8 Септември, 2016 12:40 2 311 7

Сдружението на Борисов за кражби и продажби продаде Царските конюшни за едни маратонки

  • сдружението-
  • борисов-
  • кражби-
  • продажби-
  • царските конюшни-
  • цената-
  • маратонки
Сдружението на Борисов за кражби и продажби продаде Царските конюшни за едни маратонки - 1

„Правителството на Бойко Борисов и реформаторите подкрепено от Патриотичния Фронт е сдружение за кражби и продажби. Продаде Царските конюшни за 90 лв. на кв. метър – цената на едни маратонки”. Това заяви пред медиите в НС лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че това е  само началото от поредицата далавери на властта, които левицата ще разкрие. Председателят на БСП обясни, че преди два месеца областния управител на София Веселин Пенев, излъчен от реформаторите и назначен от Борисов и зам. – областния управител от ГЕРБ Томи Николов, продават 7,5 декара на пъпа на София, бившите Царски конюшни, на 100 метра от паметника Васил Левски за 658 870 лв., по 90 лв., на кв. метър

„ГЕРБ казват че работят в интерес на гражданите. Ние знаем точно в чии интерес  работят”, категорична бе тя.

Росен Малинов: След 5 години опити „Евротрансбилд” придобива имота с помощта на областния управител и под егидата на правителството на Борисов

„След 5 години опити да придобие тази земя най-накрая през 2016 г. фирмата „Евротрансбилд“ с помощта на областния управител и под егидата на правителството на ГЕРБ успява на направи това на смешна цена”, заяви бившият областен управител на София Росен Малинов. Той подчерта, че има груби закононарушения и неспазване на грижата за държавната собственост, пълно подчинение на корпоративния интерес. „Преди сделката фирмата собственост на Янко Иванов, притежава 14 % от идеалните части на този терен, а държавата в лицето на областния управител притежава 86%”, обясни социалистът.  Той подчерта, че са допуснати и куп процесуални грешки по разпореждането с имота – разделен е на 3, за да може стойността да не е над 500 хил. и да не е нужно решение на МС и да се реши от областния управител. Малинов подчерта, че има и незавършена процедура, която не дава възможност никой да се разпорежда с имуществото при неприключила съдебна процедура. При съгласувателния режим всички министерства които стопанисват част от имотите в сградния фонд се изказват отрицателно, и казват да се пристъпи към обсъждане след приключване на съдебната процедура. „На трето място при избора на оценителя е създадена комисия, извършена е оценка и са класирани 3 фирми. Първите две фирми по една или друга причина се отказват”, обясни Малинов.  

Жельо Бойчев: Сигнализираме Бъчварова и Цацаров за грубия грабеж

„Внесохме сигнал до вицепремиера Бъчварова, която отговаря за координация на дейността на областните управители. Питаме я дали е била информирана за стартирането и провеждането на процедурата по ликвидиране на държавния дял в този имот? Считат ли, че с подписването на тези договори са защитени държав­ният и общественият интерес?”, заяви говорителят на ПГ на БСП лява България Жельо Бойчев. Той обясни, че левицата ще внесе и сигнал до главния прокурор Цацаров, в което настоява обект на проверка да бъдат действията на областната администрация при подписването на тези договори за ликвидиране на съсобственост. „Искаме предмет на оценка да бъде спазен ли е Законът за държавната собственост и правилникът към него, имаме предвид заобикалянето на закона, разделянето имота на три, за да се избегне доклад на Министерски съвет и решение при разпореждането с този имот“, заяви социалистът. По думите му най-важният въпрос е има ли престъпление, ощетен ли е държавният бюджет. Той е категоричен, че е била възможна друга технология при прекратяване на собствеността на този имот. „Този грабеж е бил възможен само при това реформаторско мнозинство, само при това правителство. Най-големите въпроси са към премиера Борисов - знаел ли е за тази сделка и стои ли зад нея“, заключи Жельо Бойчев.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бай ви Хой

    0 0 Отговор
    Еее не се наядохте бе крадлива пасмина такава. Да ви приседне дано лакоми тулупи.
  • 3 ГТ32

    0 0 Отговор
    в случая не става ясно какъв е мотивът за продажбата на този имот; очевидно е заобиколен законът с разцепването на парцелът и по-ниската продажбена цена; и по какъв начин е гарантиран до максимум интересът на суверена (народа) в случая от тази продажба
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    А президента кво казва? И той ли е в далаверата?
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Мотивът за продажбата е само един и той е винаги един и същ - ПАРИ, официално получената сума ще бъде изхарчена пак от правителството, а неофициалните "комисионни" за заинтересованите служебни лица ще отидат в техните джобове разбира се. Това е просто поредния имот, който се продава по "оня начин", досега през годините бяха разпродадени хиляди такива имоти, а държавата и обществото винаги бяха губа, за сметка на купувачите и служебните лица, които разделят баницата помежду си. Ами тва е, който не иска повече да става така, или пък има желание да накаже виновните да грабва гърмящата мотика и да действа. То отдавна е ясно, че не можем да бъдем единни и организирани като народ(заради което постоянно се случват и такива безобразия)ми поне някой дето има желание да се жертва за народа да свърши тая работа. Белким идните поколения му издигнат паметник.
  • 6 мосю льо президон

    0 0 Отговор
    "Президентът" е толкова безгласна буква, че няма накъде повече. Човекът, когото ласкаво наричат мистър Бийн и "онова нещо в президентството" просто тихомълком ще си изкара последните няколко месеца от мандата(освен ако господарите не му подсвирнат да участва в някоя политическа изява в техен интерес)и това ще е, от него толкова, и по-добре. Имам чувството, че който и да е следващия президент няма как да бъде по-зле от тоя.

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "мосю льо президон":

    "Имам чувството, че който и да е следващия президент няма как да бъде по-зле от тоя."

    Oooo, това съвсем не е сигурно! Винаги може и още по-зле и като гледам на къде вървят нещата с изборите, няма да се учудя ако следващото зле, дето цъфне в президентството се окаже по-зле и от плювньо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове