23 Септември, 2018 12:02 9 384 39

Напрежението в Карнобат ескалира! Работниците нападнаха митнически екип

  • винпром карнобат-
  • миню стайков

Нови разкрития за нарушения във фабриките на Миню Стайков

Служители на запечатаните фабрики за алкохол край Карнобат отново излязоха на протест. Стигна се и до напрежение, след като протестиращите нападнаха митническия екип, съобщава bTV.

Според хората митничарите трябвало да събират доказателства, а те не го правели. Твърдят, че заводът е запечатан неоснователно. Жандармерията успя да укроти напрежението.

Пред завода, който се намира на метри от жп. гара „Церковски”, отново са се събрали стотици хора, които се притесняват, че ще изгубят поминъка си.

Кметът на Карнобат Георги Димитров изрази своите опасения, че ако фабриките за алкохол, които са свързани с арестувания бизнесмен Миню Стайков, останат затворени, това ще бъде фатално за общината.

„Градът е зависим от този бизнес. Имаме почти нулева безработица, внасяме на ден над 1500 човека благодарение главно на този работодател”, каза още Димитров. Заповедта за затварянето на фабриките вече е обжалвана.

В хода на всички разследвания на „Винпром Карнобат“ се оказа, че съществуват множество тръбни връзки, които служители на Агенция „Митници“ установиха. Едно от тях е кран, от който може да бъде изведен етилов алкохол, спирт без това извеждане да бъде контролирано от измервателни средства.

Алкохолът е годен за употреба, но би могъл да се изнася нерегламентирано. Това каза пред журналисти зам.-директорът на Агенция „Митници” Юлиян Мирков по време на брифинг, на който беше изложено становището на Агенцията по казуса с данъчните складове в района на Карнобат, които бяха запечатани, предаде „Фокус“.

Той обясни, че контролните действия от Агенция „Митници“ са започнали от 5 септември и са продължили до 20 септември, както и тези от Специализираната прокуратура. „Не се знае какво е изнесеното количество алкохол, но санкциите могат да бъдат огромни, защото на всеки 100 литра алкохол акцизът е 1000 лв.“.

Наказанията могат да доведат до прекратяване на лиценза“, посочи той. Зам.- директорът на Агенция „Митници“ каза още, че това е първото установено по рода си нарушение. По думите му искането на Агенцията е за удължаване на срока на затворените предприятия.

„Дадена е възможност гроздовата реколта да бъде приета в складови помещения, за да се стигне до унищожаване на готова продукция“, посочи той. Юлиан Мирков обясни, че работниците на заводите могат да продължат да ходят на работа, но изнасянето на стока от предприятията е забранена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ооо

    70 4 Отговор
    Сега ли"видяха"че тези собственици КРАДАТ?Може би не са си платили ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ и ги погнаха,жалко че обикновените хора ще го отнесат.Иначе милиони печалби са НЯКЪДЕ.

    Коментиран от #18

  • 2 лапане

    55 11 Отговор
    Гербаджийските бандити щават от където могат.

    Коментиран от #23

  • 3 дежурните смешници

    61 8 Отговор
    А те досега не знаеха че там има нарушения нали.......айде моля ви се. Просто сега решиха да си поизмият малко лошата репутация и да хвърлят прах в очите на хората че нещо се прави срещу корупцията......., да напишат сума ти глоби и актове за попълване на бюджета и да заграбят и тоя бизнес, както и други преди него. И накрая да дойде тиквата да се изтъпани дирижирано пред работниците и да обяви че той щял да оправи нещата и да "спасява" положението.........да си поизлъска малко скъсания рейтинг с поредната си жалка и нагласена ПР акция.

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 4 ПЕШО

    36 1 Отговор
    Честния капитализъм.И честните политици се скараа.Ха-ха
  • 5 нервен

    23 9 Отговор
    само на работниците ли не разбраха че завод няма да има повече

    Коментиран от #19

  • 6 695

    19 7 Отговор

    До коментар #3 от "дежурните смешници":

    Да, обаче от този т.нар.ПР страдат само хората
  • 7 гост

    14 17 Отговор

    До коментар #3 от "дежурните смешници":

    Не, досега траеха Курнелийка да си развява байрака , ама сега ще види де зимуват раците , хахаххаха !!

    Коментиран от #20

  • 8 ххх

    24 7 Отговор
    Защото,няма "Ало,Ваньо!", нали така г-н Борисов,не искат да делят,а? Хак ви данъчни,хак ви митничари и прокуратура!
  • 9 гост

    31 1 Отговор

    До коментар #3 от "дежурните смешници":

    Да се готвят Гергов и сие !!!
  • 10 Кольо

    34 22 Отговор
    Явно всички изпляскаха в тоя КАРНОБАТ щом защитават престъпници , а може да е и от некачественият алкохол! Всички искаме СПРАВЕДЛИВОСТ и ЗАКОННОСТ ,а същевременно се изправяме срещу закона! Не подкрепям никога но фактите в момента са такива, че има престъпление !

    Коментиран от #12, #35

  • 11 ivan4o

    33 2 Отговор
    По корумпирана държава нема баце
  • 12 Темида

    22 5 Отговор

    До коментар #10 от "Кольо":

    Това престъпление е управлението на герб, ти добре си живееш нали, щото ти плащат да търсиш прастъпления както им изнася на твойте работодатели.

    Коментиран от #24

  • 13 Така де

    25 6 Отговор
    Много са прости и нагли РазБойковците и техните екипи от партия ГРОБ!!! Няма лошо, че правят акция, но е грехота при толкова гладни хора да хвърлят с лека ръка храна. Тоя реколта трябваше да е произведат за сметка на шефовете на фирмата и да я подарят на социално слабите и пенсионерите. Завода трябва да бачка, но за печалба на държавата, а не за бившите шефове
  • 14 ivan4o

    17 9 Отговор
    На някоя от западните държави им пречи производството но алкохола у Б-я и от това губят пари. Така нови указания и оп спря производството у бг. Яко а и естественно губи Бя пхахахахахахах
  • 15 БЕНЗИНДЖИЯ

    11 20 Отговор
    Да си търсят работа другате това вече не е място за работа нелеген бизнес нелегален завод затвор за всички и да ги затворят.

    Коментиран от #37

  • 16 бял

    18 3 Отговор
    Олигарси ,роби и една тъпа тиква която иска да лапа от всичко-Булгаристан на балъците
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Къртев 🐓

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "ооо":

    Не е жалко, че обикновените хора ще го отнесат! Жалкото, е че се мислим за обикновени и обикновено се страда от това. Истинските протести в България стават (за съжаление), само, когато ти посегнат на мизерната заплатка. А, когато заплатката стига за лебец и ракийка, на никой не му пука, какво се случва.
  • 19 Пешо

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "нервен":

    Ще има, ще има! Този път номера няма да мине. На хората им писна от простотията и лакомията на властта. Точно при разиграването на такива циркове ще се подхлъзне правителството.
  • 20 Иван Гешев

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Не разбра ли, че криваците на протестиращите ще се стоварят на Боко и на Цвъки по тиквите.

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Порно

    22 1 Отговор
    Интересно какво ще стане, ако направят такава проверка в Пещера , но с обществен контрол , примерно работници от Карнобат ?

    Коментиран от #33

  • 23 А БЕ

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "лапане":

    По скоро ГЕРБ си върши перфектно работата и грабна ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ, КАКТО ПОДОБАВА ! ВСЪЩНОСТ НИНОВА ДОСЕГА ТОВА ЦЕЛЕШЕ , УНИЩОЖАВАНЕ НА БСП, ВЪРНЕТЕ ЛЕНТАТА НАЗАД И ЩЕ СЕ СЪГЛАСИТЕ !
  • 24 ХА ХА ХА

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Темида":

    ТИ ОТ КАРНОБАТСКИЯТ АЛКОХОЛ ЛИ СИ ПИЛ , ЧЕ СИ ПОЛУЧИЛ АЛКОХОЛНО НАТРАВЯНЕ ?
  • 25 Пешо Иванов

    9 5 Отговор

    До коментар #20 от "Иван Гешев":

    3 000 000 българи са за спазване на закона , тези 3 000 платени мушмурока са ден до пладне ! Къде е другарката Нинова да ги защитава , или изчезна безследно,защото поредният червен мафиот от клана БСП е разкрит ?!
  • 26 Я виж

    12 2 Отговор
    С какви условия ни приеаха в ЕС.Няма производство и сме най добрите партньори.А когато някоя фабрика или завод стане конкуренция на западните просто се затваря или се продава на външен собственик.Нали ни казаха че са дошли от ОЛАФ и са открили сумати нарушения.Като сме си дали г.ъза под наем не можем да държим сметка за размера на влизащия и излизащия.
  • 27 Дядо махмурлия

    12 1 Отговор
    Демек там всички знаеха че се краде яко, хеле пък работниците, ама си трайкаха, докато има и за тях по нещичко. Виж сега колко организирано скочиха да бранят големите риби!! И мизерния си робски статус. Направо частна армия си завъдиха мафиотите. А журналята раздухваха сензации за не'кви два бидона ракия без акциз в мазето на Троянския манастир...
  • 28 бай онзи

    9 1 Отговор
    Прост народ, слаба държава
  • 29 цоле

    8 1 Отговор
    бият по предизборните пари на другите партии
  • 30 Коко

    9 0 Отговор
    На 100л.-1000лв акциз,т.е на литър по 10л,а 700мл ракицок са около 8-9лв,т.е пием емитация на ракицок!!!???
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ефтини сензации

    5 11 Отговор
    Комунистическото простолюдие на рубежа да си пази олигарсите.
    Тепърва България ще отеснее за комунистическото простолюдие и олигарсите им. Стига толкова крадене, време е България да стане нормална държава, колкото и трудно да е на простолюдието да го разберат, но като стане България нормална европейска държава ще е пи добре дори и за тях.
    Стига да не са от комунистическото простолюдие, че там спасение няма....
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Иван Костов

    3 1 Отговор
    Браво кУрни УНИЩОЖАВАМЕ малко по малко ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГОФРЕНИ !!!
  • 35 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кольо":

    Ти как разбра, че има престъници бе кау.? Щот' некъв митничар-връзкар, цял живот на топла службица открил кран в завода! Ама то много кранове имало, аааа! Въй-въй... Тъпан.ри с тъпан.ри! Докато по "системите" не заработят хора натрупали сериозен опит в частния сектор - услуги, производствен и търговски, оправия няма в държавата! От "програмирани" мамино-партийни синчета сме в киреча перманентно! Само гледайте Ветко и Миньо да не ни спукат шортите в съдилищата, че друга песен ша запеете!
  • 36 Лоза

    5 1 Отговор
    И сега ще падне цената на реколтата. Ще се изкупи на много ниски цени от което знаете кои губи! А след това ли??? Всичко е добре режисирано, а ролите разпределени! Защо се хващате на въдицата? После ще видите как всичко ще се нареди! И конфликт няма да има!
  • 37 Гръъ

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "БЕНЗИНДЖИЯ":

    Много си прав.Има ли виновни Затвор и зарваряне.Всичко друго е мафия.
  • 38 Хасанчо

    4 1 Отговор
    Е това си е да живееш във феодализъм. Един работодател,един кмет и целият град с поданиците техен. И какво като има нещо като държава. Това е Карнобат. А хабер има ли някой от всичките ни политици олигарси какво става в малките населени места ? И да има така им е удобно. И те са в " бизнеса " и са работодатели на администрация която си хрантутят за да гласува и да ги защитава. Приятен работен ден утре. И да не забравите да си платите данъците.
  • 39 Uflaf

    5 0 Отговор
    Така като гледам ,само ТИМ ще остане. Щото храни много хора. Не работници- Хора ,горлеми ,с по 10 корема.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове