18 Януари, 2017 08:39 28 422 22

По-високи санкции за шофиращите по временно затворените пътища

  • шофьори-
  • глоби-
  • кат
По-високи санкции за шофиращите по временно затворените пътища - 1

Шофьорите, които навлизат с автомобилите си по затворените заради лошото време пътни участъци, да бъдат наказвани с глоба от 300 лева и отнемане на книжка за 1 месец.

Това предвиждат промени в закона за движението по пътищата, които се очаква да бъдат окончателно гласувани от парламента днес.

Законопроектът предлага и по-строги санкции за шофьорите, които откажат да изпълнят разпореждане на контролните органи при временно затворени пътища. Предвиденото наказание е лишаване от право на управление на моторно превозно средство за 3 месеца и глоба от 1000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    33 16 Отговор
    БРАВО! Бой по тъпанарите!
  • 2 Николов

    73 3 Отговор
    Първо държавата да стане добросъвестен собственик. На А1(АМ Тракия) липсват знаци, че си на магистрала (единствено е на Църна маца, но до Пловдив няма). Липсва вертикална сигнализация упътваща водачите как да се включат в движението, за да не навлезат в насрещното. Когато се затвори път, той трябва да се затваря на място подходящо за маневра обратен на всякаква категория ППС. Затворените пътища трябва да се сигнализират подходящи и на саитове и контактни центрове да има адекватна информация. Трябва да се знае, кой ще затваря пътища-Кмет, АПИ, Областен упр., Министър или Пешо? Какви ще са критериите за затваряне? Максимални срокове. ИТН.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай село

    45 5 Отговор
    Никога не съм се съмнявал на нашите депутати , те са просто гениални! Като не можаха да се справят с почистване на пътищата обърнаха другата страница .Сега ще оберат книжките за по 1 или 3 месеца докато мине зимата, ще оберат и парите на тия дето могат да си позволя, да си карат колите , с другите проблема е решен , нямаш пари не караш! Така ще бъдат решени проблемите им , няма да се чистят пътищата щом няма движение постъпления на средства от ,санкции , глоби , винетки , гражданска , а и движение ще има само за техните автомобили нали трябва да контактуват с народа! То след 3 месеца пролетта ще пукне (ако не пукнем ние) снега ще се стопи и всичко ще е ок. Европейците могат само да ни завиждат , ние сме уникални умеем да оцеляваме при всякакви обстоятелства , и то благодарение на нашите законотворци, иначе без тях няма оправия! Така ни подготвят за изборите , и пробват дали глупостта на Българина има край!!

    Коментиран от #22

  • 7 haha

    30 1 Отговор
    Абе.. то и сега има санкции, но 20лв са си 20лв. Минаването на червено си е нещо нормално вече, както и карането в насрещното при завиване наляво. А колегата е прав за липсата на всякакви табели и маркировка, да не говорим за електронни табла, каквито на запад има от 40+ години... Смях.
  • 8 честито

    25 3 Отговор
    Отвярят нова вратичка да обират шофиьорите. Щом техните хора не чистят значи им трябват повече парички. Сега ще съберат съвсем законно. Свинска работа.
    п.с. до №6: глупостта тук няма край!

    Коментиран от #9

  • 9 ивж

    21 1 Отговор

    До коментар #8 от "честито":

    то санкциите добре,ама заплатите кажете кога ще станат 1000 лв.
  • 10 Insane

    22 2 Отговор
    Има или Няма път - винетка и данък си плащаме ?!

    ... 4-та седмица само забрани ... икам данъка ми да се намали пропорционални и да карам 1 месец без винетка ....

    Бесило ...!
  • 11 БАЙ ГАН4О

    24 0 Отговор
    Май без бой по тъпите кратуни няма да стане работата
  • 12 Боко

    15 1 Отговор
    Браво на идиотските закони. Сега депутатите които ни докараха до просешка тояга намериха още един начин да ни скубят. Затвори си пътя, без причина и чакали за балъци, земай книжки и пари.
  • 13 НИКОЙ

    24 1 Отговор
    А санкции за откраднатите средства от джоба на данъкоплатеца няма ли да има?
  • 14 гощо

    8 1 Отговор
    Като не могат да ги почистят и дай да ги затворим тия пътища!?!?! Ма я и да глобим някой друг ентусиаст,че мангизи да изкараме от балъците тръгнали на път!?!?
  • 15 0фффффффф

    7 1 Отговор
    Пълни глупости .Защо не глобяват почистващите фирми или.да намалят винетката.Защото искат да лапат ощеповече
  • 16 Наску

    6 1 Отговор
    Мафияяяяя
  • 17 Наску русе

    6 0 Отговор
    Да оправят пътищата и щеси сложа 2 винетки на прозореца.в ляво и дясно
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ivo

    3 0 Отговор
    Високите глоби не се плащат.Те просто увеличават корупцията
  • 20 Смях

    5 0 Отговор
    Щели да ни глобяват, че сме си купили винетките, нищо че не е почистено (макар че май за това са част от парите за винетките) ... Логиката на гладното говедо с власт. Когато дойде време ние да ви глобяваме, глобата ще е нещо като транжирането на Мусолини!!! Наглички сте. Първо не почиствате, а пари са вкарани за това (нашите), после се оправдавате, че закъсали автомобили ви пречат да чистите, нищо че шофьорите на тези автомобили са очаквали, след като е платено, пътищата да стават за ползване. И накрая мъдрите как да изцедите още пари под формата на глоба. Нали се сещате какви сте?
  • 21 Константин

    7 0 Отговор
    Мили съграждани Българи,вижте само за няколко дена прокарват закон за шофьори които влизат в задръстени улици от сняг,а когато трябва да прокарат закон за корупция,закон за банкерите,закон за престъпниците,закон които народа да има някаква облага,времето се точи по 25год.Просто никои не иска народа да е добре.Всички институций работят против народа.Нямам думи съсипаха ни отвсякъде.
  • 22 Сиромаха

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай село":

    Не си прав...аз лична кола нямам, но пак карам...
    Това ми е работата и ако ми вземат книжката, оставам без работа и без пари.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове