Last news in Fakti

12 Ноември, 2018 12:35 1 955 20

Организаторът на протеста в Благоевград: Зад нас не стои политическа сила!

  • благоевград-
  • протест-
  • горива-
  • гориво-
  • данъци

Александър Стамболийски е категоричен, че БСП си прави пиар на гърба на гражданското недоволство

Организаторът на протеста в Благоевград: Зад нас не стои политическа сила! - 1
Снимка: БТА

„Нито една политическа партия не е застанала зад мен, нито е искано нещо от мен, нито е искана среща. Тези политически партии в парламента играят заедно и няма как да поискаме подкрепа от тях“. Това заяви в предаването „Преди всички“ по БНР Александър Стамболийски – организатор на протеста в Благоевград и председател на синдикалната конфедерация „Съюз на българските транспортни работници“. Според него от БСП се възползват от ситуацията за пиар.

„Очакваме реакция на институциите. Очакваме да видим какво ще се случи след вчерашните протести, за да можем да имаме яснота за това как да продължим. Не можем да продължим, без да имаме отговор от управляващите и от парламента дали те са готови да действат за доброто на народа“, коментира Стамболийски в интервю пред Силвия Великова и подчерта, че даденият срок е една седмица.

По думите му в Благоевград не се планират протести до петък.

„Ние сме подали своите искания към тях. Оставката на правителството е един от вариантите. Народът е събрал много негативи към политическата класа изцяло. Идеята на протестиращите е да видим каква ще бъде реакцията. Това трябваше да бъде един катализатор към тяхната воля да постъпят правилно за българските граждани. Горивата са само катализатор на цялостния процес. Тук става въпрос и за застраховки, данъци, постоянно повишаващите се цени на лекарства, стоки, храни. Всичко катализира нещата към това, което се случи вчера“, обясни Стамболийски.

Той подчерта, че в исканията са дадени и конкретни варианти за решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    21 1 Отговор
    Браво
  • 2 Праведен

    26 8 Отговор
    Правилно, Куррнелия, Йончева и къмпани си правят пиар на чужд гръб и търсят и най малкия повод да искат оставки и да се докопат до властта.Голямо грабене ще падне тогава.
  • 3 КРИБ

    35 7 Отговор
    Нямат намеса партиите просто на хората им писна да бъдат тъпкани и ограбвани от управляващите и техните ГИНКИ
  • 4 Муро

    6 2 Отговор
    Егаси катализатора
  • 5 Муро

    1 1 Отговор
    Егаси катализатора
  • 6 висок

    13 20 Отговор
    Тоя "организатор" идиот ли е или се прави на балък? Що така бе пич, като организираш нещо не мислиш ли предварително? Аман от "невидими" червени боклуци!

    Коментиран от #8

  • 7 боцмана

    31 9 Отговор
    Зад протестиращите стоят не партии , а мизерия , глад и недоимък И това всичко наред с охолството на власт имащите и престъпниците. Ето затова се надига народното недоволство.
  • 8 Шабиха

    15 6 Отговор

    До коментар #6 от "висок":

    Червените боклуци са в любимото ти правителство. Начело с неотказалия се член на БКП Бойко Методиев Борисов.
  • 9 1111

    23 5 Отговор
    АКО СМЕ РЕШИЛИ ДА ИЗЖИВЕЕМ ДОСТОЙНО ЖИВОТА СИ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИМ НАПРЕД, А НЕ ДА ОЧАКВАМЕ ЧУДЕСА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ! ЕДНО Е ДА СЕ ОБЕЩАЕ СЪВСЕМ ДРУГО Е ДА СЕ ИЗПЪЛНИ.НИЕ СМЕ РАБОТОДАТЕЛИ НА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И АКО НЕ РАБОТЯТ ЗА НАС ДА СЕ ОМИТАТ ВЕДНАГА. НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ПОВЕЧЕ ТОРМОЗ ОТ- БАНКИ, КОЛЕКТОРИ, ЧСИ, МОНОПОЛИСТИ И ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКОВИ ИНСТИТУЦИИ. СТИГА РАБОТЕТЕ ЗА НАРОДА ИЛИ ВЪН..!

    Коментиран от #13

  • 10 Антисоциалист

    5 8 Отговор
    Господа, на г-н Стамболийски е ясно, че служи на БСП, след като твърди, че "от БСП се възползват от ситуацията за пиар". Той не е съгласен да й служи - явно иска тя да му служи. Както виждаме, целта на протестите е власт и нищо друго. Но същественото е, че за целта се използва тъпотии. Изброявам тъпотии: "Идеята на протестиращите е да видим каква ще бъде реакцията." Това е определение за провокация, никаква идея няма - има действия, а не идея.; - "Ние сме подали своите искания към тях. "Крясъкът по улиците не е подаване на искания, а г-нът никому не е подал документ с искания.; - "Тук става въпрос и за застраховки, данъци, постоянно повишаващите се цени на лекарства, стоки, храни." Цени на лекарства, стоки, храни се определят от търговците, но г-нът не протестира срещу им, защото е опасно - знае се могат да бият, а и да... Срещу държавата не е опасно - ни бие, ни убива!

    Коментиран от #14, #18

  • 11 махам се

    9 11 Отговор
    ако бкп/бсп дойде на власт
    изнасям целия си бизнес за над 6 млн и семейството ми извън България

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Дедо

    20 4 Отговор

    До коментар #11 от "махам се":

    Не чакай а направо бягай!Бизнес за 6 милиона и не си си внесъл рекета? Ей сега като се разкри ще те налазят герберите!
  • 13 гошо

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "1111":

    Голяма лъжа е че сме работодатели на държавните институции.Ако бяхме работодатели щяхме да им определяме заплатата ние.Щом те си определят заплата колкото искат са работодатели а ние наемни работници-колкото искат толкова ще ни дадат.
  • 14 Голям праз

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Антисоциалист":

    Другарю, не пиши глупости.

    Коментиран от #17

  • 15 Голям праз

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "махам се":

    Те не са спирали, да управляват, да се чуди човек , как си го изградил тоя бизнес.
  • 16 Нашия

    6 1 Отговор
    Имало едно време едни хора,които решили да представляват едни други хора,които пък се палели на едни площади.След това тея хора които много искали да реформират собствените си банкови сметки спечелили някой глас от измъчения българин.И познайте какво ! Направили коалиция точно с тези заради които хората са се палили.Няма спонтанни протести пичове,тръгнете по веригата от организаторите,и ще сте изключително изненадани докъде ще стигнете.Скачаме си,пишем си,Пламен Бог да го прости,изгоря Бадева и все така ще си е.С протести никой не е пуснал кокала,просто се сменят марионетки и толкова.Революция нужна !
  • 17 Антисоциалист

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Голям праз":

    Някаква от от тях да посочихте, та и да доказахте това?! Наричате ме "другар"?! Г-не, сам сте наричате "Голям праз", та няма как да сте ми другар... Сред другарите ми простаци няма.
  • 18 Много си неинформиран

    0 5 Отговор

    До коментар #10 от "Антисоциалист":

    По телевизорът ли ти казаха как се образуват цените? За тези на едро, не онези в магазина, където търговецът ако не продава конкурентно, няма да продаде!
  • 19 Гено Цид

    2 1 Отговор
    И какво си мислите че ще стане ако на власт дойдат БСП, ДПС, Атака или която и да е друга партия от статуквото ?? АБСОЛЮТНО НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ ! Нещата за България са толкова зле, че за да се оправят, са нужни брутални действия. НА ПАЗАРА ЧУХ ДВАМА ДА СИ ГОВОРЯТ, КАКВА БИЛА РЕЦЕПТАТА : Национална революция или военен преврат. Разпускане на парламента, обявяване на всички партии извън закона, и затваряне на държавната граница. Арести за всички депутати, съветниците им, министри и зам. министри от последните 30 години. Нов Народен съд над оядени мазни политици от всички цветове, и прочее народни изедници и откровени предатели, който да рададе справедливост и много. Ревизия на всички приватизационни сделки - при най-малка неточност - национализация и конфискуване на имуществото ! Ревизия на реституцията - там, където е имало и най-малък обществен интерес - национализация и конфискуване на имуществото ! Ревизия на всички държавни поръчки - при най-малка неточност - анулиране и конфискуване на имуществото ! Всички, участвували в нередности по горните точки - на Военен съд и на смърт ! Конфискация в полза на държавата на ВСИЧКИ имоти, влогове, имущество, фирми и дялове, за които не могат да бъдат показани редовни документи, притежателите им - на Военен съд ! Яко геноцид, изтребване на незаконно забогателите и корумпираните. Като останем 4 млн. - пълен рестарт на държавата и налагане на истинска демокрация !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове