Last news in Fakti

11 Декември, 2020 06:38 2 065 34

Нинова: От 4 години работим да сме алтернатива на ГЕРБ

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • алтернатива

По думите на лидера на социалистите БСП е единствената партия, която в момента слага на масата конкретни предложения за политики и реформи преди изборите

Нинова: От 4 години работим да сме алтернатива на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентът се превърна в място за приемане на лобистки закони, на закони в ущърб на хората, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Още от деня" на Българската национална телевизия.

Тя даде за пример Кодекса на труда и увеличаването на извънредното работно време, което ощетява трудови права на работещи хора или "закона, с който тихомълком се опитаха да разрешат отново строителството по Черноморието и да узаконят незаконните строежи на Алепу и други".

"Няма как с нашите гласове тази политика да стане възможна и тези закони да минават. Това е нашият бойкот", посочи тя.

"Ние освен да не позволяваме да минават такива закони в ущърб на хората, имаме задача да предлагаме алтернатива с грижа за хората. Затова предложихме алтернативен бюджет, почти по всяка тема имаме своите предложения. Но не ни чуват. Почти нищо от това, което предлагаме, не се приема", каза още Нинова.

"Извънпарламентарна партия не прави 284 алтернативни предложения по бюджет на правителство. Да не говорим, че може би няма друга такава практика и друга партия, която да е предлагала алтернативен бюджет, ние го правим 4-та година. Извънпарламентарна партия не говори в продължение на 3 дни и денонощия почти по бюджета в защита на своите алтернативни предложения срещу 5 минути говорене от управляващите. По-скоро по бюджетната процедура те се държаха като извънпарламентарна партия. Едно-две изказвания по процедурни въпроси, не по политики", допълни тя.

Лидерът на БСП изтъкна, че социалистите работят от 4 години да са алтернатива.

"Дали сме такава, ще решат българските граждани на изборите. Работим още от първата година на този мандат, когато отказахме да станем съпридружни на тази коалиция на управление. Знаете, че имахме предложения да бъда председател на парламента, да имаме министри. Не само това, реформата в партията, която направихме, мисля, че показа едно алтернативно мислене за ролята на политическите партии в българския обществен живот", коментира още Нинова.

По думите ѝ БСП е единствената партия, която в момента слага на масата конкретни предложения за политики и реформи преди изборите.

"Имам предвид - бюджета, "Визия за България", Националния план. Вие често ни питате "С кого ще се коалирате преди и след избори". Отговорът, който даваме, е: нека да видим другите партии какви програми предлагат. Никой още не е извадил на масата нещо за разговори. Какво ще правим в здравеопазването? Какво ще правим в образованието, как ще стимулираме икономиката след тази криза", коментира още Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 4 Отговор
    С тия червени олигарси в БСП що за алтернатива са?!30 години едни и същи.Всички парламентарно представени партии са за боклука!

    Коментиран от #7

  • 2 Няма

    26 4 Отговор
    как да стане , като сте все от едно котило - на БКП !

    Коментиран от #6

  • 3 цербер

    27 5 Отговор
    Работите,ама нещо все сте в почиФки. Баце ви тупа навсякъде по изборите. Само многото ви приказки са останали. И напущането на Парламента при важни гласувания. Стегнете се и работете повече за българите,а не за себе си!
  • 4 Супер

    24 3 Отговор
    В България опозиция няма, всички действат като държавни служители по тошово време. Вали гърми заплатата върви
  • 5 AБВ

    27 3 Отговор
    Алтернатива сте в очите на патологично болни червени плоски мозъци.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Жоро

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти за кой ще гласуваш аркадаш

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вервайте

    5 13 Отговор
    Мутрокомуниста от Банкя и неговия ГЕРП "нямат" алтернатива. Така ни лъжат !
  • 10 Синай Елмаз

    19 7 Отговор
    Нинова окончателно съсипа партията. И като опозиция е на практика едно нищо. И като я чуеш, че иска да вдига данъците, кой луд ще гласува за БСП.

    Коментиран от #12

  • 11 Последния Софиянец

    7 7 Отговор

    До коментар #7 от "Жоро":

    За някоя извънпарламентарна партия.Още не съм решил.
  • 12 Тъпчо

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "Синай Елмаз":

    Това с данъците го прави с цел окончателно да затрие БСПто.
  • 13 Рашка с прашка

    20 3 Отговор
    Пази Боже от такава алтернатива.
  • 14 99999

    23 4 Отговор
    БСП като са в опозиция големи обещания на думи! А като дойдат на власт - абсолютно нищо! Нула! Инфлация и мизерия в невъобразими мащаби! Некадърни, червени плямпала! Лумпенизирани идиотти...
  • 15 Нинова...

    5 9 Отговор
    ...разбойко паметник трябва да ти направи защото сте реална алтернатива и опозиция крадливия ГроП. Ама нали сте си от котилото на ДС и си бъркате по д.пките нема да стане докато не изчезне съвсем. Гроп=Дйепесъ=Бесипе=сДС= ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!!! Лустрация и затвор за всички от последните 30г.!!!

    Коментиран от #18, #20

  • 16 Другар

    13 5 Отговор
    Вие,не можете да сте алтернатива на нито един политически субект.Защото сте едни лакоми и невежи комунисти.
  • 17 ХА ХА ХА

    14 5 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА, НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕТЕ, ЗАЩОТО СТЕ ОЩЕ ПО КРАДЛИВИ ОТ ТЯХ!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ТАЯ ЗАЩО

    14 4 Отговор
    НЕ СА Я АРЕСТУВАЛИ ОЩЕ?
  • 20 МНОГО ПРАВИЛНО

    8 6 Отговор

    До коментар #15 от "Нинова...":

    КАЗАНО. ТЕЗИ ОТ СТАРОТО КОТИЛО ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА СА В ЗАТВОРА. ...ПРОСТО ТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ. .С РАЗЛИЧНИ ИМЕНА. .БСП СДС ГЕРБ. .НЯМА НИКАКВА ПРОМЯНА ОТ 1989 ГОДИНА ДОСЕГА. ...ТРЯБВА КАТО 1945 ГОДИНА. .НАРОДЕН СЪД. ...КОНФИСКАЦИЯ ЗАТВОР
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 СЪД

    13 2 Отговор
    Виш са какъв чуку-ндур ни докара за резидент ма урос-пийо.За каква алтернатива ни говориш.Вашата алтернатива сме я играли 3 пъти -фалити,обири на банки,заменки и иииииии,та нали от тези алтернативи станахте милионери.Ти си са затвора ма,каква алтернатива те гони.С тоя фатмак ни докарахте увеличение поне три пъти на болни и умрели.Вие сте убйци,безсъвестни,без никакво угризение, че по ваша вина умряха много хора ,подведени от лъжите ви ,мр-ци долни.Била алтернатива,уууууууууу дрипо.
  • 23 Сър Пичук

    12 2 Отговор
    БСП може да е алтернатива само в областта на краденето и корупцията, за което убедително ни убеждават всеки път, когато са на власт. За останалото, те многократно са доказали, че не стават - и преди 1989г и след това. Главната причина е чисто идеологическа - тяхната политика е насочена към преразпределение, а не към производство и бизнес, което по техните схващания е експлоатация и грабеж. Да вземеш от Гошко и да даддеш на Тошко не е справеддливост. Като няма пари и блага колкото и да разпределяш и преразпределяш, все не стига.

    Коментиран от #24

  • 24 Грух Джуланов

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "Сър Пичук":

    Много си прав! В такива партии като БСП, ГЕРБ, РЕПУБЛИКАЦИ за България, се събират предимно хора с одно желание да напълнят гуша за сметка на народа.
  • 25 Страничен

    8 2 Отговор
    БСП и реформи? Ти да видиш чудо! Само прах в очите на хората хвърлят комундетата! Дано народа проумее,че за парламентарно представените партии не трябва да се гласува!
  • 26 читател

    6 5 Отговор
    БСП е единствената опозиция на ГЕРБ, ерго Корнелия Нинова е единственият кандидат за министър-председател - ха,ха, ха!!!
  • 27 алтернатива

    3 2 Отговор
    ГЕРБ е алтернатива на соци и етници, много успешна алтеранатива. Вече 2 петилетки тези чуми не са в управителството и резултатът е феноменален. Почти като в Полша, където такива чуми нямат и затова вече постигна да е страна с развита икономика. Който и да е, но без чуми и чумоподобни израстъци, никога повече!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 И бряяяяя

    5 2 Отговор
    Нинова,
    Има едно нещо което се превръща в ОСНОВЕН проблем за такива като теб и това е,че каквото и да прави човек,то се ОТПЕЧАТВА физически на лицето му.
    Ще ти дам пример:
    Можеш ли да объркаш плазмен физик с мутра/борец ?
    Не,нали !
    ВИЖ СИ МУТРАТА нинова !!!
    Носиш мутра на доказан престъпник.
    Също като останалите гниди в парламент и министерства.
  • 30 Димитър

    5 2 Отговор
    За тея години неможахте да станете алтернатива а искате власта
  • 31 Шамара

    3 2 Отговор
    Съботажи, клевети, юмруци,шпиони , продажни попове и много други такива , това ли наричате работа? Ако е това то тогава наистина много работите!
  • 32 „АЛТЕРНАТИВНИТЕ”

    5 2 Отговор
    ДА ВЪРНАТ РАЗЛИКАТА В ПАРИТЕ ЗА СУБСИДИЯТА КОЯТО НЕЗАКОННО ЗАДЪРЖАХА ЗА СЕБЕ СИ. ГЛАДНА КОМУНИСТИЧЕСКА ЗГАН. ВЪРНЕТЕ НАРОДНИТЕ ПАРИ.
  • 33 месара

    3 2 Отговор
    абе импексова , преди тия 4 г. като какви работехте ?
  • 34 Бай Курти

    1 1 Отговор
    Не 4 а още 40 години няма да ви стигнат да бъдете реална алтернатива.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове