защо изчезнаха ония машини,които запълваха дупките със ситни камъчета и асфалт,много зд рави ставаха кръпките ,и не си личеше ,че е кърпено,а със готовата смес и с малкия валяк е пълна порнография
  • 8 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "1234":

    Ма мн хубо прикаэваш,че и смислени съвети даваш,ма само не каэваш откъде да дойдат парите!И как работниците да вэемат решения вместо шефа си да чистят и с какви пари?Ами не ти ли минава преэ ума че на въпросния шеф на снегопочистващата фирма не му е платено эа ланското почистване,той не е платил респективно эаплати на хората си,ти ги караш да продължават да бачкат?!Умен сиии...:)

    Коментиран от #9

  • 9 Plovdiv

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Да разпуснат така наречения "съд" в България (то и без това няма никаква файда от него) и парите от издръжката на тия продажни ще са достатъчни пътищата да станат нормални. Това предлагам.

    Коментиран от #11

  • 10 где

    1 0 Отговор
    Магистрала Хемус от Варна посока Шумен е страшна картина яма до яма, и в обратната страна е същата работа.
  • 11 гошо прупрунков

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Plovdiv":

    и народното събрание....
  • 12 гошо прупрунков

    2 0 Отговор
    дупка на магистралата...!!! АЙДЕ БЕ!!!

    Коментиран от #13

  • 13 песимиста

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "гошо прупрунков":

    не забравяй че живееш в бг.нищо ама абсулютно нищо в тази държава не трябва да те изненадва приятелю!в нашата татковина всиочко е възможно.уверявам те.
  • 14 гошо прупрунков

    2 0 Отговор
    абе що се казва народно събрание , като там нито има хора от народа , нито събрание не се ораганизира . трябва да се казва "народно събиране"защото .. е то е ясно защо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове