Last news in Fakti

3 Януари, 2016 18:09 22 918 36

Десетки катастрофи на магистрала "Тракия" (Видео)

  • сняг-
  • катастрофа-
  • магистрали-
  • тракия

Десетки катастрофи станаха на магистрала "Тракия" от Пловдив до Стара Загора, в посока Бургас, съобщиха читатели на Факти.бг.

Инцидентите са станали от 160 до 210-ия километър. Вижте видеата, изпратени от наши читатели. Те са част от катастофите, за които ни съобщиха и на които са станали свидетели хората. Мнозина коментират, че "зимата пак ни изненада," макар че за снеговалежа се знае от седмица.

От институциите уверват, че всичко е перфектно, но явно хората не са на същото мнение, след като заливат медиите със снимки и видеа, които доказват обратното.

Магистрала "Марица" изобщо не е почистена, както и магистрала "Люлин", съобщи друг читател на Факти.бг.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    5 0 Отговор
    Е, тези с джипките са безсмъртни!
    Днес на бул."Сливница" един пикльо с куатро, постоянно с тъпата си кратуна дава газ и не може да ме изпревари, колата си буксува щото отдолу беше лед.Не се сеща да отпуска газта.Накрая намалих да мине, да не вземе да ме удари!
    Заблуждаващата сигурност на 4х4 убива!
  • 2 вввввв

    1 0 Отговор
    за Люлин не знам, ама на Тракия имаше около 1 см сняг. И колите се движеха нормално с около 100 км/ч
  • 3 дфдфд

    1 0 Отговор
    около обяд с прибрах и Люлин беше перфектна !!!!
  • 4 Чачук

    3 0 Отговор
    Тая дебе.ог.зка трябва веднага да си подаде оставката,същото се отнася и за Лазаров от АПИ.Едни и същи хора всяка година ни лъжат,че всичко и подготвено за зимата и накрая се оказва,че зимата отново ни изненада.Магистралите непочистени, третокласните пътища затворени, пътните знаци падат от вятъра.Ами почистете,отворете,укрепете,затова получавате толкова големи заплати.Оставка за хрантутниците.

    Коментиран от #7

  • 5 ГОШО

    2 0 Отговор
    Предполагам, че всички които пътуваха по Тракия днес, видяха ''лудите'', които караха при зимни условия с над 130 - 140 км/ч. Е как да няма катастрофи.
  • 6 Димитър

    2 0 Отговор
    Ами какво ми се плюнчат по новините как днес минало без инциденти и било доста спокойно?!?! Къде е било спокойно ? Един човек е снимал 3 катастрофи.
  • 7 пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чачук":

    колега, не знам защо си толкова нервен но аз днес навъртях 450 км по родните пътища и не видях закъсали и боксуващи коли. Имаше огромен трафик и според мен хората се прибраха нормално. Снегорини срещах постоянно и то със спуснати гребла. Просто движение при зимни условия. Който се съобрази със зимната обстановка се прибра в къщи спокойно и навреме. Ако има шофьори за които 1 - 3 см сняг е проблем за пътуване да си стоят в къщи или с автобус.

    Коментиран от #9

  • 8 клклкл

    3 0 Отговор
    днес имаше над един милион 1 000 000 коли по пътищата *** '' 3 катасрофи '' *** лятото има по 30 на ден с по двама загинали
  • 9 Водач на МПС

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "пешо":

    Ако поне един от вас шофьори е пътувал зимата в Германия нека да си искриви душата и да каже дали е виждал сняг на пътя???Защо ремонтите,почистването,опесачаването,с химикали които остават платното почти сухо неможе да се случи и в Милата ни Родина?Много се краде!!!Много!!!На наш гръб,до кога ще мълчим?Докога 5-км/ч ще е несъобразена скорост,водача да е винаги виновен?

    Коментиран от #12, #17

  • 10 Живодар

    3 0 Отговор
    По света никъде няма такъв абсурд!!!Първо се взимат пари,после я се свърши работа,я не!!!Ремонта на Магистралата Варна-Шимен е пълен смях!!!Цялата е крива и с обратни виражи по завоите,с 80 да караш усрщаш как автомобила се пурзаля към завоя!!!Кой контролира ремонтите???Как парите ни отиват подяволите???Стига са се подигравали с нас???До кога?

    Коментиран от #13

  • 11 Пффф

    2 1 Отговор
    Еми за вас ако това е почистена МАГИСТРАЛА аз съм ряпа!!!
  • 12 сссссс

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Водач на МПС":

    http://www.dw.com/bg/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B8%D1%89%D0%B0/a-17584493
  • 13 вввввкк

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Живодар":

    до колкото съм запознат, всеки пътен строителен обект има отговорник от строителния надзор. Може би не министъра а п...лчето с подписа от надзора е за линчуване и разследване на финансовото му състояние.
  • 14 4х4

    0 2 Отговор
    :) тоя с клипчетата е с мерник на предния капак... май не е 4matic и доста го е дострашало. Ами да кара в дясно в черните коловози с 80 и да се моли :)
  • 15 Стефан

    4 0 Отговор
    Винетка 97лв. за какво ли са питам?
  • 16 7777

    2 0 Отговор
    Фактите говорят повече от Лилито Павлова!
  • 17 СтарТИРаджия

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Водач на МПС":

    Всяка зима! Запука ли упорит сняг и в Германия, и в Австрия се чисти на 5-ия сантиметър. Никой не хвърля пари за лудо при непрестанен снеговалеж! "Пиниза" е в акъла на шофьорите и т. нар. организация! Всички камиони се вкарват (дори и принудително) в паркингите. Докато не изчистят, а то се случва веднага и бързо СЛЕД като спре снеговалежа, камион не се пуска на пътя! Т. нар. тирове в такива условия не искат да вървят, а празни - и с вериги. Ама нали се сещаш, че на паркинга има и храна, и баня, и тоалетна, и нет! Лекият трафик се движи кротко с 60-80 км/ч и чат-пат му "премитат" снега, за да не буксува. "Талибани" хвърчащи със 120 и нагоре няма - манталитет!
  • 18 До майстора

    2 0 Отговор
    Абе .....голем майстор си и само 4х4 ли можеш да караш бе
  • 19 СтарТИРаджия

    2 1 Отговор
    А винетките от 97 лв..... Наистина са най-евтините в Европа, след ще кажете Румъния? О'к, ама в Румъния винетките за камиони са 3/три/ пъти/!!!/ по-дебели от нашите! Както се казва "хората са го измислили"! Защо увеличават правопропорционално в проценти винетката за товарни, както при леките автомобили? Защо не пробваха трикратно увеличение за над 3.5 т? Та въпроса към Лилито е, 'що не цака първо и дебело тези, които рушат пътя и вадят кинти от ползването му, а пипа редовия гражданин?!
  • 20 Хахото

    3 0 Отговор
    Аз бях един от катастрофиралите там,купих 4 зимни гуми ,нова винетка за 2016 г. А сега заради непочистената магистрала имам желязп със винетка
  • 21 гларус

    2 1 Отговор
    някакав снимал зимна обстановка Какво му е на пътя Първо този дето се шашка на клипа със сигурност няма вериги в колата и със сигурност може да го познаете Тои паркира само с преден и на една страна на 2 паркоместа Пътя си е нормален за зимни условия На калпавият какво му пречи?????Ако не пътуват в зимни условиа такива като този шашнатият няма да има проблеми по пътищата Аз си минах за 4 часа и 20 минути и си пия ракията
  • 22 ицо

    1 0 Отговор
    Лелеле, обещават ни светло бъдище и безсмъртие, само "повярвайте" ... После, нов живот, скъпи данаци, винетки.. и ти човече бъди горд, живей. .. Да дойде зима и глейдай нерде що, ке чинеш ти зимъзка....?!? Студ и лед...и пътища без вред.., само там далеч, вика те голям снежец...,няма кой снега да дръпне, пътищата да измъкне от сняг и лед, трепорт и безврет, да Бъдеш ти навред български човек! !!
  • 23 До Гларусааа

    2 0 Отговор
    Абе ,Гларус ли си кокошка ли си не те знам но виж не че го е шубе водача който е снимал просто не е нормално за 50 км. да има 50 катастрофи заради необработена пътна настилка при зимни условия . Клафтун такъвT_T
  • 24 Дядо Митко

    2 1 Отговор
    Това че имаш винетка и 4 нови зимни гуми не е гаранция че умееш да шофираш добре ! Затова първо мисли после се учи да шофираш безопасно !
  • 25 Никола Николо

    2 0 Отговор
    Вижте колеги шофьори,потресен съм от тези кадри защото са заснети на автомагистрала,повтарям- автомагистрала.Ако бе второстепенен път знаем че не всеки път може да се изчисти или опясачи но АВТОМАГИСТРАЛА да е във този вид не мпже да се остави така. БОЙКО УВОЛНИ ГИ ВСИЧКИТЕ ДРУЖЕ които са замесени и крадът само мото часове.
  • 26 шофьор

    2 2 Отговор
    Да не бяхте спирали тежкотоварните, те щяха да ви свършат работата. 300 камиона като минат нямаше да има грам сняг по магистралите. мноооооого прост народ сме, другия път пак гласувайте за тия.
  • 27 гуньо простия

    2 0 Отговор
    След тези кадри, праска с какви очи ще иска 100 кинта винетка ?
  • 28 Aтанасов

    1 0 Отговор
    Току що се прибирам от Пловдив по АМ"Тракия". Това което видях е престъпление от страна на почистващите фирми. Състоянието на АМ е трагично. Почистването е никакво. Мнозина катастрофи по вина на непочистения път.
  • 29 mvt58

    1 0 Отговор
    Пътувам с колата през Ромъния посока Бузеу е84 в 3 часа сутринта при чист асфалт самосвалите разпръскват луга тъй като беше студено и в съчетание с мъглата има опасност да се образува ледена кора която е невидима и много коварна а тук нашите ганьовци чакат да дойдат китайците‼Калпава организация граничеща с престъпна без отговорност......‼
  • 30 Мамин Ваньо

    0 1 Отговор
    За 100 лв. винетка - толкова. Когато стане 300 - 400 лв. тогава хептен няма да чистим. Слънцето напролет си знае работата.
    Бабите и дядовците ви га дойде зимата са стояли вкъщи и са се занимавали с надомна работа, най - много до кенефа да идат, а вие сте тръгнали на път....
  • 31 да

    1 0 Отговор
    Голяма грешка е че спряха камионите. Те са тежки и мачкат снега, разпръскват го и го превръщат във вода. При по голямо движение, водата няма да замръзне и условията нямаше да са зимни а есенни при дъждовно време. Обаче те не че не, ще спрем камионите. Е спряха ги и какво? Само гледаме непочистен път и смачкани коли навсякъде. Камионите не трябва да се спират, дори и да закъсат, всеки един тираджия знае как се слагат вериги, верно тежки са но ги мъкне човека и монтира на колелата. Когато мине тежък камион с вериги, не сняг ами и асфалт дет се вика няма да остане. Грешка е че спряха камионите. Що в Германи и Франция ги спират само събота и неделя? Ами да не пречат на натоварения трафик, затова. През другото време камионите си вървят. А и какво ви пречи камиона, та той се движи по бързо от повечето от вас по пътя... А и камион трудно се поднася, защото е тежък. Обаче поднесе ли камиона, спиране няма. И пак защото е тежък. Но ще поднесе ако пътя е вече в наистина отчайващо положение, непочистен и заледен. Иначе ако е само заради сняг като вчерашния - нямаше проблем камионите да се движат. Просто слагат веригите и тръгват пак.

    Коментиран от #32, #33

  • 32 xxx

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "да":

    Катогорично не съм съгласен!
    Камионите отъпкват снега до степен лед. Няма минаване след тях.
    Отделно от това, голям част от тях закъсват и стават тапи и задръствания.
    В момента живея в Русе. В отсечката Русе-Бяла има 4 много сериозни баира и точно заради всички камиони става същински зимен ад.
  • 33 СтарТИРаджия

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "да":

    Пич, много си в грешка относно камион+ снеговалеж+чужбина. А да те питам на "Тракия" например в снега, ако съм празен на Траянови врата или на възвишенията м/у Нова Загора и Ямбол какво правим, дори и с вериги. Аз в такова време с камиона не мърдам никъде! Сам си дай отговор защо.
  • 34 6ж4я

    0 0 Отговор
    Ама ние сме прост народ,много прост.Някъде по лъжливите медии фа споменаха за този хаос и катастрофи Аааа едно нищо,голяма заблуда .Ати прости народе си мълчи ,та нали ти не си бил там в този ужас.
  • 35 асен

    0 0 Отговор
    да попитаме госпожа министрката и мршите от апи зашто не си свршиха работата или зимата пак ни изненада
  • 36 асен

    0 0 Отговор
    Изашто говорим само за магистралите там дето няма магистрали нима не живеят хора и не си плаштат данаците и винвтките .Идо кога ще тарпим такива нагли като г -ж министрката Павлова
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове