Last news in Fakti

8 Септември, 2020 12:47 1 719 34

Искат щаб по пътна безопасност

  • катастрофа-
  • щаб-
  • пътна безопасност

Само за 7 дни у нас са станали 144 тежки катастрофи, а загиналите са 16

Искат щаб по пътна безопасност - 1
Снимка: БГНЕС

„Тази седмица ще внесем предложение да се създаде Национален оперативен щаб по пътна безопасност. Трябва да се направи единен контролен орган, който да работи с по-твърда ръка, тъй като в момента контролът не е на необходимото ниво. Идеята дойде от щаба, който се бори с COVID-19”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Румен Дунев, председател на Сдружение Автотехнически експерти по пътна безопасност.

„В момента скоростта се контролира с камери на „Пътна полиция”, на тол системата, на „Пътната агенция”, на общините. Всяка една от тях работи независимо. Ако тези четири отделни системи се обединят, тогава веднага средната скорост ще падне”, добави Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадали при катастрофи. По думите му традиционно лятото стават повече инциденти на пътя, защото трафикът е по-интензивен. „Данните не са по-различни от преди година, например. Просто тези месеци вниманието ни беше насочено към коронавируса”, поясни Тодоров.

Според Дунев причина за катастрофите са както шофьорите, така и пътищата. „Много от автоекспертите обвиняват лошата настилка. Но сцеплението на пътя е свързано с гумата. Затова не трябва да се кара със зимни гуми през лятото. Много хора атакуват маркировката, но никой не задава въпроса дали фаровете на автомобилите са регулирани, за да се вижда по-добре”, заяви той.

Двамата коментираха и поредния случай, в който колата на Тити Папазов беше заснета да прави нарушение.

„Държавата трябва да е безкомпромисна, ако и този път Тити е бил зад волана. На последния запис не се вижда кой шофира. Ако не е той, трябва да каже кой е карал. Явно е, че този човек е рецидивист. В Америка такива хора се пращат на психокурсове, срещат ги с родители на загинали деца. Това е задължително – или затвор, или подобни срещи”, каза Тодоров.

Според Дунев Тити, като публична личност, трябва да покаже, че може да стане пример за добър водач.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лост

    19 1 Отговор
    И за какво ни е?

    Коментиран от #24

  • 3 Breaking Bad

    25 1 Отговор
    Щабове, щабове, щабове, вече взеха и да се възпроизвеждат - щабът роди нов щаб! Чудесия на джендърството!
    А иначе - въртяха, сукаха и пак до гумите стигнаха! А преди години, като не бяхме и чували за зимни гуми, защо нямаше толкова катастрофи?
  • 4 българка

    20 0 Отговор
    Като не си вършат работата вече утвърдените "структури", се измислят комитети, щабове, агенции, комисии... А всъщност, т.н. "структури" знаят ли каква им е работата, вършат ли я, кой ги контролира, кой анализира данните, на кого докладва, кой взема решения за мерки, кой и как ги прилага, пред кого се отчита за ефекта от прилаганите мерки - ехе-е-е, това си е цяла наука, но се прилага от неуки, които създават повече бъркотии.
  • 5 Ара

    20 0 Отговор
    Създадоха и Български ВИК Холдинг в началото на годината , с 1 милиард бюджет - затова язовирите сега са пълни с вода . Аман от малоумни предложения .
  • 6 Bahti

    14 0 Отговор
    По творенията на магистралката наречена Мутра и Тиква ли? На територията няма пътища бре. Друг е моментът със задвуланното устройство.

    Коментиран от #9, #14

  • 7 Българина

    13 0 Отговор
    Магистрала "Тракия" е Ад, където най-добре се виждат селянията и простотията на ганьовците, подлпатена с множество избити граждани.
  • 8 Лост

    17 0 Отговор
    Лятото -трафик, зимата -сняг, есента -дъжд, пролетта -пролетна умора.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Глей ти

    15 0 Отговор
    Не става само с щабове, агенции и всякакви измислени служби, които само да харчат народни пари. Работа на КАТ е да прилага закона и да следи за неговото спазване, а не да се крие по храстите. Работа на НАП е да събира парите от глоби, а не да чака само нареждане, за да съсипе нечий бизнес и нечий живот.
  • 11 Мъка

    16 0 Отговор
    Истината е, че няма интерес да се оправи това положение! То носи пари, а парите са основната движеща сила в абсурдистан! Поне да спрат да създават агенции, щабове и каквото се сетят, на които плащаме от нашия джоб милиони, за правене на нищо!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 123

    18 0 Отговор
    Такъв щаб има, нарича се МВР, в чиято структура влиза КАТ! И докато тази структура не започне да изпълнява основната си функция, а именно Контрол по Автомобилния Транспорт, и спре да бъде Колко Акта да Треснем днес, нищо няма да се оправи! Незабавни оставки на ръководството на КАТ, АПИ, министри по транспорта, шефове на дирекции и прочее шушляци, неразбиращи нищо от това за което са платени!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сър

    12 1 Отговор
    в Серес като почнаха да се трепят, общината построи състезателна писта. Тука ГЕРБ тръгват да вдигат глоби. Никой не прави нищо, всеки иска само да цоца. Пистата в Долна Митрополия, дето беше супер я ЗАТВОРИХА от умните 240 глави в парламента.
  • 16 Хайл

    11 0 Отговор
    На тия кой ще им плаща или ще питат "ся ко прайм"
  • 17 ЩАБскапитанът

    9 1 Отговор
    ...и към "ЩАБ"-а да не пропуснат да ги снабдят с черни чували , катафалки и разкрият места за евентуални морги ,че ..."яко ще се мре" или по точно ...яко дере от народа ...
  • 18 КАТ, ДАИ, ТОЛ сега още една хранилка

    12 0 Отговор
    за калинки, браво бочко, само при тебе всеки 3-ти е на държавна хранилка един човек с нормален бизнес само от данъците си издържа няколко пенсионера и още толкова държавни служители от горе изброените заедно с още толкова от разните други агенции които с нищо не подпомагат развитието на бизнеса му а точно обратното репресират го с всевъзможни акции.

    Коментиран от #21

  • 19 Дам

    7 1 Отговор
    Пътувах и аз по празниците. Освен полицаи на сянка в някой храст, след знак 60, не видях.
  • 20 Джуган

    10 0 Отговор
    Дунев, я се скрий някъде, сцеплението зависи от гумата и НАСТИЛКАТА! Кой контролира сцеплението на асфалта? Спортната ми кола е с най добрите летни гуми, но има места като кръстовището на Витошка и Пенчо Славейков, пред хотел Хемус и пр. където все едно карам на лед. Новият асфалт на бул. България е качествен, там все едно съм на релси, а задницата не мърда и с мръсна газ. Ако стане беля, милиционерите обаче си знаят едно, “скорост несъобразена с пътните условия”, които са перфектни защото лично Тулупа ги е инспектирал, а разбирачи като теб угоднически обвиняват зимните гуми и пингвините в Северна Сахара.

    Коментиран от #25

  • 21 Бойко

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "КАТ, ДАИ, ТОЛ сега още една хранилка":

    За тоя умен коментар ти пращам НАП, ДАНС и Икономическа Полиция кат много знаеш.

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Малоумници

    8 0 Отговор
    Неграмотни карат с купени книжки! Ех Дунев, Дунев! Най добре да направите три щаба: щаб на отиването, щаб на връщането и един щаб който да определя кой отива и кой се връща.Така ще се осигури държавна хранилка за тройно повече клатикрачоли! Хитро, а?
  • 24 Дедовия

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лост":

    Пак чиновници!! Не си ли взеха поука за НОЩ- та на провалилите се Муфтаджийски, Кантара и Кунката,барабар с Бай Киро Пенсионера?? Аман от хрантутници на държавна ясла!! По-добре да се насочат усилията за ВЪЗПИТАНИЕ и ОБУЧЕНИЕ на шофьорите,както и драстични санкции за нарушителите!! Защо в Гърция нашего брата кара като прилежен ученик???!
  • 25 BMW M5

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Джуган":

    Съгласен. И аз карам със най-скъпите гуми, в Германия нямам проблеми. Тука колата не може да потегли, а като тръгна да спирам ми се включва ABS-а и аха да надена тоя отпред ... Това дето го слагат тук за пътища в западна Европа го ползват за покритие пред гаража в двора на къщата или най-много за паркинг на Lidl ...
  • 26 А кога норнални европейски пътища

    3 0 Отговор
    Оня ден тръгнах от София за Варна до севлиево щях да се бърна по таван, бочко като шътува за Варна с жипката не минава ли от там вече поне 5 години е така там
  • 27 Боби

    1 0 Отговор
    Заплатаджии.
  • 28 МП4

    2 1 Отговор
    Направиха хората полу човеци, ходещи мутанти..злоба, нимотия, глад, комплекси срив на нервната система..И после зъащо карат като ненормални , без разсъдък и умират..Заради “живота“ които живеят..за това
  • 29 МП4

    0 0 Отговор
    Всичко е комплексно !!
  • 30 chi

    2 0 Отговор
    Само правят а накрая направеното все ялово излиза, поради некадърност и алчност...
  • 31 ГОРСКИ

    2 0 Отговор
    Вместо да намаляват държавните служители те ги увеличават, че и бонуси им дават!!!!
  • 32 баба вангя

    0 0 Отговор
    сичкуту оператур на биулугични единици стана иксперт пу пътна безупаснос
  • 33 boro330

    3 0 Отговор
    ИМАМЕ СИ ЦЕНТРАЛНА КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДЖИЖЕНИЕТО, ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО, СЕГА ИСКАТ И ЩАБ. А ПРЕДИШНИТЕ ЗА ЧИЙ СА. АДМИНИСТРАЦИЯТА НАРАСНА ОТ 80 000 НА 130 000. ДОКОГА?
  • 34 Спиро

    1 0 Отговор
    Хрантутници дал господ в БГ. Сега пък щаб + Банки, барчета , бензиностанции, леко и доходно кеф.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове