Last news in Fakti

16 Април, 2018 20:32 2 791 51

Цветанов: Най-хубаво е да си президент, само намираш кусури

  • цветан цветанов-
  • президент

Той бе категоричен, че може да се набере повече от Радев

Цветанов: Най-хубаво е да си президент, само намираш кусури - 1

"Най-хубаво е да си президент в България. Нищо не зависи от теб, само намираш кусури", коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод острите критики на президента Румен Радев за непрозрачността в държавата и неефективните институции, изказани в негова лекция в УНСС.

Пред журналисти в Смолян, където бе на посещение, Цветанов каза още, че нищо не зависи от действията на президента:

"Защото нито носи политическа отговорност, за това което се случва в държавата, нито пък има механизъм и лост тези проблеми да бъдат решени".

"Имал съм много случаи, в които президентът е посещавал определени общини, искал е такива срещи на тъмно с кметовете, без депутати, областни управители. Попитайте тези кметове колко проблеми им е решил той", каза Цветанов.

"Аз ще ви дам пример със Свищов, когато имаше преди година среща, ние бяхме изолирани, а след това кметът дойде при нас, за да решаваме проблемите - и ги решаваме, въпреки че кметът на Свищов е независим, подкрепен от БСП. Това за нас не означава, че не трябва да решаваме проблемите, защото сме избрани от всички жители на Великотърновска област, независимо кой от коя партия е. Въпросът е дали ти си загрижен за проблемите на хората, или търсиш само политическите коментари, които можеш да даваш публично, без да даваш решения", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Аз уважавам президентската институция, продължи той, но допълни, че има различия с настоящия президент, "защото той е част от политиката, която прави БСП с антиевроатлантическо говорене и антиевропейско поведение".

На репортерски въпрос дали може като държавния глава да се набира на лост, Цветанов заяви: "Мога да ви гарантирам, че повече ще се набера от президента".

След като президентът се изказа доста критично за въздушните удари на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия и се дистанцира от българското правителство, което ги подкрепи, Цветанов изтъкна, че заетата от правителството позиция не се различава от тази в ЕС.

"Смятам, че трябва да имаме единна позиция, поведение на отговорни държавници, а не на политически обременени хора, които защитават чужди интереси, в случая които не кореспондират с интересите на силна и обединена Европа и държавите членки в НАТО", каза зам.-председателят на ГЕРБ, очевидно визирайки президента.

"Когато говорим за предстоящото превъоръжаване на Българската армия, покривайки стандартите на НАТО, трябва действително да се доближаваме колкото е възможно по-бързо до тези 2 % от БВП, защото виждате, че днес светът е доста по-различен отколкото преди години. Единствената защита на България и гарантиране целостта на страната ни минава с членството в НАТО и ЕС.

Ако някой смята, че има друга форма и начин за гарантиране на целостта на страната ни смятам, че е в голяма заблуда, но виждаме, че президента Радев и БСП имат друга посока на говорене", коментира Цветанов.

Той излезе с предложение как да се ограничат тежките катастрофи по пътищата – а именно, събраните около 30-40 млн. лв. в междуведомствения фонд, управляван от министъра на вътрешните работи, да бъдат вложени във видеонаблюдение и инфраструктура на невралгични места с концентрация на пътно-транспортни произшествия.

"Бяхме намалили сериозно броя на жертвите, но за съжаление през последните години се връщаме към стойности от най-черните времена. Във всички препоръки от ЕС пише едно – манталитетът на българския водач трябва да се промени. Това съветвам и аз – да се уважават всички участници в движението", апелира Цветан Цветанов, цитиран от сайта на партия ГЕРБ.

По думите му глобите в България са високи, като единственото, което може да се подобри, е събираемостта им. "Не бива да очакваме обаче от МВР да бъдат пъдари на пътя. Най-важна е превенцията. Затова още от ученическа възраст децата трябва да бъдат възпитавани като толерантни бъдещи водачи и да им се дават лошите примери на недобросъвестните шофьори", каза той.

Цветанов отбеляза, че средствата в създадения през 2011 г. (по време на неговия мандат начело на МВР -бел.ред.) фонд за изграждане на инфраструктура за безопасността на пътя се отделят 50 % от глобите на нарушителите на пътя.

"Смятам, че в момента трябва да има по-голяма активност от МВР, за да може от този фонд, в който има натрупани доста средства, да се закупуват и инсталират камери навсякъде", заяви Цветанов. Подготвя се и законодателна промяна по становище на кметове от страната, част от средствата във фонда да се дават на общините, за да могат да инвестират в инфраструктура на невралгични места - пред детски градини и с концентрация на ПТП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Йоцо

    96 9 Отговор
    Ми тя България е ваша!Защо не станеш президент?Какво ревеш???
  • 2 Варна

    114 7 Отговор
    Ми да се беше кандидатирал бе физкултурник
  • 3 Жан

    115 7 Отговор
    Този плужак Цв Цв , той какво направи за благоденствието на Нацията?
  • 4 Иванов

    98 6 Отговор
    Пс.11:9
    Навред ходят нечестивци, когато нищожните измежду синовете човешки се издигат.
    Цвъки е толкова нищожен и пробит, че даже прогнозата за времето не би трябвало да коментира, камо ли Президента на България.
    Цвино, марш в затвора, престъпник!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Цветанов предателю

    98 5 Отговор
    А говорителят на САЩ се обади и той, говорим за Цветанов - подлогата на САЩ във България.
  • 7 Най убаото да си Цв-Цв

    55 3 Отговор
    ...Е да не си в Софийския...
  • 8 пагубна герберадтия

    90 5 Отговор
    Щял да се набере повече !?!? Смешник физкултурник !
    Аве Цвичка чувал ли си баснята за лай..то и орела та той президента отдавна лети високо, а ти 'кво се джвакаш не знам !
    Убихте България нещастни герберасти такива затова вземи си затвори устата, че мирише на спарен салон !
  • 9 Вуте

    57 3 Отговор
    Да те наберат рогатите та очите да ти хвръкнат !
  • 10 Румяна Костова

    80 6 Отговор
    Не можем да ти съчувстваме на жалбата къде ходи и с кого се среща на четири очи президента ни.Него сме го избирали,теб не.Но по ирония ти имаш повече власт от него.Скрий се някъде,брой си паричките и кротувай.Не си народен любимец.Пневлевиев ти беше удобен президент.От един и същи клуб на предателите сте.
  • 11 ЗЕВС

    72 4 Отговор
    Е за това парламентарното бунище трябва да се изрине, и да се премине към ПРЕЗИДЕНТСКО управление на България!
    Не може избора на 2 063 032 Българи които са гласували за Румен Радев, да слушат глупостите на (1) една парламентарна бройка. Ако системата беше мяжоритарна, Цветанов нямаше да помирише парламента!
    Незабавна смяна на атрофиралата политическата система. Свикване на Велико народно събрание, смяна на парламентарното с президентско управление, двукамарен парламент!
  • 12 Строителни услуги

    48 2 Отговор
    Как какво - строи апартаменти!
  • 13 Не те понасям

    66 4 Отговор
    Не те ли е срам да се показваш
  • 14 патриотъ

    61 3 Отговор
    Цветанов,леке такова,не си ли ти ,който защитава американските/чужди/ интереси?!Не дрънкай глупости и се скрий,че си страшно грозен,с вас четворката плаша децата,ама най се плашат от тебе,плашипутак.И не обиждай президента!Ние искаме референдум за президентска република и да видим кой какво може!?
  • 15 Гец

    50 2 Отговор
    А да не би да очаквате да ви хвали бе калъфи, достатъчно сами си се хвалите.
  • 16 Прометей

    40 4 Отговор
    Коледата за ръпонестата СВИНЯ ЦВЪКИ......ИДЕЕЕЕ....
  • 17 БЪЛГАРИН

    56 2 Отговор
    Отново много думи и нищо казано:
    = сляпо следване на ЕС и НАТО /това си е чисто васално управление /;
    = "разчитаме" само на НАТО защото удобно и доброволно унищожихме армия и военна техника;
    = Нашата позиция ТРЯБВА да се различава от позициите на другите държави, защото ТРЯБВА да си гоним нашия национален интерес / пример - Виктор Орбан /;
    = Никакви камери и видеонаблюдение не ни трябват - това си е препратка към ново крадене на държавни пари, трябва ни инфраструктура, ама истинска
    И т.н и т.н прочее празнодумство от устата на един физкултурник, коъто обаче се научи да печели избори в България, който реагира и действо по команда от САЩ, и коъто за радост не осъзнава, че всички опити да очерни президента ще доведат единствено до собственото му потъване...
  • 18 Някой си

    61 4 Отговор
    Цецко, не се напъвай, президентът е висока топка за теб, такава не си отигравал във физкултурния салон.
    Това да не ти е някой селски кмет...
  • 19 jambazina

    34 1 Отговор
    Цецо ястреба. Ха ха ха.
  • 20 ТИКВОЧА

    39 2 Отговор
    ПИНОКИО ПАК ЛЪЖЕШ ПЪК ПОСЛЕ ЗАЩО ТИ РАСТЕ КОМПИТО.
  • 21 ......

    48 3 Отговор
    И твоЙта не е лесна, Цветане. Хич не е лесно да си грозен и тъп, па макар и крадлив...
  • 22 анонимен

    3 42 Отговор
    БСП да не вземат да се барикадират в руското посолство?
  • 23 Ужас

    46 2 Отговор
    Предлагам да я направим ПРЕЗИДЕНТСКА БЪЛГАРИЯ, мършо изгнила, за да не излезете от затвора до края на живота си, всички вие, коита съсипахте БЪЛГАРИЯ!
  • 24 гнида

    37 0 Отговор
    Ами стани и ти президент , бе цецо , но дотогава мълчи ! Инак , ако искате президентът да е с много голяма власт и отговорности , аз съм съгласен ...
  • 25 ЦВЯТКО ТИ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ ЧИ СИ

    40 1 Отговор
    ЛАВАНДУЛА. НИТО ОБРАЗОВАНИЕ, НИТО ПОЛИТИК, НИТО МОРАЛ. А СИ КИЛИПИРДЖИЯ, ИГРАЧ, НАГЪЛ МОШЕННИК, ДЕМАГОГ И ВРАГ НАРОДЕН. НО НА ВЛАСТ, ДЕЙСТВЕН, ЖИВ И СВАБОДЕН ! ТОЗИ ТВОЙ ЩАСТЛИВ СЪН ЩЕ СЕКНЕ ? ИСКАШ ДА ЗНАЕШ КОГА И КАК ? КОГАТО РУСИЯ СВАЛИ ЯРЕМА КОЛОНИАЛЕН, ТОГАЗ И У НАС ВОЛОВЕТЕ ЩЕ ПОДРИПНАТ И ЩЕ СЕ РАЗИГРАЯТ. НАЙ СТРАШНОТО Е КОГА ОТЪРВЕШ ВОЛОВЕТЕ ДА ПАЩРЪКЛЕЯТ И СЕ ЮРНАТ ПО ЕНЕРЦИЯ. ВСИЧКО ЩЕ СЕ ПОМЕТЕ КАТО ПОРОЙ. ИНАЧЕ КАЗАНО ТИ СИ МИ СИМПАТИЧЕН И ИМАШ КРАСИВИ ОЧИ. Дали туй ще ти е в полза - едва ли.
  • 26 Цвцв

    40 0 Отговор
    Цеко,ти си национален предател и мръсен крадец,лъжлива подлога без морал
  • 27 As.

    2 2 Отговор
    Vsi4ki gi namirat no samo nego njma kak da se pravite 4e nego 4uvate
  • 28 Домоуправител

    13 2 Отговор
    Долу ръцете от най - добрия ми клиент !
  • 29 Гражданин

    4 12 Отговор
    Днес маи имаше годишнина от един кумунистически атентат

    Коментиран от #31

  • 30 ми то

    23 1 Отговор
    обграден от гербаджийски лайн.а като теб, примат нещастен, това хич не е трудно занимание. Тоз намира кусури, вие крадете....хей, живот, здравей, здравей....
  • 31 1989, 1941, 1923, 1878.Какви атента бяха

    1 7 Отговор

    До коментар #29 от "Гражданин":

    ЧОРБА - ДЖИЙСКИ.
  • 32 ПРЕСКОЧИ ДРУГАРЧЕ

    4 0 Отговор
    Прескачи аз пиша но ти знаеш че друго имах в предвид. Спете сладко, че когато дойде час, ще загубят някои съня си.
  • 33 аааааааааа

    25 0 Отговор
    Боклук
  • 34 Ромул

    29 0 Отговор
    Толкова наглост и некадърност в един човек,никога не се е събирало в нашата история на държава.....
  • 35 Голем смях

    8 16 Отговор
    Каква ирония.Единия завършил ВИФ и яростен американофил,а другият учил в САЩ и яростен русоблизач.Кой за колко се е продал и на кого да вярваш.Все си мисля,че руското мекере Радев се прави на умряла гугутка и си е чист хамерикански агент-троянски кон в редиците на русоблизците.Все пак да те вземат да учиш във военна академия на САЩ те слагат на жиците и ти бъркат в мозъка за да ти избият петолъчките.Радев ще излезе хитра лисица.Другия месец президент Тръмп го праща на разведка в Масква.

    Коментиран от #38

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Тои82224353

    20 0 Отговор
    Гадна муцуна имаш.копе
  • 38 Ads

    13 7 Отговор

    До коментар #35 от "Голем смях":

    Естествено, че е американска гугутка. Затова играе сечено на Борисов, който е гугутката на Брюксел. Руската гугутка е Волен.
  • 39 Бай Шиле

    29 1 Отговор
    Стига сте плюли по човека.В САЩ го уважават.А и апартаментите не са 7 а само 6.И са на тъста му.Ако не вярвате,питайте бившия шеф на НАП.Той после стана депутат.Е те така.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 някой си

    27 0 Отговор
    А бе що вместо Цецка, не го пуснаха тоя? Втори тур нямаше да има. Радев щеше да спечели от първия път. Колко пари биха се спестили?
  • 42 Избирател

    30 0 Отговор
    Тоя е голям наглец! Явно, си е въобразил, че ще ни управлява до живот!
  • 43 ТИКВАТА

    21 0 Отговор
    НАЙ ХУБАВО Е ДА СИ ОТ ГРОБ, САМО КРАДЕШ.
  • 44 Въпрос

    15 0 Отговор
    Що не се кандидатира за президент на последните избори бе, каун?
  • 45 sadisty

    13 0 Отговор
    отличника по скачане на пиш...ки /физкултурника/ се изпусна в гащите пак
  • 46 Цв.Цв

    10 0 Отговор
    7 апартамента??????????????¿
  • 47 Сеид ефенди

    1 9 Отговор
    Цветанов мисли етично за сьжаление е прав до край
  • 48 Предложение

    10 0 Отговор
    А що не му дадете на президента изпълнителна власт? Така или иначе половината останала България гласува за него.
  • 49 бойко

    5 0 Отговор
    Защо не стана президент , а домоуправител на 6 апартамента!
  • 50 Единдруг

    3 1 Отговор
    Цвете, китко росна !
    Побързай да модернизирате затворите ! Щото там има едно място запазенно за тебе!
  • 51 росен

    3 1 Отговор
    Това е най-простия. най-безочливия и корумпиран човек в България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове