25 Януари, 2017 03:32 1 255 16

Внасяме ток, за да няма режим

  • ток-
  • режим

Електроенергийната система на България е в състояние „тревога“, пише в. „Труд”.

България изпитва недостиг на електроенергия, въпреки активирането на всички резервни мощности. В някои часове внасяме ток в размер до 175 мегавата, за да се избегне въвеждането на режим.

Държавният „Електроенергиен системен оператор“ (ЕСО) официално е уведомил за това партньорите си в Европейската мрежа на системните оператори в сектора (ENTSO-E).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сасаса

    10 6 Отговор
    При първия си мандат, когато беше изгонен от властта с камъни и павета, ГЕРБ остави 500 000 безработни повече, отколкото беше заварил. Сега към тези екстри добавя и режим на тока. Тези хора не могат да управляват, това е неоспорим факт. Борисов си остана крайно слаб управленец.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Колев

    6 4 Отговор
    Ь колко и какво остави Орешарски
  • 4 кроко

    5 4 Отговор
    Всички тъпи тролове, които нямат нужда от ток и лаеха като бясни псета срещу АЕЦ Белене, ако обичат да не използват ток в землянките и пещерите си. Същото се отнася и за кривата мутра кунева, дето затри два реактора на Козлодуй, както и за тиквата, седжо и всички приближени до политиците, които успяха да НЕ построят АЕЦ Белене.
  • 5 Никой

    2 2 Отговор
    Ганьо, комунягите като свалиха борисов първия път беше заради тока Орешарски намали ли го НЕ. Какви 500 000 безработни.Това, че изкара сивия сектор и намного им се наложи да отидат на борсата не е мои проблем

    Коментиран от #10

  • 6 Гост

    4 2 Отговор
    Ей сасасаа ей крокооооо какви безработни я се позаинтерсуваи малко и тогава пиши не само да лаете по инерция ,а за режим на тока тази пък ГЛУПОСТ от къде го изсмукахте от простите си мозаци??? Крокооооо какъв Белене те гони на кой ще я даваме тази енергия на каква цена ще излезе от тази машина за крадене на пари Белене за 10 дена студ и айде цял АЕЦ за няколко милиарда да построим вие малоумни ли сте???

    Коментиран от #11

  • 7 бай хой

    4 2 Отговор
    А ТЕЦ Варна ??? В каква държава живеем имаме ресурсите за електроенергия но явно е по добре да купуваме електрическа енергия от другите страни. Скоро ще си плащаме и за въздух.... Това е подигравка !!!
  • 8 misli posle govori

    0 0 Отговор
    Обещавате ли да прочете това и долу-горе ще разберете как функционира електро-енергийната система на страната в рамките на годината и какви са реалните нужди:

    http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/pavec-chaira-centralata-koiato-ne-pozvoli-rejim-na-toka--232109/
  • 9 misli posle govori

    2 0 Отговор
    После ще дойде въпросът с краденето по комунистически:
    За Белене и Цанков камък(80мегаватов проект, който се построи за над 1млрд лева и още няма осъдени и по двата проекта).
    Не, че е лошо да се строи, ама като се краде и без ясна икономическа логика, това си е зловредно.
    Тепърва Бат Бойко ще трябва и той да отговаря, защо при строежът на гръмките автомагистрали, дебелината на асвалта не е над 10см(по стандарт трябва да се напластяват два слоя от по 6см всеки).То затова и се изрониха година след пускането им в експлоатация.После защо ползват по-нискокачествен асвалт и всяко лято се спират тировете и се нанасят загуби за бизнеса.Защото има и по-качествен и малко по-скъп такъв(до5% -8% ще се оскъпят тези пътища)
  • 10 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Никой":

    Заблуден е много меко да те нарека. Никакъв сив сектор не е изкарал борисов - той само го увелчава с репресивните действия на държават спрямо дребния и седен биснес и увеличаването на монопола на големите във всеки сектор. А безработицата у нас намалява, щото хорта се изнасят от България, мили ми заблуден г-н Никой!
  • 11 кроко

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ще продаваш тока от Белене на тоя, който има нужда. Тока отАЕЦ е най-евтиния ток в света. Като имаш конкурнтна цена, ще имаш и купувачи. Тока от Козлодуй е 44лв/мегават., от соларните паркове е 400-500лв. на мегават и НЕК пак им го купува. Къв е проблема, трол заспал?

    Всичките ВЕИ-та са схеми за крадене на пари от НЕК, а някой държави използват законодателството на ЕС за да си пробутват боклуците, щото са ги правили все немски и чешки фирми и материалите са пак от тяхни търговци.
  • 12 Лупи

    2 0 Отговор
    При орязани реактори на АЕЦ Козлодуй, при спрян ТЕЦ Варна, при подарени ТЕЦ-ове Марица на чужда държава, при вкарани в енергийната система на недъгави ветро паркчета и соларни паркчета, които реално са безполезни, при кощунствено спрян и ограбен проект за нова АЕЦ и окраден и източен проект за "Цанков Камък" нищо чудно, че се говори за внасяне на ел. енергия! И не, те никога няма да се осъзнаят тия дето ни доведоха до тук по простата причина, че не те взимат 300 лв пенсия и плащат 150 лв ток т.е. им е много добре... те никога няма да спрат по простата причина, че никой не ги бие през ръцете, това е! Всяко правителство ще си прави некадърните схеми без капка визия за бъдещето и пост фактум ще регистрираме такива заключения- ами сега ще трябва да внасяме ток, ами сега ще трябва да внасяме китайци понеже хората избягаха, ами сега ще трябва да внасяме пшеница понеже продадохме всичката налична, ами сега ще трябва да ремонтираме новата магистрала от миналата година заради слънцето, понеже не преценихме, че пече толкова и т.н.. Дърляйте се кой е по-виновен Боко или Орешарски, те дори си мисля, че точно и това им е целта да си мислят хората, че са две страни вместо да се прозре, че те са от един отбор и трябва да и унищожим час по-скоро! Всеки сгафил директно на пангара и да се иска отговорност, а не за пореден път да няма виновни.
  • 13 Никой

    3 3 Отговор
    Г-н Кроко
    1.Не съм трол какъвто можеби си ти
    2.Прословутите ВЕИ-та са пуснати на масата от твоите работодатели комунягите по времето на Р.Овч и са подписани непосилни договори за изкопуване на тази енергия
    3. Работа има за всички за каква безработица ми обясняваш това че теб те мързи и чакаш на партията жалко за теб.

    Коментиран от #14

  • 14 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Никой":

    Правилно се наричаш „никой” - щото там горе няма никой! Даже не знам що те наричам господин. По въпроса: не че червените не са боклуци, ама именно боко тиквата утрои площите на ВЕИ-тата. Преди да пишеш, се поинтересувай чалко от фактите и тогава там горе може и да влезе нещо!
  • 15 Карл Майчев

    1 0 Отговор
    Наследството на Pumpkins family !!!
    Congratulations, ГЕРБаха ни м...та !
  • 16 ЧЕСТНО

    0 0 Отговор
    ЩО НИКОЙ НЕ СПОМЕНАВА ЦАРЯ БЕЗ НЕГОВОТО РАЗРЕШЕНИЕ КУНЕВА НЕ МОЙШЕ ДА ПРЪДНЕ.ЦАРЯ СИ ГЛЕДАШЕ ЗАПАДНЯШКИТЕ ПРИЯТЕЛЧЕТА ОСИГУРЯВАЩИ МУ КОМИСИОННИТЕ ПОКРИВАЩИ СТАРИТЕ МУ ЗАДЪЛЖЕНИЯ А ТЕ СА БИЛИ ОГРОМНИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове