18 Април, 2018 11:20 1 158 15

Цветанов пак нападна Радев - имал големи комплекси

  • цветан цветанов-
  • румен радев

Големите амбиции често се раждали от големите комплекси

Създаването на условия за икономическо развитие и достоен живот на българите остава първостепенна задача на правителството и управляващото мнозинство. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация за началото на новия политически сезон.

Той директно отвърна на критиките към управляващите на президента Румен Радев, който заяви, че причината България да е най-бедната страна в ЕС е неефективната институционална среда. Той подчерта, че държавата е на тъмно и трябва да включим прожекторите, за да има прозрачност, цитирайки германския поет Волфганг Гьоте: "Светлина, повече светлина“.

"Да се иска светлина и прозрачност в момента, когато страната ни е под прожекторите на европейските лидери и институции е израз на политическа неадекватност", заяви обаче Цветанов.

Според него никакви позовавания на Гьоте не могат да смекчат този факт.

„Прожекторите са включени, г-н президент. Наложително е не да призовавате към светлина, а да се опитате да видите видимото, че България върви в правилната посока и че институциите ни се борят за обществено доверие с дела, а не с деструктивни внушения. Според вас, г-н президент, няма малки и големи държави, а такива с големи и малки амбиции. Вие положихте високи амбиции на студентите, с които се срещнахте лично - техни и за България. Големите амбиции често се раждат от големите комплекси. У нас е достатъчно светло, г-н президент, за да се вижда всичко това“, заяви Цветанов.

Той коментира решението на Конституционния съд за СЕТА.

„КС не прие правните тези на президента, маскирани като принципни въпроси. Подкрепи конституционните ни основи и отхвърли антиевропейската правна логика на президента“, коментира още Цветанов.

След това изреди успехите на управляващите:

„Увеличихме с 25% заплатите на българските учители. В бюджета за 2018 г. са предвидени повече от половин милиард лева, за да можем действително да подобрим образованието. Продължава санирането на жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност. Продължава работата по новите 475 многофамилни жилища“.

По думите му заради интереса към програмата, ще бъдат представени на обществено обсъждане варианти за нейното продължаване.

Той изтъкна, че в здравеопазването ще се инвестира, за да има стабилност на системата.

Зам.-председателят на ГЕРБ отчете, че изминалата парламентарна сесия е протекла на фона на усилията на управляващото мнозинство да работи за международния авторитет на страната.

„Българският парламент работи прозрачно“, обясни Цветанов.

По думите му през първата година на работата на този състав на този парламент е постигнат рекорд по външни посетители.

„Приехме ключови закони. Несъмнено трябва да споменем ратифицирането на Договора с Македония. Променихме закона за трудовата миграция и трудовата мобилност“, допълни Цветанов и уточни, че ще бъдат променени 50 закона и отделно подзаконови актове.

„Често разговорите по важни за страната ни теми останаха на заден план. От началото на 2018 г. ударихме ново дъно. Заради целта да бъде дискредитирано управлението по време на председателството от ляво заложиха на насаждането на страх в обществото. Играта със страховете не може да бъде печеливша стратегия за управление. Държавата трябва да харчи, колкото има, алтернатива на тази максима няма“, каза той и подчерта, че върху страховете не може да се гради кауза.

Той призова опозицията да подкрепи усилията за успешно председателство.

„Българското председателство на Съвета на ЕС продължава. Подготвяхме се изключително сериозно за този ангажимент“, каза той и допълни, че сега с удовлетворение се гледат оценките за председателството.

Като предизвикателство Цветанов очерта срещата на върха на 17 май 2018 г.

„Диалогът между ЕС и страните от Западните Балкани придоби нови и оперативни измерения. Устояваме на конфликтите и правим всичко възможно да има диалог. Несъмнено най-големият успех на европредседателството до момента е проведената среща между ЕС и Турция във Варна“, каза той и посочи, че тя е разчупила ледовете и тонът се е смекчил.

Накрая Цветан Цветанов изтъкна, че премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е номиниран за европейски мениджър и личност на годината заради активната си роля в този процес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 приказки от спарения физкултурен салон

    35 5 Отговор
    Цвичка, пак ли трябва да ти разказвам баснята за орела и лай.то ???
    Не разбра ли, че президента лети високо, така че спри да се джвакаш, че засмърдя пак !
  • 2 Той

    35 5 Отговор
    Според цветанов България вървяла в правилна посока-ако правилното е да се обезлюдяват цели райони и да се води съзнателен геноцид срещу българина,да цецо (умишлено му пиша името на това нищо с малки букви) прав си!!!!
  • 3 Гост

    31 5 Отговор
    Стига сте му давали трибуна на този политически труп!
    Да отива работи (в което се съмнявам),че умее.
    И да спре с махленските си изцепки!
    И да знаят,че дните им са преброени!!!
  • 4 Plovdiv

    24 5 Отговор
    C това номиниране на "Мъпета", което герберастите изтъквът с повод и без повод, си вкарват такъв автогол, че и сами не се усещат. Просто вече всички хора разбраха, че така наречените "лидери" на така наречения "ЕС" са една банда п-дерасти и л-збийки, генетично и умствено сбъркани субекти, държани на каишка от сорос. И всеки, който се хвали с тях, е същата стока. Защо не номинират Орбан, който има 90% подкрепа от българите? Защото той е истински лидер, а борисов е послушко на джендерите, които пък са послушковци на сорос.
  • 5 ЗЕВС

    28 1 Отговор
    Според Цветанов темповете на напредък на страната са добри. Ето какъв е напредъка в цифри по данни на НСИ.

    ПРИХОДИ

    Минимална заплата за 2010 г. 240лв. - за 2016 г. 420лв. увеличение 75%

    Семейни добавки за деца за 2010 г. 33лв.- за 2016 г. 40лв. увеличение 21%

    Минимална пенсия за 2010 г. 136лв. - за 2016 г. 161лв. увеличение 18%

    РАЗХОДИ

    общ разход - средно на лице в левове през 2010г. и през 2016г.

    Година 2010 - 2016

    Храна 1219 - 1464 увеличение с 20%

    Здраве. 181 - 263 увеличение с 40%

    Вода,
    електроенергия и
    горива. 470 - 681 увеличение с 45%

    Транспорт 200 - 326 увеличение с 60%

    Облекло и
    обувки. 93 - 172 увеличение с 84 %

    Данъци 122 - 247 увеличение с 102 %

    От данните се вижда, че увеличението на минималната работна заплата от 75% едва покрива разхода за храна на работниците, а пенсионерите са обречени на гибел и геноцид в собствената си държава, невиждан в историята на човечеството! Има напредък и в редуцирането на населението, от близо 9 млн. до 6 млн. през 2018г.
    Е това е "напредъка" в цифри!

    Коментиран от #6

  • 6 Дядо Мъдьо

    4 19 Отговор

    До коментар #5 от "ЗЕВС":

    Друго си беше, когато БСП бе на власт! Цените жестоко изоставаха от заплати и пенсии. Тогава всички ходеха на почивка на Малдивите! Да живее БСП!

    Коментиран от #9

  • 7 ЗЕВС

    14 2 Отговор
    Парламентарната форма на управление, чиито нещастни последици виждаме с всяка изминала година се превръща в институция, работеща за бавното, но систематично унищожаване на Българския народ. Свикване на Велико народно събрание, смяна на парламентарното с президентско управление, двукамарен парламент.
  • 8 Рубладжийче

    4 22 Отговор
    Мазната фуражка е руски агент, защитаващ единствено руските интереси, въпреки , че е президент на България. Това същество е вредно за България и колкото повече продължава да бъде президент, толкова вредите ще бъдат по-големи и осезателни.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тодоров

    13 3 Отговор
    Цветанов явно е на ръба на нервна криза. От няколко дни само президента Радев му е в устата . Защо ли ? Ами защото ако Радев направи нов политически проект, познайте какво става с ГЕРБ и особено с Цветанов. На третия ден никой няма да си спомня за него и неговите вече втръснали до повръщане приказки за евроатлантически ценности и интеграция. Ами повишеното жизнено равнище на народа - къде го вижда Цветанов ? В скапаното здравеопазване, в образователната система, която учи децата ни на всякакви простотии, но не и на българщина, или в бедстващото положение на българските пенсионери и замразения таван на пенсиите, или в "перфектната" инфраструктура, пълна с излишък на детски ясли и градини и незаети места, или средния доход на българина, далеч под този на унгареца, или ...т.н. и т.н. А между другото за европейска личност на годината бих номинирал един единствен кандитат - Виктор Орбан. Бойко Борисов не му е на малкия пръст. А Цветанов като говори за жизнено равнище, да вземе да ходи по-често в Унгария да види и да се учи как се прави национална политика, а не "кръстосва" само на закуски и кафета в "партньорски" евроджендърски посолства.
  • 11 анонимен

    6 1 Отговор
    Абе почнете да извършвате някакъв контрол, че ще фалирате държавата с това почиване и лаене между ГЕРБ и БСП. Какво мислите, че ще направи Европа със санкциите срещу Русия?
  • 12 стоян

    2 4 Отговор
    Ако комунягите управляваха какво ли щеше да говори този назначен президент от кгб
  • 13 възмутен

    4 2 Отговор
    На Тоя комплексар му трепери физкултурния екип. Вижда му се края на него и на ГРОБАРИТЕ НАЧЕЛО С ВИНЕТУ.
  • 14 некойси

    4 1 Отговор
    То не остана кой да живее тук вече, а той седнал да ми разправя колко бил загрижен, идиот бе.
  • 15 Връбнишки

    0 0 Отговор
    Анаболен Идиот!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове