Last news in Fakti

23 Декември, 2019 11:40 1 949 20

Кметът на Перник: Не може да се говори за отмяна на режима

  • станислав владимиров-
  • воден режим-
  • перник

В момента държавна компания е на терен във връзка с бедственото положение

Кметът на Перник: Не може да се говори за отмяна на режима - 1
Снимка: БГНЕС

Надеждите са ни да облекчим водния режим в ранна пролет, за спиране на този етап не мога да говоря, просто обемът на язовира е в критичния минимум. За спиране на този етап -не. Това каза за Агенция „Фокус“ кметът на Перник Станислав Владимиров във връзка с продължаващото бедствено положение в града.

От думите му стана ясно, че ВиК-Перник успешно спазва направените от МОСВ предписания и, че работата по отклоняване на вода към миньорския град продължава и в момента.
„Водният режим вече е въведен, като харчим около 300 литра в секунда, което ще рече, че се вмъкваме в около 800 000 за месец.

ВиК имаше предписание от Министерството от околната среда и водите за 1 милион, като падаме доста под това – с 200 000 надолу. В момента държавна компания е на терен във връзка с бедственото положение. Това беше и целта на обявяването на бедствено положение. В момента, в който държавата направи нужната организация и даде зелена светлина по какъв начин ще навлезе за преодоляване на този голям отток, който имаме, и да увеличим притока, аз обявих бедствено положение и разписахме точно какви ще са целите и как ще бъдат постигнати през държавната компания.

В момента се работи по Владайския канал, за да се насочи цялата вода към Перник. Правят се предварителни проучвания за сондажи, в момента хората са на терен. И регионалното звено на „Пожарна безопасност и защита на населението“ са горе изпомпване на води от карстовите извори и от пещерите. В момента държавната компания подпомага местното ВиК по отстраняване на аварии по големите водопроводи, защото и там се губи в голяма част водата“, обясни той.

Владимиров посочи, че бедственото положение в града ще бъде удължено.
„Законът ни позволява да удължим бедственото положение до един месец, след като завършат всичките тези мерки. Мисля, че ще го удължим“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    10 21 Отговор
    Здрав комунист със стиснати устни е железен поглед! Добре са си го избрали перничани! Да им е честит и да им предвожда протестите (той за друго не става)!

    Коментиран от #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    25 1 Отговор
    И никой не казва кои са отговорните и какво следва за тях. Просто така, ниско ниво и точка. Да, ама не. Всяка нормална държава би завела дела вече срещу отговорните лица, които са причинили това.
  • 4 Ей Попчо

    12 14 Отговор
    Комонето ще спаси Перника!
  • 5 Странни хора

    6 2 Отговор
    Не спряха да затягат режима но никой не работи върху реални решения за решаването на проблемите с водата в дългосрочен план.Обзалагам се,че когато положението стане безнадеждно всички в държавната администрация и местната власт ще стоварят вината на предишния кмет.
  • 6 onq s konq

    22 1 Отговор
    A ще даде ли на прокуратурата виновните управляващи за бедственото положение или пак ще им се размине.

    Коментиран от #19

  • 7 Тръмп

    25 2 Отговор
    Гербаджийте си мълчаха и замазваха ситуацията до последно заради изборите.
  • 8 Borislav Popov

    21 1 Отговор
    Банкянският шмекер да отговаря къде са дремали цялата година.Стига се е правил на мъж.
  • 9 Боли ме главата на хуя

    5 9 Отговор
    Тъпите българи
  • 10 перничанин

    12 1 Отговор
    до къде ни докараха престъпните герберски мутраци, които са на власт. Ами да дойдат сега да живеят в Перник да ги видя как ще се къпят и перат на режим. Сега се правят на вода нанапита. Ама Ке игра кривака.
  • 11 Йозеф

    13 1 Отговор
    Пернишкото ВиК има 70% загуби при пренос, и това не е от 1 година. Алооооооу, 70% загуби и никой не прави нищо! И какво се очаква да се случи, Студена да се напълни с +300% от обема си за да няма режим? Пак повтарям - 70% загуби при пренос, години наред ПРЕСТЪПНА НЕБРЕЖНОСТ! Пита се кой е допуснал тези загуби години наред и защо?
  • 12 ТОКО

    10 0 Отговор
    Най голямата глупост е да се чудиш как да изхарчиш по-малко за да ти стигне ! Тези хора трябва да направят дори и невъзможното за да влеят вода в този язовир. С кофи ще носят ако трябва!!! Стегне ли студът , стане ли - 20 градуса язовира ще замръзне , ще стане буца лед. След като се разтопи ще стане ЕКО КАТАСТРОФА . Ще се отрови водата от умрялата риба и ..... Разбира се виновни пак няма да има . Температури от - 20 в района на Язовир Студена са стандартни през зимата . И като се вземе в предвид , че водата е съвсем малко замръзването е почти сигурно . Часовника цъка а тези глупаци си играят на политика !!!
  • 13 Sofia

    3 11 Отговор
    Дреме ни за 50 000 Перниканци
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Перничанин

    16 0 Отговор
    В община Перник всички решения се взимаха от караилиев . Вероятно е взел КЕШ и от завод Стомана за да съществува тази безотчетна тръба към завода.На този мишок също трябва да се потърси сметка за настоящата водна катастрофа за града ни .
  • 16 Мунчо

    13 1 Отговор
    Пряката вина е на шефа на ВИК Иван Витанов. Момчето е некадърно и това е резултата. Него го назначи Вяра Церовска и с Караилиев пряко управляваха ВиК-то. ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ВИК И ОБЩИНАТА
  • 17 Постигнат

    4 6 Отговор
    е социализмът , да живее БСП , и другарките кУрни , милиончева и сестра галева !
  • 18 Балканец

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Чудя се, как перничани още не са му отишли на гости? В цяла България няма проблеми с водата, само в Перник имало, щото било суша?!?!!? Айде, де! Перник ли е най-уязвимият при суша град в България? Май е най-уязвимият при незаконно пилеене на питейни води за произвоствени нужди.
  • 19 Балканец

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Ако ги дадат на закона, винаги ще им се разминава. Само от народна любов няма се отърват. Ама кога ще ги залюбят хората, е въпроса?
  • 20 Николов

    5 1 Отговор
    До преди месец Боко си имаше кмет и министри, които са отговорни за това. Всички на "Дондуков и ДОЛЕ........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове