Last news in Fakti

16 Ноември, 2018 13:21 2 271 35

Президентът: Не съм казвал, че България е блато

  • румен радев-
  • президент

Споделих, че трябва да се измъкнем от блатото и съм казал как

Президентът: Не съм казвал, че България е блато - 1
Снимки: БТА

Гражданите виждат, че не са приоритет за сегашното управление и то губи тяхното доверие. Българите също така ясно осъзнават, че всички действия и извинения на властта оттук нататък имат една цел – да не загубят властта, с която са се сраснали. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос.

Държавният глава посочи, че всяка власт, независимо дали настоящата или следващата, трябва ясно да разбере, че няма да може да управлява по досегашния начин. „Българите все по-решително и организирано ще търсят правата си, защото се измерват не само с миналото, а и с държавите около нас“, заяви държавният глава. Той посочи, че има дълбок проблем с управлението и решението трябва да се търси от Народното събрание. „Президентът не може да иска оставки на когото и да е. Но в тази ситуация аз винаги ще бъда на страната на гражданите“, категоричен беше Румен Радев. Помолен да коментира твърдения, че е „подстрекател“ на гражданските протести, президентът определи подобни изказвания като ирелевантни. „Протестите са закономерни и основателни и никой закон не забранява организирането им“, отбеляза Румен Радев.

На въпрос защо държавният глава е отклонил среща с представители на ГЕРБ, но е приел лидера на БСП Корнелия Нинова, Румен Радев призова да не се бърка „закон“ с „визия“. Няма как президентът да обсъжда с депутати закони, които са в процес на изготвяне, защото той е накрая на законодателната верига, посочи Румен Радев и допълни, че Корнелия Нинова като лидер на БСП е поискала да го запознае с проекта на партията „Визия за България“. „Аз съм готов да приема лидера на партия ГЕРБ - г-н Борисов, и да изслушам неговата визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далеч напред по темпове на икономически растеж и по качество на живот“, заяви Румен Радев.

Президентът: Не съм казвал, че България е блато

На въпрос, свързан с пореден коментар на представител на „Обединени патриоти“ по отношение на децата с увреждания, президентът отговори, че такива изказвания са категорично недопустими и трябва да последва реакция от управляващата коалиция.

На въпрос за разногласията у нас по Глобалния пакт на ООН за миграцията държавният глава заяви, че явно управляващите в момента се лутат как точно да определят своята позиция, след като вече веднъж са се „опарили“ с Истанбулската конвенция. „Разбирам, че им е трудно, защото досега те открито навън не са изразявали твърда българска позиция. Проблемът наистина е глобален и като такъв, според мен, пакт трябва да има, но предлаганите текстове в него не работят в никакъв случай в наш интерес, защото има клаузи, колкото и да е необвързващ, които поставят на риск и национален суверенитет, и социални системи, и вътрешен мир“, заяви Румен Радев и посочи, че страната ни не бива да подписва документа.

„Никога не съм казвал, че България е блато, а че трябва да се измъкне от блатото и съм казал как“, заяви Румен Радев в отговор на въпрос и помоли медиите коректно да представят думите му от лекцията, изнесена пред студенти в Пловдив, в противен случай се разпространяват фалшиви новини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    17 9 Отговор
    Не Си Подавай на Компромати.
  • 2 Ристе

    21 33 Отговор
    Леле, що идиот гласува за този вмирисан зелен чорап.

    Коментиран от #6

  • 3 Перър

    17 10 Отговор
    Военна хунта ни трябва да изчисти тези мошеници

    Коментиран от #28

  • 4 Дедо Йоцо

    30 22 Отговор
    Достоен президент в който вярвам ! Има надежда !!!

    Коментиран от #26

  • 5 Ханко от село Осеня

    23 28 Отговор
    Аз като гражданин мога да кажа г-н Президент , че не си моят президент. Не си независим , даже мисля че си зависим от доста места.

    Коментиран от #16

  • 6 onq s konq

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ристе":

    И ас съм на твоито мнение лиубоф моя !
  • 7 гост

    27 11 Отговор
    Как да ги догоним бе Румене,като сме 10 години назад и после още 10 години в ляво ,а тия държава не са спрели развитието си,за да ни чакат!Кажи ,има ли държава в Европа,която да е фалирала през тези 30 години и МРЗ да тръгва от 67 лева на 01.01 2000г.И сега ми говориш как си приел кака Кури да ти разясни визия за България! След като минахме през " сполуката',сега ще се визираме.Смешна история за човек,който цял живот е бил на държавна работа ,дори чорапи и потници не си е купувал,обяснява как ще се оправи България.Жалка история си ти ,Румене!

    Коментиран от #27, #32

  • 8 браво

    18 17 Отговор
    браво на президента
  • 9 Дедо

    14 7 Отговор
    " Не съм казвал, че България е блато!
    -Няма нужда да казваш очевидното!
  • 10 Добри

    20 17 Отговор
    Ако искаш г-н Президент да обединиш нацията си подай оставката на момента и нови избори и за президент и за кмет и за парламент и тогава всички да гласуват,яд ме е че гласувах за тебе,все пак имах надежда че наистина ще си независим,Б.Б. не го харесвам но имаше мъжеството да си подаде оставката и то два пъти,поучи се от него.

    Коментиран от #25

  • 11 IQ ZERO💡

    12 9 Отговор
    Нищо лично,ама с фатмак за президент и полицай за премиер сме за никъде.
  • 12 filo

    15 12 Отговор
    Радев, разбира се, че си подстрекател на протестите, защото си потънал в зависимости. Все пак знаем кой те издигна. Няма как да не си подстрекател. Вашата визия за България сме я виждали, но нали разчитате на късата памет на хората. Оставка льольо, чеп за зеле не става от тебе фатмак ш...н.
  • 13 Прав е!

    12 17 Отговор
    Този човек го уважавам все повече и повече.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тръмп

    13 8 Отговор
    Радев не е във блатото,той взима 11 000лв. и бонуси от Путин,и БСП!!!:):):)
  • 16 магаре на лед

    9 8 Отговор

    До коментар #5 от "Ханко от село Осеня":

    Аз като гражданин, НЕ гласувал за ГЕРБ, мога да кажа, че Бойко не е моят министър-председател и му искам оставката
  • 17 Госъ

    1 4 Отговор
    Куре, Ангела Меркел долу горе 15 години управлява и то щото се е изчерпала........та ева и в малоумника! Нищо че вече няма да се кандидатира повече.
  • 18 Зайко Байко многознайко

    4 2 Отговор
    "Премиерът" наш ходи на посещения в Гърция, Турция, Западните Балкани, Румъния, Франция до Саудите опря и накрая при Тереза Мей се озова. Всички обаче поставиха диагноза една! Тиквата все още не е узряла до сега. Сега в Норвегия отиде на боровинка да го присадят, със надежда вече да го приземят!От както гербавите са на власт, все сме на прага на Шенген, всичко е "изпълнено" , но винаги отлагат за следващата година и така осем години. Иде Тиквата на екскурзия почукат го по зелената балка и казват, догодина ще узрее, да ама не, пустото все не е узряла. Така ни влачат на дънна въдица с празни обещания, като шарани. Сега и до чаршафите опря, да проверят и те дали узряла ли е таз глава. За всеки случай е взел и Симо айдука от време на време по главата да го чука.Правилно другарко Мастурбаркова, бетонирайте пътя с цветя и рози, че Тиквоций Първи и без това не знае две думи на кръст от който и да е чужд език! " Всички тук парле ву франсе" , тази фраза още звучи в ушите ми от времето на посещението на бабое@а МакАрон и е върхът на лингвистичната гносеология на банкяския макак!Оперетен генерал и Цар Айдук поканени да забавляват група чаршафи и да се правят на маймуни. Невиждан цирк. Падам от смях.Не обичам комунистите а още повече гербавите, не съм дежурен хейтър по форумите, искам да ви питам следното, по-добре ли щеше да ни представи оня с некоординираните движения, като хиперактивно дете, без жена наречен прецедент мистър Бийн? Криво седете право съдете. Льотчик
  • 19 гост

    5 6 Отговор
    Президента Румен Радев е НАЙ-ДОСТОЙНИЯ ЧОВЕК в БГ.
  • 20 гост

    5 5 Отговор
    Всички в България ВЯРВАТ НА ПРЕЗИДЕНТА ТОЙ Е ДОСТОЕН ДА ВЪЗРОДИ ДЪРЖАВАТА И ДА ОБЕДИНИ НАРОДА.

    Коментиран от #34

  • 21 гост

    5 5 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ Е С МНОГО- ВИСОК МОРАЛ И ОТЛИЧНА ЕТИКА и ЗАДАЧА № 1 ПРИ НЕГО Е НАРОДА ПРЕДИ ВСИЧКО.
  • 22 гост

    4 4 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ Е МНОГО -ИНТЕЛИГЕНТЕН И ОБРАЗОВАН ЧОВЕК ВЛАДЕЕЩ НАД 10 ЕЗИКА ГОВОРИМО И ПИСМЕНО .

    Коментиран от #35

  • 23 Фатих Мехмед

    3 0 Отговор
    Да не е блато ама е септична яма муахахахахахаахахах
  • 24 Сатаната

    0 2 Отговор
    Какво чакаш, казвай го, ама ти вече се измъкна от него, нали?
  • 25 Сатаната

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Добри":

    С ръка на сърцето и с титанична болка в него и затворени очи / за мой най-голям срам / направих същото, като отварях очи виждах алтернативата - травестит с РАБ.ФАК. Болката беше по-голяма само когато опитах да затворя едното и да гледам с другото, няма такъв ужас.
  • 26 Карагенан (Е-407)

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо Йоцо":

    Илияна Йотова предупреди Радев: „Сега ще се обърна и към г-н Радев. Няма как да не почувствате, г-н Радев, как трепти във въздуха в тази зала едно огромно доверие, очаквано към Вас. Още днес в тази зала Вие трябва да почувствате и да знаете цената на всеки един глас, който е застанал зад Вас, на всяка една личност. Защото пред себе си имате най-старата партия в България и не само в България, а почти в цяла Европа.Защото тук има достойни хора, които особено през последните години са мачкани, обиждани, гонени само заради това, че са верни на Българската социалистическа партия. И НАЙ-МАЛКОТО ДВИЖЕНИЕ ОТ ВАША СТРАНА СРЕЩУ ТАЗИ ПАРТИЯ НЯМА ДА ВИ БЪДЕ ПРОСТЕНО.”

    Коментиран от #30, #33

  • 27 стоян

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Браво за коментар 7 -и аз мисля същото а и много други като мен и теб
  • 28 Метгонтан

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Перър":

    Военната хунта и на разположение на льотчика. Той е главнокомандващ , и ако реши да подкрепи гражданите в протестите им , може да включи армията на тяхна страна или каквото е останало от нея . Въпроса е че всички пърдят в едно гърне , и по телевизии и радиа се джафкат от сутрин до вечер , но иначе по софрички си знаят че един без друг не могат и така си живуркат от векове за векове
  • 29 херодот

    3 0 Отговор
    "Няма никакво значение от къде минаваш,щом не знаеш къде отиваш!! "
    Муйко Пилота
  • 30 ина

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Карагенан (Е-407)":

    Напълно зависим от БСП президент!
  • 31 giorgio

    1 0 Отговор
    Ако господинът президент на една част от българите е мъж с достоинство,
    би трябвало да си подаде оставката, след като е избран за президент от
    жители на блато!
    Така си мисля аз, защото не съм блатен жител и президент не съм избирал!
  • 32 СТАРОТО

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    предлагам да пуснем подписка и да съберем пари за ФатмакаПрезидент да му купим бельо ,потници и чорапи че срамота е да се набутва с такива лични разноски човека.
  • 33 СТАРОТО

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Карагенан (Е-407)":

    хахаха Илияна Раева се изявява като поет почти като Пишурката. Въздуха в залата трепти от голямото доверие във фатмака-хахахаха Май,че и тавана се пропука -хахаха . Е,чак такова театро не бях виждал -по-спокойно бе ,Илиано моме ,че ще падне тавана от нависналата от него гоооляма любов към Фатмака-президент -продажното протеже на руския генерал Решетников.
  • 34 СТАРОТО

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    ха, гостенино какво достойнство виждаш у този продажник с голата чутура,бре? та той е спсобен да се снишава и дасе хлъзга само и само да си запази огромната според ситуацията в държавата заплата. Лично мен ще ме е срам да получавам единадесет хиляди лева заплата за нищоправене а премиера да се скъсва от бачкане денем и нощем и освен това да се занимава с магариите на червените престъпници,които се мъчат всячески да му подложат крак,мръсниците ниедни!
  • 35 СТАРОТО

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    че то и аз владея десет езика ама не се натискам за президент! Всяка жаба трябва да си знае гьола !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове